• Boris idrottsblogg

Fredagen den 23:e september 2016.

Bestraffningar hjälper inte, det vet de flesta. Beviset är att man jättegärna tar en varning som fotbollsspelare bara man får slita av sig tröjan!
Återinför Cupvinnarcupen som en riktig cupturnering.FOTBOLLSHISTORIA: 
1919: Genoa blir Italienska mästare som de vann för fem år sedan.
1953: Alfredo di Stefano debuterar för Real Madrid.
1956: Spelarskandalavstängde VM-skyttekungen Paolo Rossi föds.

DAGENS TRÖJA
ZENIT ST PETERSBURGs förstatröja 2013/14

Efter en stor fotbollskväll i förrgår så var det lite tunnare med matcher igår. Det var en del cupmatcher. I Ryssland spelades det 16-delsfinaler i ryska cupen. Zenit St Petersburg gick lätt vidare genom att borta vinna med 5-0 över FC Tambov. Alltså blev det hemmatröjan från 2013/14 som jag använder idag.

Bestraffningar hjälper inte, det vet de flesta. Beviset är att man jättegärna tar en varning som fotbollsspelare bara man får slita av sig tröjan!


Allsvenskans 23:e omgång spelades klart och IFK Göteborg och BK Häcken vann, men dessa resultat har inte så stor betydelse för toppen i tabellen. Det hade däremot Malmö FFs hemmamatch mot IF Elfsborg. För att inte tappa för mycket på serieledarna och regerande mästarna IFK Norrköping var MFF tvunget att vinna. Men det såg inte bra ut alls. Trots ett övertag i chanser oh spel gick det inte att få in bolluslingen. De oroliga själar som alltid lämnar matcherna i förväg för att komma snabbt hem gjorde en stor miss. För i 91:a minuten gjorde ungdomen Erdal Rakip Malmös segermål. Starkt gjort, men vad fan är det för idioti att slita av sig tröjan. En av de mest korkade varningar blev givetvis ett faktum. Här ser man vilken effekt straffet med en varning då man tar av sig tröjan har på fotbollsspelare. Inte ett djävla skit!
 

Återinför Cupvinnarcupen som en riktig cupturnering.


Spanien spelade tre ganska ointressanta ligamatcher som inte har något med toppen att göra. Däremot användes torsdagen till att spela 16.delsfinaler i en massa cuper runt om i Europa. En segrare var Zenit St Petersburg i ryska cupen. Mitt polska lag Slask Wroclaw har spelat färdigt i Polska cupen. Varför kan inte UEFA återinföra cupvinnarcupen? Det skulle ju vara persfekt om de skär ner till minst hälften av de lag som just nu får vara med i Champions League så skulle en Cupvinnarcup vara perfekt. Då ska det vara en riktig cupturnering utan något tramsigt gruppspel, och så skulle alla länder få vara med. Låt vara att turneringen är seedad så att de större länderna står över de första omgångarna.  

FOTBOLLSHISTORIA från 23:e september 1919 Genoa mästare. 1953 di Stefano debut i Real Madrid. 1956 Paolo Rossi föds.

 

1919 Genoa blir italienska fotbollsmästare.

 
Att Genoa blir Italienska fotbollsmästare är kanske inte så unikt. Det har de blivit 9 gånger, även om senaste mästerskapet kom 1924. Det unika var att de idag 1919 blev mästare för säsongen 1914-15. Ligan var då uppdelad i norra gruppen och mellan-södra gruppen. Det spelades slutspel för att få fram två lag som kunde mötas i finalen. Norra gruppen vann Genoa, men mellan och södra gruppen hade inte startat sitt slutspel. Det kom nämligen ett världskrig emellan som gjorde att fotbollen i Italien låg nere till 1919. Då Genoa var ena finallaget beslöts att de skulle få mästerskapet från fyra år tillbaka i tiden.

 

1953 Alfredo debuterar i Real Madrid.

 
Woodgate gjorde ingen större succé i Real Madrid, men det gjorde argentinaren Alfredo di Stefano som debuterade i Real i en vänskapsmatch mot AS Nancy idag 1953. Det blev kanske inte jättesuccé i första matchen för den vann de franska gästerna med 4-2. Egentligen var det Barcelona som imponerades av di Stefano och skulle köpa honom. Kontraktet var skrivet, men något fattades och under tiden det skulle bli giltigt övertalade Real Madrid att han skulle gå till dem. Det blev 510 matcher och på dessa 418 mål, så visst var ”Den blonda Pilen” en succé i Madrid.
 

1956 Paolo ROSSI föds
 

Paolo Rossi föddes idag 1956 i Prato i Toscana. Han kom som en anfallstalang till Juventus, men fick inte chans att spela några matcher då. Ligapremiären gjorde han i Como. 1979 var han utlånad från Vicenza till Perugia. Under säsongen uppdagades en spelarskandal som kallades ”Totonero” Det bestod i ett antal uppgjorda matcher. Skandalen resulterade i att lag blev nedflyttade och ett antal spelare avstängda. Rossi var en av de avstängda. Han uteslöts från fotboll i två år. 1982 kom han tillbaka och det var Juventus som köpt honom. Det gick så bra att Rossi blev uttagen till landslager och VM i Spanien. Det snackades mycket om den unge Maradona från Argentina och alla de brasilianska stjärnorna, men det var en italienare vid namn Paolo Rossi som stal föreställningen. Han tog sitt Italien till den tredje världsmästartiteln. Själv blev han VM:s skyttekung med sina sex mål.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv