• Boris dagliga blogg

Söndagen den 5:e januari 2020

Det kan inte vara lätt att vara sjörövare med lapp för ögat.
Dubbelt ishockey.
Rögle och Småkronorna "samkörde", men bara Rögle fixade seger.
Real Madrid kom ikapp Barcelona.
​​​​​​​Är FA-Cupen ointressant för storlagen?


FOTBOLLSHISTORIA:
1963: The Big Freeze stoppar 29 FA-cupmatcher.

FÖDDA:
Vinnie, Glenn, Uli.

DAGENS TRÖJA

DAGENS BLOGG FRÅN LÖRDAGEN DEN 4:e JANUARI 2020

Det kan inte vara lätt att vara sjörövare med lapp för ögat.


Frågan är när jag ska vänja mig vid att bara se ordentligt med ett öga. I förrgår hade vi besök av några vänner. Jag var inte hemma, men hustrun berättade att mannen bland våra gäster hade haft samma symptom. Han hade laserbehandlats meden enda gång och efter det såg han utan några problem. Det tar i alla fall mer än en vecka att vänja sig och molnet fladdrar i höger öga så fort man ändrar blicken. Detta var ett problem då man ska titta på sport både på TV och datorn. Jag gjorde detta igår.
 

Dubbelt ishockey.


Vid normala stunder så borde det vara två fotbollsmatcher, men igår var det två ishockeymatcher. På TV hade jag SHL där tvåan Frölunda mötte mitt lag Rögle. Det var en match med fart och flykt och det borde ha blivit mängder med mål. Två duktiga målvakter höll siffrorna nere och det slutade helt rättvist 2-1 till Rögle. Andra matchen var semifinalen i VM mellan Ryssland och Sverige. Även det var en fartfylld match, och här blev det fler mål. Åtta stycken, fyra till vartdera laget. En ishockeymatch får aldrig sluta oavgjort. Kanske något som fotbollen bör ta efter! När det dessutom var en semifinal så måste matchen ha ett avgörande. Det raffinerade är att man nästan halverar lagen och låter det vara tre utespelare var i lagen. Då blir det nästan alltid ett avgörande. Tyvärr var det Ryssland som gjorde målet som tog dem till final. Fast det går inte att säga annat än att det var rätt lag som vann. Åtminstone så som de spelade igår.
 

Rögle och Småkronorna "samkörde", men bara Rögle fixade seger.

 
De båda hockeymatcherna gick samtidigt och vid två tillfällen hände saker som var både till glädje och sorg. I första perioden gjorde Rögle 1-0 samtidigt som Sverige reducerade Rysslands ledning och i sista perioden gjorde Frölunda 1-2 samtidigt som Ryssland kvitterade till 4-4. Ganska lustigt. Rögle stärkte sin position bland topp sex. Sverige däremot får spela bronsmatch idag. Det blir Finland de möter. Finland hade inte en chans mot Kanada. Redan efter fyra minuter stod det 3-0. Sedan nöjde sig de kanadensiska killarna med att göra ett mål i var och en av de två sista perioderna.
 

Real Madrid kom ikapp Barcelona.


Det spelades fotboll i La Liga. Valencia och de båda Madridlagen vann. Det såg även Barcelona ut att göra, men i derbyt mot Espanyol fick lillebror en extra chans att kvittera då Frenkie de Jong drog på sig en andra varning och så fick han lämna med en kvart kvar. Då kunde Espanyol fixa 2-2. Så nu har Real Madrid kommit ifatt Barcelona. Båda har 40 poäng men Barca har två mål bättre i målskillnad.  
 

Är FA-Cupen ointressant för storlagen?


Sedan var lördag, och även idag, en stor FA-Cup helg. Frågan är bara hur stor denna världens äldsta fotbollsturnering är. Det är i denna omgång som lagen från de högre divisionerna träder in på allvar. Men riktigt på allvar tar inte storlagen det. Nästan alla ställer upp med ett kombinerat A- och B-lag. Det var inte många år sedan FA bötfällde engelska lag som inte ställde upp med det bästa de hade. Idag så lurar storlagen publiken på stjärnorna som oftast står över. Inte ens TV vill sända från FA-cupen. Åtminstone inte de TV-kanaler som alla har eller som är de vanligaste betalkanalerna för storfotboll.

FOTBOLLSHISTORIA från den 5:e januari.

1963 the Big Freeze satte stopp för FA-cupspel.

FA-cupen skulle spela sin tredje omgång idag 1963. Preston North End-Sunderland 1-4, Tranmere Rovers-Chelsea 2-2 och Plymouth-West Bromwich 1-5. Det var de matcher som spelades av 32 planerade. Övriga ställdes in pga det man kallade ”The Big Freeze”. Detta var den kallaste vintern sedan 1740 i England. Det betydde också att det blev många uppskjutna matcher även då nytt speldatum sattes. Tredje omgången blev inte färdigspelad förrän den 7:e mars. Den längsta pågående FA-cupomgången genom tiderna.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 5:e januari.

Vinnie JONES blir 55 år

Vincent Peter "Vinnie" JONES är född 1965 i Watford utanför London
Mittfältare
9 A-landskamper för Wales.

Klubbar som spelare:
Bedmond (1975-77), 
Wealdstone (1984-86),
IFK Holmsund (lån 1986),
Wimbledon (1986-89),
Leeds United (1989-90),
Sheffield United (1990-91),
Chelsea (1991-92),
Wimbledon igen (1992-98)
Queens Park Rangers (1998-99). 

Han har en seger i FA-cupen 1988. 
Vinnie drog sig tillbaka från fotbollen 1999 och inledde en framgångsrik skådespelarkarriär med medverkan i filmer som Lock, Stock and Two Smoking Barrels, Snatch, Gone in 60 Seconds, Mean Machine, Swordfish, Eurotrip och den japanska filmen Survive Style 5+. Han har också rollen som Juggernaut i filmen X-Men 3.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 5:e januari.

Glenn STRÖMBERG blir 60 år

Glenn Peter STRÖMBERG är född 1960 i Brämaregården på Hisingen, Göteborg
Mittfältare
52 A-landskamper för Sverige.

Klubbar som spelare:
Lerkils IF (1974-76),
IFK Göteborg (1976-83),
Benfica (1983-84),
Atalanta (1984-92).

Inte heller Glenn har satsat på tränarkarriär. Han bor kvar i Italien och är numera expertkommentator i Sveriges Television och Viasat, då han inte är med i någon relkamkampanj för köksutrustning, sin egen kokbok, Spotify eller något annat.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 5:e januari.

Uli HOENEß blir 68 år

Ulrich "Uli" HOENEß är född 1952 i Ulm, Västtyskland
Mittfältare
41 U- och 35 A-landskamper för Västtyskland.

Klubbar som spelare:
VfB Ulm (1959-65), 
Ulm 1846 (1965-70),
239 matcher för Bayern München (1970-79),
FC Nürnberg (lån 1978-79).

Han blev Europamästare 1972 och Världsmästare 1974.
1979 gick han tillbaka till FC Bayern München i rollen som sportchef. Detta är han fortfarande då han inte driver familjens korvföretag.

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv