• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 25:e augusti 2022

Ju större utbud, desto mindre intresse!

NATIONALDAG:
Uruguay

NAMNSDAG:
Lovisa och Louise

TEMADAG:
Polisens dag

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN 25/8:
1928: Arsenal och Chelsea använder nummer på tröjorna för första gången.
2007: Sevillas Antonio Puerta faller ihop under ligapremiären och avlider några dagar senare av ett antal hjärtstillestånd.

FOTBOLLSPROFILER FÖDDA 25/8:
Ricardo RODRIGUEZ.

FAKTA OCH TANKAR OM ONSDAGEN DEN 24:E AUGUSTI 2022.

Ju större utbud, desto mindre intresse!

Då det var en väldigt lugn onsdag med endast gräsklippning och matlagning på mitt schema kom jag att tänka på mitt stora idrottsintresse. Jag har fullt med anteckningsböcker i garderoben där jag antecknat resultat från fotbollsmatcher, friidrottstävlingar, OS, VM och en massa annan sport. För detta krävdes att jag blint följde allt som pågick i TV. Jag ställde klockan så att jag kunde se NHL-finaler mitt i natten. Efter golfspel med Koko-gänget sitter vi alltid och snackar en stund efteråt. Alltid dyker det upp: Såg ni det målet, eller det hoppet eller någon annan idrottsaktivitet som visats på någon av alla idrottskanaler som finns. När jag hör frågorna så kan jag oftast bara svara: Nej, det missade jag. För det är väldigt sällan jag ser något live. Jag har inte sett något från friidrotts-EM, och simning tyckte ju till och med gamle storsimmaren Gunnar Larsson började bli ointressant då det varje år var ett antal VM och EM. Det är helt enkelt för stort utbud.

Förr fanns inte så många kanaler att välja mellan och då blev ett mästerskap, en ishockey- eller fotbollsmatch väldigt intressant. Varje år såg man finalen i de europeiska fotbollscuperna eller FA-cupen. Då tipsextra kom blev lördagseftermiddagen helig. Detta för att det var den match i veckan som man kunde följa på TV. Nu så kan man titta på hur många fotbollsmatcher eller andra idrotter som helst på TV under EN dag.

För några år sedan så påstods att ju fler kanaler och program du hade att välja på desto mindre TV skulle du titta på. Jag tyckte det verkade löjligt, för givetvis skulle man se Mer på TV om man hade mer att välja på. Men så är det inte. För min del så har nog mitt stora sportintresse stannat kvar, men det inskränker sig oftast till att jag läser om hur det gått i de olika matcher eller mästerskap som spelats och hållits.

Visst har jag ofta på TV:n med någon fotbollsmatch som spelas, men det fungerar mest som skvalmusik. Matchen pågår och jag gör oftast någon annat under tiden. Blir det mål så tittar jag upp och ser reprisen. Så var det igår. Efter vi sett nästsista avsnittet av The Brokenwood Mysteries så var det engelsk fotboll. Ligacupen och matchen Tranmere mot Newcastle. Ett division fyralag mot ett division ettlag kunde bara gå på ett sätt. Newcastle vann. Det slutade 2-1. I en cup, utslagstävling, så kvittar det ju om det blir storseger eller inte. Brighton och Leeds var två andra division-ettlag som tog sig vidare igår.

IDAG; TORSDAGEN DEN 25:E AUGUSTI 2022.

NATIONALDAG:
Uruguay

Till flagga och nationalsång Till flagga och nationalsång
Uruguay deklarerade sin självständighet från Brasilien 25 augusti 1825 , självständigheten erkändes några år senare, den 27 augusti 1828.
Uruguay började koloniseras under 1600-talet. Efter ett fyra år långt självständighetskrig mot den spanska kolonialmakten hade landet år 1815 gjort sig fritt från främmande makter. Självständighetsrörelsen leddes av José Gervasio Artigas som idag betraktas som Uruguays landsfader och nationalhjälte. Redan året därpå (1816) invaderades landet av Portugal vars styre över landet sedan övertogs av Brasilien.  Den slutliga frigörelsen skedde efter brittisk medling.

NAMNSDAG:
Lovisa och Louise

Namnsdagar för den 25:e augusti i kronologisk ordning:
 
Före 1750 – Ludowicus (till minne av den franske kungen och helgonet Ludvig den helige)
1750–1900 – Lovisa
1901–1985 – Lovisa
1986–1992 – Lovisa, Louis (utgått) och Louise
1993–2000 – Lovisa och Louise
Från 2001 – Lovisa och Louise

TEMADAG:
Polisens dag

Den sista torsdagen i augusti firas Polisens dag. En dag då man hyllar det fantastiska arbetet poliser i Polismyndigheten och Säkerhetspolisen gör för människors trygghet och för ett fungerande samhälle. Polisens dag är instiftad av Polisförbundet.

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 25:E AUGUSTI 2022.

1928 Arsenal och Chelsea har nummer på tröjorna.

Den Engelska ligan startade idag 1928 med några nyheter. Två lag hade kommit på iden att ha nummer på tröjorna för att lättare kunna skilja spelarna åt. I högsta divisionen var det Arsenal som i premiären mot Sheffield Wednesay hade 1, målvakt. 2, högerback. 3, vänsterback. 4, högerhalva. 5, centerhalva. 6, vänsterhalva. 7, högerytter. 8, högerinner. 9, center. 10, vänsterinner och 11, vänsterytter. Det var så uppställning och spelsystem såg ut i många år framöver. Det hjälpte dock inte matchresultatet då Arsenal förlorade med 2-3. Chelsea som spelade en division under vann däremot sin match med hela 4-0 över Swansea.

2007 Antonio Puertas sista match.

Film: Antonio Puerta historia Film: Antonio Puerta historia
Spanska ligan spelade sin första omgång idag 2007. Sevilla mötte hemma Getafe och vann med 4-1, men resultatet verkar meningslöst med tanke på vad som hände i matchen. Sevillas nya stjärna Antonio Puerta som fått debutera i det spanska landslaget säckade ihop i den 36:e minuten. Sjukvårdare rusade in och fick den 22-årige Puerta att vakna till liv igen. Det blev givetvis byte och på väg till omklädningsrummet svimmade Puerta av igen. Han fördes till sjukhus i ilfart, men avled tre dagar senare av ett antal hjärtstillestånd som inte gick att häva.

FOTBOLLSPROFILER SOM FÖDDES DEN 25:E AUGUSTI 2022.

Ricardo RODRIGUEZ blir 30 år.

Ricardo Iván RODRIGUEZ Araya är född 1992 i Zürich, Schweiz
Försvarare
33 U- och 98 A-landskamper för Schweiz (2009-).

Klubbar som spelare:
FC Schwamendingen (2001-02),
Zürich (2002-12),
VfL Wolfsburg (2012-17),
Milan (2017-20).,
PSV Eindhoven (2020 lån),
Torino (2020-).

TITLAR:
Med VfL Wolfsburg
Tysk Cupmästare: 2014–15.
Med Schweiz
FIFA U-17 världsmästare: 2009

MATCHTRÖJAN JAG BÄR DEN 25:E AUGUSTI 2022.

DAGENS ORD.

DAGENS RHIANN.

Har du frågor eller synpunkter om dagens blogg så hör gärna av dig till:
soccershirts@hotmail.com

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv