• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 28:e mars 2018.

Alla kändisar som säljer sig till bettingbolag sjunker i aktning.
Vem är Zlatan?
Inte bara jag tycker att träningslandskamper är ointressanta. Det verkar även Janne Andersson göra.
VM i fotboll är inte för världens bästa landslag!
Två nya ägg.


DAGENS TRÖJA:
DAGENS PÅSKRIS: Everton
Brasilien, njae. Kroatien, alltid tufft!

FOTBOLLSHISTORIA:
2010: Lilly har spelar landskamper i fyra decennier.

FÖDDA IDAG:
Taulant, Luis, Roland.

DAGENS TRÖJA
BRASILIENs förstatröja i VM i Frankrike 1998

Visserligen handlade det om taskiga träningsmatcher igår, men det var Tysklands första förlust på 22 matcher och det var Brasilien som vann med 1-0 i Berlin. Då det snart är Påsk och jag letar anledning att ta på mig en gul tröja så är Brasiliens landslagströja ett perfekt alternativ.

DAGENS PÅSKRIS
 

Även idag håller jag mig i Liverpool, men byter till Everton FC. Det är den klubben med första och andratröjor jag har i dagens påskris. Everton är ju den klubb i England som spelat flest säsonger i hörsta divisionen. 115 stycken är så länge.

Alla kändisar som säljer sig till bettingbolag sjunker i aktning.


Nu måste jag skriva till lite om detta med överflödet av de drogframkallande bettingbolagen. Hur många familjer och personers ekonomi har inte dessa förstört. De är ju nästan värre än alkoholreklam och detta är förbjudet i svenska kanaler med bas i Sverige. Däremot är det fritt fram att ha reklam för casinon och spelsatsningar i alla TV och radiokanaler, och det är ju nästan varannan reklam som handlar om detta elände. Min dotter hade Måns Zelmerlöw som sin stora idol, men sefer att ha sålt sig till Betsson tycker hon plötsligt illa om sin gamla idol. Av samma skäl önskar jag inte Sara Sjöström något gott längre. Man kan inte vara ambassadör för både Betsson och Barncancerfonden. Det går liksom inte ihop.
 

Vem är Zlatan?


Att en jöns som Frank Andersson gör reklam för Leo Vegas får man se som att han vet inte bättre. Det är väl hans enda chans att göra lite pengar på äldre dar. Men då jag läser i tidningen att Zlatan Ibrahimovic har sålt sig som ambassadör för bettingbolaget Bethard då kan jag inte mer än tycka ännu sämre om denna gamla fotbollsspelare än vad jag gjorde tidigare. Han verkar ju inte ha någon speciellt stabil uppfattning om hur det ser ut i samhället idag. Och det har han ju inte heller. Han har ju sagt (på skoj eller allvar) att nu fåt Los Angeles passa sig för nu kommer Zlatan. Det fungerar inte som då han gjort klubbyten i Europa. Här är Zlatan ett namn som blivit känt i de flesta fotbollskretsar. Problemet är att i Los Angeles finns det stora basket- eller amerikansk footballskretsar. Det vanliga soccern är inte så stor att människor på USAs västkust har större koll på vilka som spelar. Så frågar man en Los Angelesbo om Zlatan så blir deras svar i de flesta fallen: Vem är det?
 

Inte bara jag tycker att träningslandskamper är ointressanta. Det verkar även Janne Andersson göra.


Tre skott på mål. Det är det svenska fotbollslandslagets facit på två träningslandskamper. Jag har ju skrivit att dessa landskamper är ointressanta och oviktiga. Det verkar även Janne Andersson tycka. Ett A-lag mot Chile och så ett B-lag mot Rumänien. Om dessa två matcher varit viktiga såmär det välinte så hät man spelar  ihop ett VM-lag. Två förluster på raken och Sverige kommer inte att tas på speciellt stort allvar i VM. Det är förhoppningsvis detta som är meningen. Att slå ur underläge och kunna göra ett  antal matcher som de mot Italien i kvalet. Dessa matcher gällde ju något och då tog sig Sverige samman. Detfår man hoppas att de kan göra i Ryssland i sommar också.
 

VM i fotboll är inte för världens bästa landslag!


Med tanke på Sveriges inställning till dessa träningslandskamper så är det frågan hur man ska se de andra träningslandskamperna. Var Tyskland noga med att hålla sin svit på 22 matcher utan förlust. Tydligen inte då Brasilien bröt sviten med matchens enda mål. Båda dessa nationer är givetvis med i VM, men det finns ju andra som saknas. Ser man till vad Sverige presterar just nu så hade Italien varit en större behållning i ett VM. Schweiz och Panama är också båda i VM och frågan är vad Panama ska vara med för? De möttes igår och Schweiz vann med 6-0. Visst är VM en höjdpunkt vart fjärde år, men det är definitivt INTE världens bästa fotbollslag som deltager. Ska man få ett VM med de bästa så får det vara en ranking som i Champions League där de bästa är givna, och att nationerna under dessa världen över möts i kvalmatcher och inte som nu en social uttagning där nationer är kvoterade från olika kontinenter.
 

Två nya ägg.


Sedan vet i tusan hur man ska få reda på fotbollen då man tittar ut genom fönstret och har satt om klockan till sommartid, har beställt tid till att byta tillbaka till sommardäck på bilen och så är det värsta snöfallet. Nej, ur led är vädret. Fast då kan man ju måla vidare på fotbollsäggen. Igår blev Arsenals och Evertons ägg från årets säsong klara.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 28:e mars.

2010 Lilly i landskamp 352


Idag 2010 spelade USAs damlandslag match mot Mexiko. Det slutade 3-0 till de amerikanska damerna. Det var inte så unikt. Det som var speciellt med denna match var att USAs mittfältare Kristine Lilly byttes in i andra halvlek. I och med detta hade Kristine spelat landslagsfotboll i fyra decennier. Hon gjorde sin första landskamp som 16-åring 1987 och sin sista den 27:e november 2010. Då hade hon hunnit med 352 landskamper vilket är ett rekord som ingen annan fotbollsspelare kommit upp i.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 28:e mars.

27 år Taulant XHAKA född 1991 i Basel, Schweiz.
Försvarare, defensiv mittfältare.
41 U-landskamper för Schweiz och 21 A-landskamper för Albanien.
Klubbar som spelare:

Concordia Basel (2000–02),
Basel (2002–),
Grasshopper (2012–2013 lån).

36 år Luis TEJADA född 1982 i Panama City, Panama.
Anfallare.
104 A-landskamper för Panama.
Klubbar som spelare:
Tauro (2001),
Plaza Amador(2002),
Deportes Tolima (2003),
Envigad (2004),
Al Ain (2005),
Plaza Amador (2005–06),
Once Caldas (2006),
Real Salt Lake (2007),
Tauro igen (2007),
América Cali (2007–08),
Millonarios (2008–09),
Tauro igen (2009),
Juan Aurich (2010–12),
Toluca (2012–13),
Veracruz (2013 lån),
Universidad César Vallejo (2014),
Juan Aurich (2015–16),
Universitario (2017),
Sport Boys (2018–).

68 år Roland ANDERSSON född 1950 i Malmö
Försvarare
19 landskamper för Sverige.
Klubbar som spelare:
Malmö FF (1961-74),
Djurgårdens IF (1975-76),
Malmö FF igen (1977-83).  
Lag som tränare:
Malmö FF (1983-85 ungdomslag),
Al-Ittihad (Saudiarabien) (1985-87),
Lunds BK (1988-90),
Malmö FF (1991-92 assisterande tränare),
Al-Ittihad igen (1993),
Malmö FF igen (1994 assisterande tränare),
Qatar SC(1995-97),
Young Boys (1997-98),
Malmö FF (1998-99),
Al-Shaab (Förenade Arabemiraten) (2002-03),
Sveriges landslag (2004-09 assisterande tränare),
Nigerias landslag (2010 assisterande tränare),

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln