• Boris dagliga blogg

Söndagen den 28:e augusti 2022

Inställd golf, Halmstad, Vegetarisk Cashewkyckling, Mycket Premier Leaguefotboll med rekord och maskning. Världens tråkigaste fotbollslag.

NAMNSDAG:
Fatima och Leila

TEMADAGAR:
Arkeologidagen och Porslinets dag

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN 28/8:
1994: Robbie Fowler gör Premier Leagues dittills snabbaste hat trick.
1998: och 2000: Real Madrid förlorar överraskande Super Cup finaler.

FOTBOLLSPROFILER FÖDDA 28/8:
César AZPILICUETA, Daniel ANDERSSON, Conny TORSTENSSON, Emlyn HUGHES

FAKTA OCH TANKAR OM LÖRDAGEN DEN 27:E AUGUSTI 2022.

Inställd golf, Halmstad, Vegetarisk Cashewkyckling, Mycket Premier Leaguefotboll med rekord och maskning. Världens tråkigaste fotbollslag.

Trots tidig sänggång i förrgår, klockan ett, så blev det sent uppvaknande till ackompanjemanget av regnet utanför. Genast tänkte jag att det var tur att det var en golffri dag. Fast söndagens morgongolf såg ut att ställas in. Vädret lovade likadant skvalande idag. Då är det ganska skönt att ha förutbestämt att ställa in i stället för att chansa att det skulle bli uppehåll idag. Då jag var klar för frukost, eller jag kanske skulle kunna kalla det brunch med tanke på tiden, hade dottern och hennes vän redan tagit förmiddagspromenaden med hundarna. Sedan var de klara att åka till Halmstad och träffa ytterligare en av dotterns vänner. I Halmstad skulle även yngsta dottern och hennes belgare möta upp. Där skulle de lämna över deras hund Esme, som sedan skulle följa med tillbaka med äldsta dottern till Malmö. Då yngsta dottern ska på kick-off och diverse kurser med övernattning och belgaren jobbar så skulle Esme vara för mycket ensam. Så då får hon lite semester i Malmö med Rhiann och den Lille. Sedan är det frågan hur lugnt det blir hör hustrun och mig?

Gårdagens middag var från City Gross matkasses recept. Fast ”Cashewkyckling” som fanns på receptet fanns inte i kassen då kycklingfärsen inte kunde levereras. Alltså tillverkade jag rätten med Quornfärs i stället. Det fungerade faktiskt bättre då jag ju kan äta vegetariskt.

Under tiden jag lagade och åt gårdagens middag så spelade Southampton och Manchester United fotboll på ovanvåningen. Fast om rätt ska vara rätt så spelade de på St Marys i Southampton. Jag hann se de sista minuterna, eller gjorde jag det??? Med fyra minuter kvar så kom jag in för att se en Manchester Unitedspelare ligga ner på planen. Detta gjorde att jag snabbt drog slutsatsen att United måste vara i ledningen. Det var de också, med 1-0. Kommentatorerna spekulerade i vad det kunde vara för typ av skada som tog tre minuter av behandling på planen och efter att ha tvingats av banan så ställde sig den ”skadade” spelaren vid sidan om och ville in igen omedelbart. Och det fick han av domaren. Då hade speltiden passerat 90 minuter. Det blev tillägg på sex minuter. Under denna tid klarades ett antal byten av. Byten som inte hade något som helst med fotboll att göra utan bara var till för att sabotera sporten. Då klockan gått sex minuter och femton sekunder över de nittio blåstes matchen av. Hur länge ska fotbollen tillåta detta att pågå? Tydligen hur länge som helst då man utökar antal avbytare till fem per match. Även om det bara får tillåtas byten vid tre tillfällen så tar det tid att visa siffror för vilken spelare som ska av och vem som ska in. Sedan ska man byta nummer på tavlan och så kan nästa spelare bytas ut. Det är då en som oftast befinner sig mitt på planen och inte haft en aning om att han ska bli avbytt.

Min lösning är färre avbytare och inga byten efter minut 80. Skulle någon bli skadad och inte kan fortsätta efter åttionde minuter så är det synd. Fotbollen har i nästan hundra år haft regeln att inga byten fått förekomma så då klarar sig lagen med en man mindre de sista minuterna om olyckan skulle vara framme. Sedan finns det en oerhört enkel regeländring som skulle lösa alla maskningsproblem; Inför effektiv speltid. Då bollen aldrig är i spel mer än ungefär en timme per match så vore 2x30 minuter effektiv speltid.

Klockan fyra var det dags att välja en spännanfe match. Då det är veckoomgång kommande vecka så spelade de ”stora” lagen igår. Jag startade med Liverpool mot Bournemouth. Efter en halv timme stod det 4-0 och då var det inte speciellt spännande. Det slutade 9-0 och med detta resultat tangerade Liverpool Manchester Uniteds seger över Ipswich den 4:e mars 1995. Så nu har två lag rekordet för största segern i Premier League. Jag zapåpade över till Manchester City mot Crystal Palace. Den matchen stod då 0-2 och kanske vädrades en sensation. I andra halvlek hade saker och ting pratats igenom i omklädningsrummet och då City slog in 3-2 så visste jag att det inte skulle bli någon sensation. Det slutade 4-2 och Alf-Inges son Erling hade då gjort sitt första hattrick i Manchester City. Fast då han fullbordade detta var jag redan på matchen Brentford mot Everton. Den stod 0-1 då jag kom in och då Brentford kvitterade var det äntligen en spännande match. Den slutade 1-1. Jag avslutade med hela Arsenal mot Fulham och det var också en spännande match. 0-0 i paus och då Fulham gjorde 0-1 kunde man ana en sensation. Fast det blev det inte. Arsenal kvitterade och med fem minuter kvar gjorde de 2-1. Då var matchen slut. Helt plötsligt var alla Arsenalspelare dödligt skadade och bytena började komma och drog ut än mer på tiden. De fem tilläggsminuterna blev till sju, men totalt spelades det inte mer än drygt en minuts fotboll på denna tid. EFFEKTIV SPELTID skulle kunna vara en god idé.

Då vi är inne på engelsk fotboll måste jag bara berätta att i andra divisionen League Championship spelade mina båda lag igår. Watford hade fallit tillbaka i då de var i Premier League. Hemmamatchen mot bottenlaget Queens Park Rangers förlorades med 2-3. Cardiff hade hemmamatch mot VÄRLDENS TRÅKIGASTE FOTBOLLSLAG. Det är Preston North End. Skottstatistiken i matchen var 1-0 och givetvis slutade matchen 0-0. Preston har nu spelat sex matcher i ligan. Fem av dem har slutat 0-0. Hur i hela fridens namn de kunde vinna med 1-0 över Luton är en gåta. Sex spelade matcher och en total målskillnad på 1-0 måste innebära att Preston är världens tråkigaste fotbollslag.  

IDAG; SÖNDAGEN DEN 28:E AUGUSTI 2022.

NAMNSDAG:
Fatima och Leila

Namnsdagar för den 28:e augusti i kronologisk ordning:
 
Före 1901 – Augustinus (till minne av kyrkofadern med detta namn)
1901–1985 – Augustin
1986–1992 – Augustin (utgått), Gusti (utgått) och Gurli
1993–2000 – Gurli och Gull (utgått)
2001–2010 – Gurli (utgått) och Leila
Från 2011 – Fatima och Leila

TEMADAGAR:
Arkeologidagen och Porslinets dag

Arkeologidagen
 
Arkeologidagen är ett årligt återkommande evenemang i Sverige, som organiseras genom Riksantikvarieämbetet i samarbete med till exempel ett länsmuseum eller annan lokal aktör. Ofta knyts aktiviteterna till pågående utgrävningar där guidade turer och föredrag hålls. Arkeologidagen anordnas varje år under augusti månad.
 
Porslinets dag
 
Porslinet Dag arrangeras traditionsenligt i Gustavsberg sista söndagen i augusti. Evenemanget riktar sig till alla som tycker om porslin och keramik och bjuder på ett flertal programpunkter. Det är ett samarrangemang mellan flera olika aktörer i Värmdö.

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 28:E AUGUSTI 2022.

1994 Fowler sätter rekord i Premier League.

Film: Robbie Fowler Hatrick In 4 Minutes Film: Robbie Fowler Hatrick In 4 Minutes
Liverpool spelade Premier Leaguematch idag 1994 hemma mot Arsenal. I Liverpool fanns en ung spelare vid namn Robbie Fowler som debuterat i A-laget året innan. Den 19-årige anfallaren gjorde 1-0 i 26:e minuten. Den officiella rekordtiden säger att det tog 4 minuter och 33 sekunder för Robbie att både göra sitt andra och tredje mål. Detta var ett Premier Leaguerekord som överträffades i maj 2015 då Southamptons Saido Mané tog 2 minuter och 56 sekunder på sig att göra tre mål mot Aston Villa. Fast 1964 gjorde Tommy Ross ett hat trick på 90 sekunder då han spelade för Ross County, vilket är Englands snabbaste hat trick alla kategorier.

1998 och 2000 spelade Real Madrid Super Cupfinal.

Film: 1999-2000 Super Cup Final Galatasaray - Real Madrid Film: 1999-2000 Super Cup Final Galatasaray - Real Madrid
Fram till 1997 spelades vanligtvis Super Cupen (matchen mellan vinnaren i Mästarcupen och Cupvinnarcupen) i två matcher, hemma och borta. Men från 1998 spelades matchen på en neutral plan i en final. De första femtom åren var denna neutrala plan Stade Louis II i Monaco. Idag 1997 överraskade Cupvinnarcupmästarna Chelsea med att besegra Real Mardid med 1-0. 2000 var Real Madrid i final igen. Cupvinnarcupmästarna denna gång hette Galatasaray som på våren vunnit över Arsenal i Köpenhamn. Den 25:e augusti 2000 lyckades de få 1-1 och det blev förlängning. I denna gjorde Jardel mål i den 103:e minuten. Detta var ett Golden Goal som innebar att matchen var slut och än en gång förlorade Real Madrid Super Cup finalen.

FOTBOLLSPROFILER SOM FÖDDES DEN 28:E AUGUSTI 2022.

César AZPILICUETA blir 33 år.

César AZPILICUETA Tanco är född 1989 i Pamplona, Spanien.
Försvarare
64 U- och 40
 A-landskamper för Spanien (2005-).

Klubbar som spelare
Osasuna (1998–2010),
Marseille (2010–12),
Chelsea (2012–)

Daniel ANDERSSON blir 45 år.

Daniel Jerry ANDERSSON är född 1977 i Lund.
Mittfältare
17 U- och 74 A-landskamper för Sverige (1996-2009).

Klubbar som spelare
Bjärreds IF (1985-94),
Malmö FF (1995-98),
Bari (1998-2001),
Venezia (2001-02),
Chievo (2002-03),
Ancona (2003-04),
Malmö FF igen (2004-13).

Lag som tränare
Malmö FF (2011-13 assisterande tränare),
Malmö FF (2018 vikarierande).

Numera sportchef i Malmö FF.

Conny TORSTENSSON blir 73 år.

Jan Conny TORSTENSSON född 1949 i Lofta, Öland
Mittfältare/Anfallare
40 A-landskamper för Sverige (1972-79).

Klubbar som spelare:
Åtvidabergs FF (1967-73),
Bayern München (1973-77),
FC Zürich (1977-78),
Åtvidabergs FF igen (1978-80).

Lag som tränare:
Åtvidabergs FF (1986)

Meriter:
Interkontinentala cupen 1976
Europacupmästare 1974, 1975, 1976
Tysk mästare 1974
Svensk mästare 1972, 1973
Svenska cupen 1970, 1971
VM i fotboll: 1974, 1978

Emlyn HUGHES blev 57 år.

Emlyn Walter HUGHES var född 1947 i Barrow-in-Furness,England och dog av en hjärntumör den 9:e november 2004 i Sheffield, England.
Försvarare
8 U- och 62 A-landskamper för England (1967-80).

Klubbar som spelare:
Blackpool (1964-67),
Liverpool (1967-79),
Wolverhampton Wanderers (1979-81),
Rotherham United (1981-83),
Hull City (1983),
Mansfield Town (1983),
Swansea City (1983).

Lag som tränare:
Rotherham United (1981–83 spelande).

MATCHTRÖJAN JAG BÄR DEN 28:E AUGUSTI 2022.

DAGENS ORD.

DAGENS RHIANN.

Har du frågor eller synpunkter om dagens blogg så hör gärna av dig till:
soccershirts@hotmail.com

HA EN AVSLAPPNANDE SÖNDAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv