• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 18:e juli 2018

i tennis ska publiken vara knäpptysta, men spelarna stånkar, stönar och tjuter utan att det stör???
MFF lätt vidare till den omgång där de startade förra året.
Plocka bort straffspark i fotboll!


FOTBOLLSHISTORIA:
1994: Tony Meola byter sport.

FÖDDA IDAG:
Hege, Giacinto.

DAGENS TRÖJA
POLENs förstatröja i EM i Polen/Ukraina 2012

Från plats 28 i VM så tvingas jag hoppa upp till plats 25. Jag har nämligen ingen tröja från vare sig Marocko, 27 eller Saudiarabien, 26. Polen som gjorde ett misslyckat VM hamnade 25:a med tre poäng och är alltså det land jag plockat ut denna tröja från deras eget EM 2012. 

i tennis ska publiken vara knäpptysta, men spelarna stånkar, stönar och tjuter utan att det stör???


Då jag har Viasat så tänkte jag passa på att titta på MFF mot Drita från Kosovo. Efter 3-0 seger borta var matchen ganska ointressant, men då familjen var borta så fick det bli lite tisdags-slö-tittande. Jag kommer till matchen senare, men kom att tänka på en helt annan sak då jag slog på Viasat. Det var nämligen tennis från Båstad. En av de största turneringarna i Sverige; SkiStar Swedish Open kallas den. De svenska talangerna Ymer var i farten och Mikael tog sig vidare medan Elias åkte ut. Det var inte länge jag så på tennisen, för denna sport har urartat totalt. Sedan länge är det viktigt att publiken är knäpptysk och det gäller fortfarande, MEN… Spelarna frustar och stönar som ett par gamla ånglok och detta stör inte spelet??? Nej, fy för tennisspelare!
 

MFF lätt vidare till den omgång där de startade förra året.


Självklart så vann MFF igår. Det blev 2-0 och 5-0 sammanlagt. Det var aldrig någon diskussion om vilket lag som var bäst. Detta var första kvalomgången, men Drita hade faktiskt spelat två matcher i ett förklval i Gibraltar för att ta platsen som innebar att de åkte ut av Malmö FF. Både motståndarna och domaren var av en helt annan kvalitet än vad som man sett i VM. En sak hade Drita spelarna däremot gemensamt med VM-spelarna. De var fantastiska på att kasta sig omkull och ligga dödligt skadade för minsta lilla sammanstötning.
 

Plocka bort straffspark i fotboll!


Domaren hade sin egen lilla bedömningsnivå och det missgynnade MFF, men det hade inte någon betydelse för utgången av matchen igår. Däremot påpekade Pontus Kåmark, som var bisittare, att många domare hade en helt annan bedömningsnivå inne i straffområdet i förhållande till överallt annars på planen. Detta skapar många problem bland spelare, men framförallt för TV-tittare som är ganska nya, att de aldrig vet vilka regler som gäller. Ute på planen han en hands bli frispark direkt, men inne i straffområdet så är det ingenting. Det finns två förslag från mig. Förminska straffområdet radikalt så att spelutan för normala regler blir större. Eller: Ta bort straff och ersätt alla förseelser med frisparkar. Då skulle det inte kännas så direkt avgörande för domaren att utdöma en frispark.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 18:e juli.

1994: Tony Meola byter fotboll till football.


Tony Meola är en fotbollsmålvakt från USA som kom upp i 100 landskamper. Han kom till fotbollen från collage där han fått stipendier både för fotboll, friidrott och baseball. 1988 spelade han sin första landskamp och han stod som USA:s målvakt i VM på hemmaplan 1994. Direkt efter VM ville han försöka sig på Amerikansk fotboll. Han skrev idag 1994 kontrakt med New York Jets. Det blev dock ingen större succé. Redan i augusti 1994 bröts kontraktet och Tony var tillbaka som fotbollsmålvakt.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 18:e juli.

49 år Hege RIISE född 1969 i Lørenskogs kommun, Norge
Mittfältare
2 U- och 188 A-landskamper för Norge.
Klubbar som spelare:
Setskog/Høland (1985-95),
Nikko Securities (1995-97),
Setskog/Høland igen (1998-99),
Asker (2000).
Carolina Courage (2001-03),
Team Strømmen (2004-06)
Lag som tränare:
Team Strømmen (2006-08),
USA (2009-11 assisterande)
LSK Kvinner (2011- sportchef)
VM-guld 1995 och OS-guld 2000.

Blev 64 år Giacinto FACCHETTI född 1942 i Treviglio, Italien och död 4 september 2006, Milano, Italien i bukspottkörtelcancer.
Försvarare
94 landskamper för Italien.
Klubbar som spelare:
Trevigliese  (1956-60) ,
Inter (1960-78) där det blev 476 matcher.
Europamästare 1968 och VM-silver 1970.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv