2008: Två stycken OS-rekord i damfotboll på samma dag.

FÖDDA:
Emil, Jesper, Djibril, Klaas Jan, Mario.

DAGENS TRÖJA
MALMÖ FFs förstatröja 2009/10

Leder man Allsvenskan med 15 poäng över näsmsta lag och vinner över Kalmar FF med 6-0. Då är det bara denna tröja som kan gälla. Sedan är det Malmöfestival så då passar också tröjan bra.

Malmö FFFestivaen startade igår i dubbel bemärkelse. För mig var det på Stortorget klockan 22:00 tillsammans med 75-årige Erik Fernström. Om man använder hans artistnamn Jerry Williams så kan man inte se att han är 75 år. Malmö FF är 107 år och det synsinte heller, men vost var det Malmöfestival även på Swedbank Stadion. Kvällen startade ju med att serieledarna mötte bottenlaget för tre omgångar sedan, Kalmar FF. Smålänningarna hade tre raka segrar och har klättrat upp från en bottenplats. Det var tänkt att de skulle ge MFF en kamp. Den kampen varade i 24 minuter. Då hade MFF tagit ledningen med 2-0. Fyra minuter senare hade Kalmars Romarinho sett till att få sitt andra gula kort på en helt vansnnig ”dansk skalle”. Sedan var det en defilering fram till tennissiffrorna 6-0.

Hemma från Jerry Williams framträdande gjorde jag en snabbtitt på Premier Leagues premiär. Första matchen gick alltså redan på fredagskvällen. Det var på Emirates Stadium i London och Arsenal tog emot Leicester City. Ska Premier League fortsätta som denna första match så bådar det gott. Jag kan nog redan nu lova att vi fick se ligapremiärens snabbaste mål. Arsenals nyförvärv Alexandre Lacazette    nickade in 1-0 efter en minut och 35 sekunder. Kvitteringen kom efter 4 minuter och 15 sekunder då Shinji Okazaki gjorde 1-1. I halvtid stod det 2-2. När åttaminuter återstod av matchen ledde Leicester med 3-2. Då Mik Dean blåste slut så hade Arsenal både kvitterat ich gjort segermål. Så ska fotboll se ut, och även om jag höll på Leicester i just denna match så måste jag erkänna att om man ser till statistiken så var Arsenals seger rättvis.

NYA TRÖJOR

PSV EINDHOVENs tredjetröja 2017/18

På något sätt så lyckas PSV alltid få in någon blåaktig tröja bland andra- eller tredjemodellen. Umbro har lyckats få till en lite mörkare ljusblå nyans än de hade för två år sedan. Det har blivit en liten finess med de mörkare blå "svettbandet" under ärmarna. En enkel och helt OK tröja.

Tomas Rincon till Torino

Tomas Rincon lämnar Juventus för rivalen Torino. Det handlar om ett lån med köpoption.
Torino meddelar på sin officiella hemsida att mittfältaren Tomas Rincon ansluter till klubben.
Han lånas in från lokalrivalen Juventus över den här säsongen.
Därefter har Torino en option att köpa loss Rincon.

Chelsea lånar ut Lewis Baker till Middlesbrough

Lewis Baker har skrivit nytt kontrakt med Chelsea och lånas ut till Middlesbrough.
Chelsea meddelar på sin officiella hemsida att Lewis Baker, 22, signerat nytt femårskontrakt.
Samtidigt lånas mittfältaren ut till Middlesbrough i Championship över den här säsongen.
Baker var utlånad till holländska Vitesse Arnhem förra säsongen och gjorde tio mål på 33 ligamatcher.

Besiktas värvar Gary Medel

Gary Medel lämnar Inter. Den chilenske landslagsmannen fortsätter karriären i Besiktas.
Besiktas bekräftar på sitt officiella Twitterkonto att Gary Medel värvas från Inter.
Den turkiska storklubben har återigen publicerat ett roligt klipp för att avslöja övergången.

FOTBOLLSHISTORIA från den 12:e augusti
1904 Botafogo bildas.
1970 PSG bildas.
2008 två damrekord i OS.

1904 Botafogo grundas.

Under en mattelektion på Alfredo Gomes College fick Flávio Ramos en idé och skrev en lapp till sin vän Emmanuel Sodré: ”Itamar har en fotbollsklubb i Martins Ferreira Street. Låt oss skapa en annan, i Largo dos Leões, vad tror du? Vi kan tala med Wernecks, Arthur César, Vicente och Jacques.” Idag 1904 bildade de fotbollsklubben Electro Club. Namnet varade inte så länge. Flávios farmor Dona Chiquitota var inte nöjd med namnet utan föreslog Botafogo de Futebol. Den 18:e september ändrades namnet. Klubbfärgerna valdes efter Juventus, svart och vitt.

1970 Paris SG grundas.

Mot slutet av 1960-talet träffades några rika affärsmän för att diskutera problemet att Frankrikes huvudstad inte hade något slagkraftigt fotbollslag. De kom överrens om att istället för att grunda ett nytt lag, försöka slå ihop två redan etablerade lag. Idag 1970 grundades alltså Paris Saint-Germain. Namnet kommer sig av att det var de två klubbarna Paris FC och Stade Saint-Germain som slogs samman. PSG fick starta i division 2 och tog sig första året upp i ettan. Där hamnade de på 16:e plats. PSG splittrades och fick flytta ner i trean medan Paris FC återuppstod och stannade kvar i ettan. Paris FC finns fortfarande kvar och ligger i division två medan Stade Saint-Germain försvann för alltid 1970. Numera vet väl alla hur det går för PSG.

2008 OS rekord för damfotboll.

Det var sista dagen i gruppspelet i damernas fotbollsturnering i OS i Beijing och det skulle slås två olympiska rekord innan dagen var över. Det första kom i matchen mellan Brasilien och Nigeria. De afrikanska damerna hade tagit ledningen men i 34e minuten kvitterade Cristiane. Minuten efter gav hon Brasilien ledningen och i den tredje övertidsminuten i första halvlek fullbordade hon sitt hat trick. Tre mål av samma spelare på 14 minuter är det snabbaste hat tricket i OS damhistoria. Lite senare på dagen möttes USA och Nya Zeeland. Det slutade 4-0, men 1-0 målet gjorde Heather O'Reilly redan efter 41 sekunder och det är det snabbast gjorda målet i en damfotbollsmatch i OS.