• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 23:e mars 2017.

Dödstyst i massmedia då ett svenska lag spelar kvartsfinal i Champions League.
Nej, Sverige är inte ett speciellt jämlikt land!
Tyskland mot England var däremot intressant. (För TV)

GÅRDAGENS SKVALLER:
Pierre-Emerick, Marco, Massimiliano.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1895: Manchester Citys största segermarginal.
1997: Slaget vid A10, Huliganism i Nederländerna.

FÖDDA IDAG:
Fernando, Jerzy.

DAGENS TRÖJA

Dödstyst i massmedia då ett svenska lag spelar kvartsfinal i Champions League.


Den enda viktiga matchen igår spelades faktiskt i Malmö. Kvartsfinal i Champions League. En match som TV-kanalerna slåss om och har flera timmars försnack och efter matchen analyseras det i ytterliga några timmar, med intervjuer av tränare, spelare, släktingar och diverse löst folk som på något sätt varit i kontakt med någon i laget. Och all denna extratid bara för att det ena laget var svenskt.
 

Nej, Sverige är inte ett speciellt jämlikt land!


Upptäcker Ni något fel i kommentarerna och matchen. Jodå, dt var ju en damfotbollsmatch. Det var Rosengård mot självaste Barcelona, men det var damer som spelade och TV ser inga pengar i detta och visar följaktligen inte en minut av matchen. Nej, Sverige är verkligen inget föredöme i att kalla sig ett jämlikt land. Sedan ska det i ärlighetens namn kanske tilläggas att det var lika bra att det inte sändes på TV. Då hade man bara blivit besviken. För Sveriges enda kvarvarande representant i storfotbollen i Europa gjorde ingen svensk glad. 0-1 på hemmaplan gör att returen i Barcelona nästa vecka ser omöjlig ut.
 

Tyskland mot England var däremot intressant. (För TV)


Nej, herrfotboll ska det vara. Där hade Viasat satsat på en landskamp mellan Tyskland och England. Det låter stort, men matchen gällde inte ett skit. Såvida man inte heter Lukas Josef Podolski. Han gjorde nämligen sin avskedsmatch i tyska landslaget. Landskamp nummer 130 i A-laget. Och det var ingen dålig avslutning. Med en strut satte han bollen i krysset i andra halvlek, och det blev matchens enda mål. Då hade matchen varit helt jämn i all statistik som redovisades efteråt.

GÅRDAGENS SKVALLER

PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG


Pierre-Emerick Aubameyang kommer inte lämna Borussia Dortmund såvida inte ett lukrativt anbud trillar in.
Pierre-Emerick Aubameyang, 27, fortsätter kopplas ihop med storklubbar runtom i Europa.
Borussia Dortmund är dock tydliga med vad som krävs för att skyttekungen ska säljas.
– Fram till nu har jag inte fått någon information som antyder att Auba kommer lämna Dortmund. Om vi skulle nå den punkten kommer vi sitta ner och lyssna på varandra, vi har stor respekt för Auba och han förtjänar det, säger klubbens vd Hans-Joachim Watzke till Sport-Bild.
– Men det finns inte särskilt många klubbar som skulle vara ett steg uppåt för honom, enligt mig. Hur som helst, han kommer enbart lämna Dortmund för en galen övergångssumma om han flyttar. Med det sagt hoppas vi att han stannar, fortsätter han.
Stjärnan har kontrakt till 2020.

MARCO VERRATTI


Marco Verratti kan lämna Paris Saint-Germain i sommar. Det antyder mittfältarens agent.
Det ryktas om intresse från klubbar som Bayern München, Inter, Barcelona, Juventus, Chelsea och Manchester United.
Nu antyder Donato Di Campli att klienten Marco Verratti kan lämna Paris Saint-Germain.
– Marco vill vinna och i PSG kan han inte det just nu. Han har varit i Paris i fem år och måste nu bestämma sig: vill han tjäna mycket utan att vinna någonting eller lyfta troféer och bli mästare? Situationen är mycket komplicerad, i synnerhet för att hans kontrakt är långt. Det här är inget pengaproblem, säger agenten till Gazzetta dello Sport.
– En sak är säker: om han lämnar PSG blir det för en europeisk toppklubb, fortsätter han.

MASSIMILIANO ALLEGRI


Juventus tränare Massimiliano Allegri vill stanna och kan snart förlänga sitt kontrakt, enligt italiensk media.
Massimiliano Allegri, 49, sitter på ett kontrakt med Juventus som sträcker sig till 2018.
Tränaren har kopplats ihop med både Arsenal och Barcelona inför nästa säsong.
Men nu skriver Tuttosport att Allegri vill stanna i Juventus och kan förlänga sitt kontrakt.
Allegri väntas skriva på ett förbättrat kontrakt som sträcker sig till 2020.

DAGENS TRÖJAS HISTORIA


Innan VM startade hade jag många möjligheter att skaffa tröjan, från Fotbollsaffären, inköpt av min dotter som besökte Hamburg men det blev liksom inte av. Då jag till sist beslöt mig för tröjan var den slut i min storlek överallt. Uniusport i Köpenhamn har stort sortiment, men även där var bara någon mindre storlek kvar. Av någon anledning råkade jag komma in på Unisports sida i början av juli och såg att de helt plötsligt hade alla storlekar igen. Jag tipsade Micke i Fotbollsaffären och vips så hade han tagit hem denna tröja till mig. I byte fick han en gammal Evertontröja av mig som han lovat försöka skaffa en kund. Alltså behövde jag bara betala en mindre slant för denna världsmästartröja.

Tysklands landslag och Adidas är för evigt gifta med varandra så tillverkaren är klar. Adidas brukar alltid göra lite speciella tröjor till Tyskland om man jämför med de andra tröjorna. I år har de lagt till tyska flaggans färger i ett stort V över bröstet. Den översta svarta randen och den nedersta gula (som här passande nog går i guldfärg) är väldigt tunna, men den röda har tre bredare nyanser. En tröja som är riktigt snygg på nära håll i riktig somrig stil.

Tröjan blev nr 566 och överlämnades till mig i Helsingborg den 10:e juli 2014 då vi var och såg Eva Rydberg i "Pang i bygget"

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1895 Cityrekord. 1997 The Battle Of Beverwijk

1895 slutresultat 11-3

 
St. Marks (West Gorton) grundades 1880. Då laget 1887 flyttade till Hyde Road i Ardwick bytte de namn till Ardwick A.F.C. 1892 blev laget medlemmar i Football League och ett av de lag som spelade första året Second Divisions historia. Säsongen 1893-94 stod klubben för en omorganisation och då tog man namnet Manchester City. Matchen mot Lincoln City som spelades idag 1895 vann City med 11-3. Det är Manchester Citys största seger i historien. Det är även Lincolns största förlust genom alla tider.

1997 Slaget vid Beverwijk

 
Nederländerna är tyvärr kända för sin fotbollshuliganism. Det fick bl a Carlo Picornie erfara. Detta blev hans sista dag i livet. De så kallade firmorna till klubbarna Feyenoord och Ajax hade planerat ett slagsmål i februari. Då detta uteblev flyttades bataljen till idag1997 vid motorväg A10 i närheten av Beverwijk. Med knivar, basebollträn, metallrör och elektriska vapen drabbade ”firmorna” samman, (trots att de båda fotbollslagen inte ens möttes idag). Den före detta ledaren av Ajax firma Carlo Picornie knivhöggs och misshandlades till döds. Detta fick den Nederländska regeringen att börja ta itu med problemet huliganism inom nationens klubbfotboll.

FÖDDA IDAG

49 år Fernando HIERRO född 1968 i Vélez-Málaga, Spanien
Försvarare/Mittfältare
5 U- och 89 A-landskamper för Spanien.

Klubbar som spelare:
1987-89 Real Valladolid,
1989-2003 Real Madrid,
2003-04 Al-Rayyan,
2004-05 Bolton Wanderers

Lag som tränare:
2014-15 Real Madrid (assisterande)
2016- Oviedo.

44 år Jerzy DUDEK född 1973 i Rybnik, Polen
Målvakt
49 landskamper för Polen.

Klubbar som spelare:
1985-95 Concordia Knurów,
1995-96 Sokol Tychy,
1996-2001 Feyenoord,
2001-07 Liverpool,
2007-11 Real Madrid.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv