• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 11:e februari 2016.

Regeländringar i fotboll krävs, som vid byte och tiden för en match, Cuper i Tyskland, Spanien, Frankrike, FA-cupomspel till straffar, Lär kommentatorer något om straffar! HISTORIA: Chester City läggs ner FÖDDA: Ciro, Rafael. LIVERPOOLARE: Jackie, Steve, Nick och en West Bromwichtröja.

DAGENS TRÖJA

Tycker jag om fotboll?


”Tycker du om fotboll?” Det är en fråga jag får dagligen av alla skolbarn jag möter. ”Njae, jag vet inte!” Jag tycker i alla fall om fotbollströjor, fast jag tycker nog om fotboll lite grann. Men fotbollens regler håller på att ta död på sporten. Jag har ofta lagt fram förslag till förbättring på denna blogg. Jag kom att tänka på två saker som skiljer fotbollen från alla andra bollsporter.
 

Måste varje byte vara en "show" som idiotförklarar åskådarna?


Ett är att i de flesta andra lagsporter så ansvarar lagen själv för att byten mellan spelare sker på ett korrekt sätt. De kan byta i flygande fläng eller vid naturliga stopp i matchen som inte inkräktar på speltiden. Så icke i fotboll. Där ska spelet stoppas och en domare ska hålla upp en skylt som idiotförklarar publiken. Precis som om de inte själv skulle kunna se vem som byter med vem. Den avbytte spelaren är åtminstone väldigt lätt att lägga märke till. Det är han som är allra längst ifrån stället där bytet ska ske. Det är han som rör sig mot bytesstället likt en deltagare i ett rollator-race i PRO. Här finns mycker att lära från andra sporter som kan spara tid.
 

När ska fotbollen bli så öppen att man vågar låta alla få reda på hur länge man tänker spla en match???


På tal om tid, så är alla andra bollsporter antingen avgjorda då ett lag kommit till en viss poäng, eller är de avgjorda då matchtiden är över. Matchtiden finns det funktionärer som håller reda på och som alla åskådare kan följa. I fotboll är det hemligt när en match är över. Detta är ofta ganska frustrerande för tränare och spelare och i viss mån för publiken som är kvar på arenan. Givervis måste det finnas en klocka där den exakta tiden finns angiven. Alltså den tid domaren lagt till. Ännu bättre hade varit att spela effektiv tid och stanna klockan vid alla avbrott. 2x30 minuter är lämplig tid. Det är så mycket speltid det är i en normal 2x45 minuters match, med byten, fejkade skador och annan maskning.
 

Lätt vidare för Barca och Bayern i deras cupspel.


Till fotbollen igår. Intresset låg på cupturneringar. I Spanien tog sig Barcelona lätt till final. De hade vunnit första semin med 7-0 mot Valencia och ställde igår upp med ett junior och B-lag helt utan de stora stjärnorna. Synd om publiken i Valencia som kommit till matchen. Trots detta så slutade kampen 1-1, och Barcelona kommer att möta Sevilla i finalen. I Tyska cupen var det de två resterande kvartsfinalerna. Precis som igår var det bortalagen som gick vidare. 0-3 till Bayern München över Bochum och Hertha Berlin slog Heidenheim med 2-3.
 

Vägen öppen för minst en dubbel för PSG.


Franska cupen hade fyra matcher i åttondelsfinal och den mest intressanta för svenskt vidkommande var hur många mål Zlatan skulle göra på Lyon. Svar två i 3-0 segern. Vägen ligger öppen för PSG för en dubbel, sedan får vi se hur det går i Champions League. Inget i Frankrike kan stoppa laget, och det skulle ju vara märkligt om Chelsea skulle sätta några käppar i Pariserhjulen då lagen möts nästa vecka.
 

Segt för West Bromwich att lyckas slå ut ett division tre lag.


FA-cupen avverkade sista matchen i omgång fyra. Det var omspeler mellan division trelaget Peterborough och första divisionslaget West Bromwich. Precis som igår slutade det 1-1 och blev förlängning. Och nästan precis som igår höll ett avgörande på att ske i förlängningens sista sekunder, men West Bromwich chans gick strax utanför. Allt fick avgöras på straffar. Ganska usla straffar alla utom en. Hade skjutit sin Peterborough Michael Bostwick så hade det aldrig tagit slut.
 

Kommentatorers skitsnack om straffar!


Hans straff gick stenhårt mitt i mål. Ingen av målvakterna stod mitt i mål då bollen kom. Att det sedan fortfarande finns så okunniga kommentatoret som påstår att spelare läser målvakten och tvärtom är sorgligt. En målvakt kastar sig alltid på chans och en straffskytt har alltid bestämt var han ska slå straffen och kan inte ändra sig vid tillslaget av bollen. West Bromwich är alltså vidare och möter Reading i åttondelen.


FOTBOLLSHISTORIA från idag 2010 Chester City utesluts
 

2010 Problem i Chester

Detta var året då Chester City FC skulle fira sitt 125-årsjubileum. Men så blev det inte. Laget hade hoppat mellan stora ligan och de ligorna under. Efter fem år i Division Two blev det nedflyttning till Football Conference i slutet av säsongen 2008-09.
 

Klubbens ekonomi var nu körd i botten och även supportrarna tröttnade på hur klubben sköttes och startade en bojkott av klubbens hemmamatcher. Endast 425 åskådare följde matchen mot Salisbury City den 19 januari 2010 och i samma månad delgav Skatteverket Chester City avveckling av verksamheten pga en skatteskuld. Efter att spelarna strejkat pga uteblivna löneutbetalningar vid matchen mot Forest Green Rovers FC den 9 februari 2010 ställde ledningen för Football Conference ett ultimatum till klubben som den inte kunde hantera och idag 2010 uteslöts Chester City FC från Football Conference och alla ligaresultat för säsongen nollställdes.
 

Efter att klubben utan framgång sökt medlemskap i Welsh Premier League, avvecklades Chester City FC den 10 mars 2010. När den officiella avvecklingen av Chester City var klar började anhängarna omedelbart att bilda en ny klubb. Den supporterägda Chester FC inrättades officiellt i maj 2010.

FÖDDA IDAG

Ciro FERRARA
49 år
Försvarare
6 U- och 49 A-landskamper för Italien.
Klubbar som spelare: 1980-94 Napoli och
sist 1994-2005 Juventus.   
Lag som tränare: 2005-06 och 2008-09 Italienska landslaget (ass. manager),
2009-10 Juventus,
2010-12 Italienska U-21landslaget och
senast 2012 Sampdoria.

Rafael VAN DER VAART
33 år
Mittfältare
109 landskamper för Nederländerna.
Klubbar som spelare: 2000-05 Ajax,
2005-08 Hamburger SV,
2008-10 Real Madrid,
2010-12 Tottenham Hotspur,
2012-15 Hamburger SV igen och
sedan 2015- Real Betis.

LIVERPOOLARE

Jackie SHELDON
blev 53 år född 1888
Anfallare
Klubbar som spelare: Nuneaton Town (1906-09),
Manchester United (1909-13),

Mellan 1913 och 1921 tillhörde han Liverpool FC där han avslutade sin fotbollskarriär. Han spelade 147 matcher och gjorde 20 mål.

Steve McMANAMAN
44 år
Mittfältare
7 U- och 37 A-landskamper för England.
Klubbar som spelare:
Han föddes i Liverpool och startade i Liverpool FC 1987. Fram till 1999 spelade han 364 matcher och gjorde 66 mål.
Real Madrid (1999-2003),
Manchester City (2003-05)

Nick BARMBY
42 år
Mittfältare/anfallare
3 U- och 23 A-landskamper för England.
Klubbar som spelare: Tottenham Hotspur (1991-95),
Middlesbrough (1995-96),
Everton (1996-2000),

2000 skrev han på för Liverpool. Han stannade till 2002 och hade då spelat 58 matcher och gjort 8 mål.
Leeds United (2002-04),
Nottingham Forest (loan 2004),
Hull City (2004-11)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv