• Boris dagliga blogg

Söndagen den 29:e september 2019

Golftävling utan resultat.
Rhiann på djusjukhuset igen.
Turlig Liverpool-vinst.
Varför används inte sex-sekunders-regeln?

Rögle i topp och Watford klart sämst.
Everton bjöd upp till kamp.


FOTBOLLSHISTORIA:
1971: Chelsea sätter målrekord i Europeisk Cupfotboll.
2007: Målrikaste matchen i Premier Leagues historia spelas på Fratton Park.

FÖDDA:
Per, Andriy, Jörgen, Wolfgang.

DAGENS TRÖJA

Fotbollsmatcher på en lördag bidrar till att jag i stort sett kan välja bland ett tretiotal olika tröjor. Valet stannade på Crystal palace som igår vann hemma över nykomlingarna Norwich City med 2-0.

DAGENS BLOGG OM LÖRDAGEN DEN 28:e SEPTEMBER 2019

Golftävling utan resultat.


Det blev en tidig morgon då jag skulle vara på golfklubben redan klockan åtta. Halvnio startade en tävling som inkluderade alla som varit med i de olika lagen i årets seriespel. Det var allt från H40 till H80. Själv tillhör jag H60. Att jag skulle var i god tid berodde på att det var kanonstart. Alla startar samtidigt, men på olika hål. De tre som jag skulle spela tillsammans med startade på hål 15. Det är det hål som ligger absolut längst bort från det normala starthålet. Jag kan säga att jag inte är speciellt nöjd med 98 slag. Hur det gick skulle jag kolla upp på ”Min Golf”. Där står alltid resultaten av de tävlingar man varit med i. Fast igår så hade inte Söderslätts GKs tävlingsansvariga knappat in några resultat, så jag vet inte riktigt hur jag placerade mig.
 

Rhiann på djusjukhuset igen.


Då jag kom hem så möttes jag inte av Rhianns glada pip. Hon hade tagits till djursjukhuset av mina döttrar. Rhiann hade varit helt apatisk och inte reagerat på sådant som hon normalt tycker är kul. Under tiden som hon och döttrarna var på djursjukhuset hade det kommit in ett antal akutfall, så vi fick en tid till klockan åtta idag. Då ska de lägga in ett dräneringsrör i buken för att försöka få bukt med den infektion som dykt upp efter hennes operation. Så småningom ska det väl bli bra, men just nu är det synd om hunden.
 

Turlig Liverpool-vinst.


Så slut skulle det bli bra även för serieledande Liverpool. De lyckades vinna sin sjunde raka match i Premier League. Men det ska de skänka ett stort tack till Dean Henderson för. Han är målvakt i Sheffield United och utan hans dundertabbe på ett ganska enkelt skott hade inte Liverpool vunnit. De spelade en ganska usel match och kanske oavgjort hade varit hyfsat rättvist, men nu blev det en ny seger och de håller avståndet i tabellen till Manchester City och de andra lagen.
 

Varför används inte sex-sekunders-regeln?


Fast det fanns ett par andra saker i matchen som jag tänkte på och irriterar mig på. För det första så fattar jag inte varför man är väldigt noga med alla regler inom fotbollen men fullständigt struntar i den regel som säger att en målvakt bara får hålla bollen i SEX SEKUNDER. Det står t o m att målvakten bara får hantera bollen i sex sekunder. Ibland kan det gå upp emot 20 sekunder och ingenting händer. Antingen finns regeln och ska efterlevas eller så kan den tas bort helt och hållet. En annan sak som än så länge är tillåten är att byta tre spelare per lag, men jag blir oerhört irriterad på det som Liverpool gjorde i matchen då de valde att göra ett byte i 94:e minuten. Detta har ingen som helst taktisk effekt utan är bara till för att förstöra spelet. Inga byten efter 80 minuter är en regel som jag vill ha.
 

Rögle i topp och Watford klart sämst.


Klockan fyra så fanns det många matcher att följa. Valet var svårt så jag gjorde middag till familjen istället. Fast då den var tillagad, uppäten och disken avklarad så såg jag slutet av Rögle mot Leksand på TV4. Jag kom in då Rögle gjorde 5-3 i tom kasse. Glädjande nog för mig och Rögle så är det serieledning. Sedan kom besvikelsen i den fotbollsmatch jag såg. Det var bottenmötet i Premier League mellan Wolverhampton och Watford. Det var de två lag som hittills på sex matcher inte lyckats vinna. Nu har Wolverhampton lyckats ta en seger. 2-0 slutade eländet. Jag har hela tiden trott att Watford ska komma upp på säker mark och någon risk för att de ska fastna i bottenträsket finns inte. De har redan hunnit sparka en tränare och anställa en ny. De har 0-10 på de två senaste matcherna och ligger hjälplöst sist med bara två poäng. Jag kan inte se att de ska kunna stanna kvar i högsta engelska ligan. Watford har inget spel.
 

Everton bjöd upp till kamp.


Några som hade spel var Everton. Här spås nästa sparkade tränare komma ifrån. Men spelar laget som igår hemma mot Manchester City så bör Marco Silva kunna stanna kvar. Det såg länge ut som om Everton skulle kunna stå upp mot de regerande mästarna, men till slut fick de ge sig. City vann med 3-1, men det var en fartfylld och chansrik match. Enda plumpen var efter drygt en minut då Theo Walcott fick en boll i huvudet så att han blev liggande. Han tvingades bäras av plan. Det var synd och tråkigt, men plumpen var att det tog sex minuter innan han kom av planen. Han kan ju inte ha varit speciellt allvarligt skadad om man inte hade mer bråttom att få honom under vård.

FOTBOLLSHISTORIA från den 29:e september.

1971 Europarekord för Chelsea.

Chelsea mötte Jeunesse Hautcharage från Luxemburg i första omgången av Cupvinnarcupen idag 1971. Endast 27,621 hade kommit till Stamford Bridge. Det förväntads inte bli så spännande då Chelsea vunnit första matchen borta med 8-0. Och det blev en enkel seger idag också. 13-0 slutade det och det är Chelseas största seger någonsin. En vinstmariginal på 21 mål är också den största någonsin i en Europeisk turnering. I nästa omgång blev det svårare för Chelsea. 0-0 borta och 1-1 hemma gjorde att de var utslagna på fler gjorda bortamål. Och laget som slog ut Chelsea då? Jo, det var Åtvidabergs FF.

FOTBOLLSHISTORIA från den 29:e september.

2007 mest mål i en Premier Leaguematch.
 

Åttonde omgången i Premier League spelades idag 2007. På Fratton Park i Portsmouth tog hemmalaget emot Reading. Matchen såg ut som många Premier Leaguematcher och i paus ledde Portsmouth med 2-1. Fast i andra började målen trilla in. Det blev aldrig riktigt spännande någon gång. Hemmalaget låg hela tiden steget före. Då slutsignalen gick låg de tre steg före. Resultatet 7-4 innebar elva mål och det är än idag den målrikaste matchen i Premier Leagues historia.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 29:e september.

Per MERTESACKER blir 35 år

Per MERTESACKER är född 1984 i Hannover, Västtyskland
Försvarare
5 U- och 104 A-landskamper för Tyskland.

Klubbar som spelare:
TSV Pattensen (1988-95),
Hannover 96 (1995-2006),
Werder Bremen (2006-11),
Arsenal (2011-18).

Lag som tränare:
Arsenal (2018- manager för akademin) 

Världsmästare 2014.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 29:e september.

Andriy SHEVCHENKO blir 43 år

Andriy Mykolayovych SHEVCHENKO är född 1976 i Dvirkivshchyna, Sovjetunionen
Anfallare
15 U-landskamper och 111 A-landskampet för Ukraina.

Klubbar som spelare:
Dynamo Kiev(1986-99),
Milan (1999-2006),
Chelsea (2006-09),
Milan (2008-09 lån),
Dynamo Kiev igen (2009-12)
.
Lag som tränare:
Ukrainas landslag (2016- först assisterande och sedan förbundskapten)

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 29:e september.

Jörgen PETTERSSON blir 44 år

Jörgen PETTERSSON är född 1975 i Lackalänga, Skåne
Anfallare
27 A-landskamper för Sverige.

Klubbar som spelare:
Dösjöbro IF (1987-88),
Kävlinge GIF (1988-90),
Malmö FF (1990-95),
Borussia Mönchengladbach (1995-99),
FC Kaiserslautern (1999-2002),
FC Köpenhamn (2002-04),
Landskrona BoIS (2004-09).

Lag som tränare:
Landskrona BoIS (2009 ind. tränare),
Malmö FF (2012 assisterande),
Landskrona BoIS (2013-14),
Högaborgs BK (2014-16),
Teckomatorps SK (2017),
IF Lödde (2018)

Förutom fotbollen så uppträder han ibland med sitt band Soulweeper.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 29:e september.

Wolfgang OVERATH blir 76 år

Wolfgang OVERATH är född 1943 i Siegburg, Västtyskland
Mittfältare
81 A-landskamper för Västtyskland.

Klubbar som spelare:
Siegburg 04 (1953-62),
FC Köln (1962-77) (409 matcher).

Världsmästare 1974.

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv