• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 8:e mars 2017.

Sport måste vara spännande!
Fortfarande är Champions League alldeles för ojämn.
Hur kan man i 45 minuter sitta och analysera gårdagens matcher???

Det var inte riktigt spännande i Engelska andraligan heller igår.

GÅRDAGENS SKVALLER:
Cantona, Shakespeare, James, Hart.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1873: historiena första landslagsmål.

FÖDD IDAG: Peter, Johann.
DAGENS TRÖJA

Sport måste vara spännande!


Att följa sportevenemang är något som många tycker om. Det beror på att det är spänning och ovissa slut. Om allt vore regisserat och vi visste hur det skulle gå så tappar idrotten snabbt i intresse. Jag är ledsen att säga det, men Champions League har överlevt sig själv. I höstens gruppspel fanns de alldeles för många lag med som inte håller högsta Europeiska klass. Massor av grupper spelade totalt meningslösa sista omgångar då allt redan var klart om vilka lag som skulle gå till vårens slutspel.
 

Fortfarande är Champions League alldeles för ojämn.


Nu är vi framme vid vårens slutspel och de två första åttondelarna färdigspelades. Visst kunde många med intresse se fram emot den första matchen, men då favoritlagen vinner med 5-1 och 3-1 då blir gårdagens omgång totalt intetsägande och de enda som hade intresse av dessa matcher måste vara antingen de som hejar på Real Madrid eller Bayern München. Själv kändes det meningslöst och bortkastad tid att kolla. Fast gäller det bara att se mål så är tio mål på två matcher helt OK.
 

Hur kan man i 45 minuter sitta och analysera gårdagens matcher???


Napoli och Arsenal hade lika mycket att säga till om ifall de spelar hemma eller borta. Ingenting. Exakt samma resultat i returerna och sammanlagt Real Madrid – Napoli 6-2 och Bayern München – Arsenal 10-2. Inte speciellt värdigt en åttondelsfinal i Champions League. Vad jag sedan tycker är mycket märkligt, och skickligt, är att man i Viasats fotbollsstudio kan eller helt enkelt orkar sitta och analysera gårdagens matcher. Helt makalöst mycket dödsnack av noll och intet intresse för någon att lyssna på. Men Lasse och Bojan kanske bandar det hela och har det att själv lyssna och se på efteråt?
 

Det var inte riktigt spännande i Engelska andraligan heller igår.


Vänder vi på namnet så får vi League Championship. Det är andraligan i England som spelade full omgång med tolv matcher. Här var det jämnare matcher. Drygt hälften slutade oavgjort, och därför ser det ganska avgjort ut trots att det återstår sju omgångar. Newcastle och Brighton går direkt upp i Premier League och Huddersfield, Leeds United, Reading och Sheffield Wednesday får kvala om den tredje platsen. Det är lite jämnare i botten, Endast Rotherham är säkra på att ramla ur.

GÅRDAGENS SKVALLER

ERIC CANTONA


Eric Cantona är en notorisk retsticka både på och utanför planen. Nu säger han sig veta var Luis Enrique kan vila upp sig.
Att fransmannen Eric Cantona är bra på att röra upp känslor är ingen nyhet. Han var under sin karriär i Manchester United bland annat avstängd för att ha gjort en karatespark mot en supporter.
Nu är han i farten igen, och denna gång är det Arsenal och Luis Enrique som står i skottgluggarna.
– Luis Enrique säger sig vilja vila efter att han lämnat Barcelona, då borde han ju ta över Arsenal, det är en bra plats för vila, säger fransmannen till Eurosport.

CRAIG SHAKESPEARE


Leicester City är på väg att bekräfta Craig Shakespeare som Claudio Ranieris ersättare.
Claudio Ranieri har som bekant fått sparken av Leicester City.
Den tidigare assistenten Craig Shakespeare har tillfälligt ersatt italienaren.
Men nu rapporterar flera brittiska medier, däribland ansedda The Guardian, att Leicester gett Shakespeare managerjobbet resten av säsongen.
De regerande Premier League-mästarna väntas bekräfta nyheten inom kort.

JAMES RODRIGUEZ


James Rodriguez kopplas ihop med flera klubbar. Men playmakern vill fortfarande inte lämna Real Madrid.
Den colombianske landslagsstjärnan James Rodriguez placeras i bland annat Chelsea, Manchester United och Inter.
Den kreative mittfältaren är dock fortfarande inställd på en fortsättning i Real Madrid.
– Jag försöker alltid göra bra ifrån mig när jag får chansen. Det är det enda jag tänker på. Jag vill stanna här (i Real Madrid) för evigt, säger James till AS.
– Man måste vara medveten om att man aldrig vet vad som händer i livet och fotboll, men jag vill stanna här, fortsätter han.

JOE HART


Joe Hart imponerar i Torino och kan tänka sig att stanna. Nu jobbar presidenten på en lösning.
Den engelske landslagsmålvakten Joe Hart, 29, är i Torino på lån från Manchester City den här säsongen.
Det kan dock bli en fortsättning i Serie A-klubben.
– Med honom har vi en strålande relation. Han stannar gärna i Turin och vi kan jobba på det, säger presidenten Urbano Cairo till Manchester Evening News.
– Det hänger väldigt mycket på City men jag tror Hart skulle vara nöjd med att stanna i Toro, sedan kommer vi prata med City om idén och vad de vill göra, fortsätter han.

DAGENS TRÖJAS HISTORIA


Redan i oktober i samband med min 60-årsdag var jag och min dotter Ebba i Köpenhamn. Då besökte vi Unisport för att jag skulle skaffa ett par födelsedagströjor. Ebba blev förtjust i denna tröja, men jag hade andra som jag valde. Då Micke i Fotbollsaffären var på golfresa i slutet av april skötte jag om bställningar från hans hemsida. I lön valde jag bl a denna tröja. Den 7:e maj 2015 levererade han den hemma hos mig. Det blev tröja nr 584.

Adidas står för tillverkningen och Fly Emirates sponsrar som de gjort ett tag. Tjöjan har två titlar; Tredje tröja eller Champions League tröja. Det är en tunn skön tröja med klubbmärke i svart och vitt i stil med tröjfärgen. Det fräcka med tröjan är den häftiga draken på framsidan där svansen slingrar sig runt baktill. Enda lilla klagomålet är den ganska höga kragen som kan upplevas lite obekväm. men det går ju att knäppa upp med två knappar.

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1873 första landslagsmålet

1873 första landslagsmålet i historien i andra landskampen

 
Idag 1873 spelades världens andra riktiga landskamp. Den första hade spelats mellan samma landslag, Skottland och England i november 1872. Då hade det slutat mållöst. Det var alltså idag som de första landskampsmålen kom. Att det skulle bli mål hade båda landslagen tänkt. Båda använde sig av uppställningen 2-2-6. Alltså offensiv taktik. William Kenyon-Slaney blev premiärmålskytt och då matchen på Surrey Cricket Ground, allmänt kallad The Oval, var över hade England vunnit med 4-2.

FÖDDA IDAG

56 år Peter LARSSON född 1961 i Nässjö, Småland
Försvarare
47 landskamper för Sverige

Klubbar som spelare:
1971-81 IF Hallby,
1982-83 Halmstads BK,
1984-87 IFK Göteborg,
1987-91 AFC Ajax,
1991-93 AIK,
1994 Korsnäs IF.
1997-98 Falu BS.  

Lag som tränare:
1995 Korsnäs IF,
1996-97 Falu BS,
2002 AIK.

40 år Johann VOGEL född 1977 i Genève, Schweiz
Mittfältare
7 U- och 94 A-landskamper för Schweiz.

Klubbar som spelare:
1984-92 Meyrin,
1992-99 Grasshopper,
1999-2005 PSV Eindhoven,
2005-06 AC Milan,
2006-07 Real Betis,
2008-09 Blackburn Rovers,
2012 Grasshopper igen.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv