• Boris dagliga blogg

Söndagen den 25:e augusti 2019

Krabbefest.
Henke valde själv att gå.
Nya kunder premieras, men gamla trogna skiter man i.
Bara bortasegrar i de första fem Premier Leaguematcherna.

Det finns bara Liverpool och Manchester City i PL i år.
Salah visade hur en straff ska slås, och visst kan man ge varning till spelare som sätter sig ner på palnen för att fejka skada!


FOTBOLLSHISTORIA:
1928: Arsenal och Chelsea använder nummer på tröjorna för första gången.
2007: Sevillas Antonio Puerta faller ihop under ligapremiären och avlider några dagar senare av ett antal hjärtstillestånd.

FÖDDA:
Ricardo.

DAGENS TRÖJA

Liverpool mot Arsenal. De båda lag som hade full poäng efter två omgångar möttes igår. Här skulle min "Dagens Tröja" hämtas ifrån. Och visst hade jag på känn att det skulle bli Liverpool som vann. 3-1 och därför denna vita tröja. Jag ska nämligen spela på ett barndop idag, så då kan väl denna tröja passa.

DAGENS BLOGG OM LÖRDAGEN DEN 24:e AUGUSTI 2019

Krabbefest.


Det blev ingen riktig text från igår. Men äntligen kunde min dotter som jobbar i Växjö komma hem. Hon lyckades ta sig igenom Hässleholm med tåg på något mystiskt sätt. Även den äldsta dottern anlände från Danmark och sedan ställde hon till med ”Krabbefest”. Så kallade hennes norske arbetskollega och vän, kräftskiva. Fast det var lite si och så med kräftskivandet. En gäst tyckte inte om kräftor utan hade räkor med sig. En var vegan och hade hummus med sig. Två tyckte att både kräftor och räkor tittade på den och hade svårt att ta i dessa djur. Kvar fanns jag, min fru och den ”danska” dottern som visserligen är vegetarian, men gudskelov äter fisk och kräftdjur. Jag lämnade sällskapet och kollade Aston Villa mot Everton. Här tog Aston Villa sin första seger i Premier League sedan 2016. 2-0 slutade det.
 

Henke valde själv att gå.


Gårdagen inleddes med att studera tidningen innan det skulle övas med rockbandet. Där fick jag läsa det jag skrev om för någon dag sedan. Fast lite fel hade jag då Henke Larsson inte fick sparken utan självmant valde att lämna sin tränarsyssla. Han hade som skäl att det handlade om hot från diverse personer, och då han anser att fotboll ska vara någon angenämt och kul. Det är det absolut inte att hela tiden känna sig hotad. Men tyvärr fick jag rätt än en gång med en avgående fotbollstränare. Det var inte länge sedan HIF hade Sveriges bästa supportrar, men nu är något sjukt i klubben.
 

Nya kunder premieras, men gamla trogna skiter man i.


Efter gårdagens spelning på Studiefrämjandet så var vi alla något besvikna då vi hade vår vanliga lokal inbokad, men inte fick den. I vår sal 2 hade ett mer prominent band fåt stiga in och då var vi förpassade till de bara hälften så stora sal 12. Det känns som tidningar och alla andra behandlar trogna kunder. Om du år efter år varit prenumerant så får du snällt betala fullt pris, men om du är helt nu så kan du få månader gratis, eller till kraftigt reducerat pris. Så kändes det vid dagens spelning.
 

Bara bortasegrar i de första fem Premier Leaguematcherna.


Premier League fick en flyktig titt fram till den stora matchen mellan Liverpool och Arsenal. De enda två lag som inte förlorat en enda poäng. När jag innan starten tittade till de andra resultaten i engelska högsta ligan så var Arsenal en klar vinnare. Hur skulle jag kunna tro på detta? Jo, i alla de andra fem matcher som spelades så var det enbart bortasegrar. Chelsea slog planenligt Norwich, 3-2. Southampton vann lite överraskande i Brighton med 2-0. Crystal Palace stod för den stora sensationen genom att vinna över United i Manchester, 2-1. Leicester klarade av nykomlingen Sheffield United med 2-1. Enda United som klarade sig bra var West Ham United. De var i Watford och hade inga problem att slå Premier Leagues klart sämsta lag just nu med 3-1. Förra säsongen startade Watford med fyra raka segrar och slutade trots det ”bara” på elfte plats. I år kan det vara så att de förlorar sina fyra första matcher. Så som det ser ut nu så får de vara glada om de bara kan hanka sig kvar i högsta ligan.
 

Det finns bara Liverpool och Manchester City i PL i år.


Till den tidiga finalen så var det givetvis inte så att det skulle bli en sjätte bortaseger. Arsenal var för skraja och Liverpool för överlägsna. Efter 1-0 i paus och utökning till 3-0 efter paus så gjorde Liverpool som de har brukat göra, nämligen att släppa in motståndarna på ett mer eller mindre misstag. Denna gång så blev det bara ett reduceringsmål. Fullt rättvist så behöll Liverpool serieledningen. Nu som enda lag utan poängförlust. Arsenal var betydligt svagare och som man sa i studion så är det bara Liverpool och Manchester City som det kommer att handla om denna säsong. Jag tittar att de kommer att vara vida överlägsna alla andra lag i tabellen då den 38:e omgången är spelad.
 

Salah visade hur en straff ska slås, och visst kan man ge varning till spelare som sätter sig ner på palnen för att fejka skada!


Sedan finns det några saker jag skriver om som jag vill berömma och klaga ytterligare på. Jag har tagit upp detta med straffar och jag håller fortfarande att både straffskytt och målvakt alltid har bestämt var straffen ska läggas och var de ska kasta sig. Om man ser till Salahs straff igår mot Arsenal så gör det inget var målvakten kastar sig. Vill någon vetta hur en perfekt straff ska slås så titta på straffen igår. Det andra som jag måste klaga på är skador och ”fejkade” skador. Det är ynkligt att se när en spelade bara sätter sig ner på planen och väntar på att spelet ska stoppa. Igår var det bland annat en skada med blodvite, men varför ska spelaren pysslas om i flera minuter på planen och spelet ska stå still. Se till att få ut den så kallat skadade spelare från planen fortast möjligt och gör all behandling utanför. I 95 % av ”skadorna” är spelaren inne på planen så snabbt som möjligt för att fortsätta spela. Ät inte detta sabotage mot spelet som bör straffas med en varning?

FOTBOLLSHISTORIA från den 25:e augusti.

1928 Arsenal och Chelsea har nummer på tröjorna.

Den Engelska ligan startade idag 1928 med några nyheter. Två lag hade kommit på iden att ha nummer på tröjorna för att lättare kunna skilja spelarna åt. I högsta divisionen var det Arsenal som i premiären mot Sheffield Wednesay hade 1, målvakt. 2, högerback. 3, vänsterback. 4, högerhalva. 5, centerhalva. 6, vänsterhalva. 7, högerytter. 8, högerinner. 9, center. 10, vänsterinner och 11, vänsterytter. Det var så uppställning och spelsystem såg ut i många år framöver. Det hjälpte dock inte matchresultatet då Arsenal förlorade med 2-3. Chelsea som spelade en division under vann däremot sin match med hela 4-0 över Swansea. I dagens debut för dem hade alla spelare samma uppställning och nummer på ryggen som Arsenal, utom målvakten som var nummerlös.

FOTBOLLSHISTORIA från den 25:e augusti.

2007 Antonio Puertas sista match
 

Spanska ligan spelade sin första omgång idag 2007. Sevilla mötte hemma Getafe och vann med 4-1, men resultatet verkar meningslöst med tanke på vad som hände i matchen. Sevillas nya stjärna Antonio Puerta som fått debutera i det spanska landslaget säckade ihop i den 36:e minuten. Sjukvårdare rusade in och fick den 22-årige Puerta att vakna till liv igen. Det blev givetvis byte och på väg till omklädningsrummet svimmade Puerta av igen. Han fördes till sjukhus i ilfart, men avled tre dagar senare av ett antal hjärtstillestånd som inte gick att häva.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 25:e augusti.

Ricardo RODRIGUEZ blir 27 år

Ricardo Iván RODRIGUEZ Araya är född 1992 i Zürich, Schweiz
Försvarare
33 U- och 64 A-landskamper för Schweiz.

Klubbar som spelare:
FC Schwamendingen (2001-02),
Zürich (2002-12),
VfL Wolfsburg (2012-17),
Milan (2017- ).

TITLAR:
Med VfL Wolfsburg
Tysk Cupmästare: 2014–15.
Med Schweiz
FIFA U-17 världsmästare: 2009

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv