• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 16:e maj 2017.

Muslimska mästerskapens semifinallag klara.
Videgranskning och Göteborg hade spelat oavgjort med Djurgården.
Watford förlorar i slutminuterna igen.

NYA TRÖJOR
Brighton & Hove Albion, Bordeaux och AZ Alkmaars förstatröjor 2017/18

GÅRDAGENS SKVALLER:
Wayne, Martin, Gylfi.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1979: Barcelona blir cupvinnar-cupmästare i sagolik förlängning.

FÖDDA IDAG:
Ove, Anja.

DAGENS TRÖJA

Muslimska mästerskapens semifinallag klara.


Efter en hektisk fotbollsweekend så lugnade det ner sig med matcher till igår. I Baku spelades lite landskamper. Där pågår just nu ett sorts OS för muslimska länder. Det lustiga är att det här som i riktiga OS är de bästa idrottare de deltagande länderna kan ställa upp med som deltar utom i fotboll. Här har man även regeln att det är U23-lag som deltar. Gruppspelet spelades klart igår och semifinalerna kommer att stå mellan Kamerun och Oman och den andra mellan Algeriet och Azerbajdzjan.
 

Videgranskning och Göteborg hade spelat oavgjort med Djurgården.


Allsvenskan avslutade omgång åtta med en stormatch mellan Djurgården och IFK Göteborg. Ja, det räknades åtminstone så på försäsongen. Djurgården ligger ju ganska hyfsat till medan Änglarna fortfarande ligger på nedre halvan. Egentligen skulle hela tillställningen slutat mållöst om man hade kunnat begripa att det vid uppenbara målchanser kunde användas videogranskning. I så fall hade det varit offside vid målet. Men nu är det som det är och stockholmarna kunde vinna med 1-0.
 

Watford förlorar i slutminuterna igen.


Matchen jag tittade på hade jag kanske hoppat över om det inte hade varit Watford som spelat. Vill man se sitt eget lag så blir det då de spelar mot någon av de stora. Watford mötte de största igår. Nämligen mästarna Chelsea. Det blev en ganska lugn tillställning. Conte hade t o m låtit John Terry vara lagkapten och han gjorde det första och passade till det andra målet. Första gjorde han i rätt målbur. Passningen var en nick till en Watfordspelare som kunde kvittera. Lagen fortsatte i vänskaplig stämning och verkade dela på poängen, 3-3. Men sedan hände det som i 100 av 100% inträffar då Watford spelar jämnt mot ett av topplagen. Det blir ett mål i baken i slutminuten. 4-3 till Chelsea. Fast målet verkade få vissa av Chelseaspelarna att reta Watford. Det blev ett stökigt och bråkigt slut med en utvisning och tre gula kort. Synd på en målrik och annars trevlig tillställning.

NYA TRÖJOR

BRIGHTON & HOVE ALBIONs förstatröja 2017/18
 

För tredje året tillverkar Nike och American Express sponsrar för fjärde året i rad. Tröjan har samma stil som säsongens tröjor i olika klubbar och landslag. Så den ser kanske inte helt fräsch ut i det hänseendet. Annars är den helt OK, med ärmarna i blåa smalrandiga nyanser och den klassiska blåvitrandiga framsidan. Inte helt omöjligt att denna tröja hamnar i min samling inom snar framtid.

BORDEAUX förstatröja 2017/18


Franska Bordeaux har sin vanliga marinblå tröja. Man borde tycks att klubben skulle hafr Bordeaux-färg, men så är det inte. Puma som tillverkan har fött ihop lite intressanta nyanser och så har de ett V över bröstet. Som vanligt en ganska tilltalande tröja.

AZ ALKMAAR förstatröja 2017/18


Under Armour har smugit sig in här och var efter att Tottenham blev deras skötebarn för något år sedan. Under Armour har en aning märklig passform på sina tröjor. De är väldigt smala och tajta, men å andra sidan otroligt långa. Jag tycker man kan se det även kommande säsong då de är först ut ed att visa upp nederländarna AZ Alkmaars nya hemmatröja. Lite snitzigt är det med det tvära i vinrött längst upp.

GÅRDAGENS SKVALLER

WAYNE ROONEY


Wayne Rooney jagas av kinesiska klubbar - som lockar med enorma pengar. Men frun kan stoppa en övergång, enligt uppgifter.
Den engelske landslagsanfallaren Wayne Rooney har länge kopplats ihop med en flytt från Manchester United.
Flera kinesiska klubbar är ute efter honom och lockar med gigantiska pengar.
Daily Star skriver att Rooney vid en flytt till Kina kan bli bäst betald i världen.
Men enligt tidningen kan hans fru Coleen stoppa en övergång till Asien.
Hon ska vara rädd för att Rooney kan hamna i en ovana och spela bort parets förmögenhet.
Om Coleen i slutändan känner att risken är att det blir så kommer hon stoppa flytten, enligt tidningen.

MARTIN DEMICHELIS


Martin Demichelis avslutar karriären efter dener - nu slutar han här säsongen. Beskedet kom vid en presskonferens hos Malaga måndag lunch.
Efter den här säsongen är karriären som aktiv över för Martin Demichelis. Den 36-årige argentinaren lämnade själv beskedet vid en känslofylld presskonferens måndag lunch.
- Jag vill tacka alla som hjälpt och stöttat mig under hela karriären, sade en påtaglig rörd Demichelis som inte kunde hålla tillbaka tårarna.
51 landskamper för Argentina finns på meritlistan för Demichelis som spelat för River Plate, Bayern München, Manchester City och Espanyol och blivit mästare i tre länder.
Inför denna säsong återvände han till Espanyol från Manchester City men hamnade mitt i säsongen i Malaga sedan han bara gjort en match för Espanyol.
Därmed blir Malaga hans sista klubb som aktiv. Vilka planer Demichelis nu har framgick inte av presskonferensen.

GYLFI SIGURDSSON


Everton gör ett nytt försök att värva Swanseas isländske playmaker Gylfi Sigurdsson. En övergång tros kosta cirka 25 miljoner pund.
Redan förra sommaren försökte Everton-tränaren Ronald Koeman värva isländske landslagsmannen Gylfi Sigurdsson men det försöket sprack.
Nu tar Koeman ny sats för att värva 27-årige playmakern som senaste säsongen gjorde nio mål och 13 assists för Swansea, uppger Sky Sports som tror att Swansea kan få betala 25 miljoner pund för islänningen.
Sigurdsson, som tidigare även spelat för Tottenham, har på meritlistan även 36 A-landskamper och 12 mål för Island.  

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1979 målen kom klumpvis

1979 Barcelona cupvinnarcupmästare i förlängning


På St. Jakob Stadium i Basel spelades idag 1979 Cupvinnar-Cupfinalen mellan Barcelona och Düsseldorf. Efter en lovande inledning stod det 1-1 efter åtta minuter. Sedan dröjde det till slutet av halvleken innan Barcelona tog ledningen igen, men Düsseldorf kvitterade omedelbart. Andra halvlek blev mållös. I förlängningen fortsatte målskyttet. Då passade Barcelona på att ta ledningen igen. När de var igång passade de på att även öka på ledningen genom österrikaren Hans Krankl. Düsseldorf reducerade givetvis, men det var för kort tid kvar för tyskarna att kvittera och Barcelona blev mästare med en publikvänlig final och 4-3.

FÖDDA IDAG

74 år Ove KINDVALL född 1943 i Norrköping
Anfallare
43 landskamper för Sverige.

Klubbar som spelare:
1960-66 IFK Norrköping,
1966-71 Feyenoord,
1971-75 IFK Norrköping igen,
1975-77 IFK Göteborg.

1970 blev han mästare i det som idag är Champions League då han i finalen gjorde det avgörande målet i förlängning för sitt Feyenoord mot Celtic.

32 år Anja MITTAG född 1985 i Chemnitz, Östtyskland
Anfallare
58 U- och 121 A-landskamper för Tyskland.

Klubbar som spelare:
1991-97 VfB Chemnitz,
1997-99 Chemnitzer FC,
2000-02 FC Erzgebirge Aue,
2002-06 1. FFC Turbine Potsdam,
2006 QBIK, 2007-11 1. FFC Turbine Potsdam igen,
2012-15 FC Rosengård,
2015-17 Paris Saint-Germain,
2017- FC Rosengård igen.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln