• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 17:e juni 2020

Åttonde raka till Bayern. Koll på smålandslag och svettig golf med märkligt handikappsystem.

FOTBOLLSHISTORIA:
1902: Norwich City FC grundas.
1962: VM-finalen mellan Brasilien och Tjeckoslovakien.
1994: Diana Ross öppnar fotbolls-VM med en praktmiss.
2003: David Beckham väljer nr 23 i Real Madrid.

FÖDDA:
Jordan, Alan.

DAGENS TRÖJA

BLOGGTEXT OM TISDAGEN DEN 16/6 2020

Åttonde raka till Bayern. Koll på smålandslag och svettig golf med märkligt handikappsystem.
 

Det är intressant att alla förutsåg Liverpool som de första klara mästarna i ett land 2020. Nu kommer de att bli mästare så småningom, men igår var det Bayern München som blev de först klara mästarna i en liga som ska färdigspelas. Bundesliga har två omgångar kvar, men Bayerns seger med 1-0 borta över Werder Bremen innebär att Borussia Dortmund är tio poäng efter. Visserligen har Dortmund tre matcher kvar, men de kan ju inte ta mer än nio poäng om de vinner alla. Bayern München tog sin åttonde ligatitel i rad. Fast Juventus kan slå detta om de vinner Serie A då den ska färdigspelas. De har chans att ta sin nionde raka ligatitel. Samtidigt med denna glädje så blev det sorglig fakta att Paderborn i och med förlusten med 0-1 till Union Berlin är klara för nedflyttning.
 

Annars så fanns det ett litet intresse från min sida att se hur det skulle utveckla sig i premiären i Superettan. Två gamla Allsvenska lag möttes. Då tänker jag på Halmstad BK mot Trelleborgs FF. Där fick skåningarna den bästa starten med en seger på 1-0 på Örjans Vall. Jag har även följt lagen i Småland. Förra året tillbringade jag mycket hos min dotter i Växjö och då var det Östers IF som gällde. De möter Norrby idag. Dottern är för närvarande på ett vikariat i Kalmar. Då blir det besök där, och i höst kommer hon att starta en fast tjänst som sjukhusfysiker i Jönköping. Jag gissar att jag kommer att tillbringa lite tid i Smålands största stad i slutet av året. Då är det Jönköping Södra som gäller. Deras premiär slutade inte så bra. De var i Göteborg och förlorade till GAIS med 0-1. Fast i kväll så startar ligornas liga om. Då tänker jag på Premier League. Det är två matcher från omgång 28 då Manchester City och Aston Villa spelade ligacupfinal istället. Nu möter Villa Sheffield United och City tar sig an Arsenal. Efter detta kan omgång 30 starta och alla lag har spelat lika många matcher.

 
Dagen igår var en av de varmaste och kanske borde man hållit sig ifrån golfbanan. Men det var lite midsommarfirande bland Kookoo gänget och efter sillatallriken så kom vi inte ut på banan. Det var minst sagt svettigt igår. Visserligen gick det något bättre och jag slutade på 32 poäng, fyra sämre än banans par. Med det nya handikappsystemet så fick jag en höjning från 15,5 till 15,9. Jag har än så länge inte vant mig riktigt vid det som kallas världshandikappet.

FOTBOLLSHISTORIA från den 17:e juni.

1902 Norwich City bildas

Norwich CEYMS F.C. var ett fotbollslag som grundades 1988. CEYMS står för Church of England Young Men's Society. Idag 1902 var kaptenen och vice kaptenen ur denna klubb på Criterion Cafe. De tyckte att ambitionen inte var tillräckligt stor så de bestämde sig för att starta en egen fotbollsklubb. Det blev Norwich City FC. Efter två amatörår blev klubben professionell. Mest beroende på att de uteslöts ut amatörligan för att vissa spelare hade fått lite betalning. 1921 kom de med i proffsligan och 1992 var de med i första Premier League.

FOTBOLLSHISTORIA från den 17:e juni.

1962 Brasilien – Tjeckoslovakien
 

På Estadio Nacional i Santiago i Chile spelades idag 1962 den sjunde VM-finalen i fotboll. 56 länder hade kvalat och 16 var med i turneringen. Finalen stod mellan de regerande världsmästarna Brasilien och Tjeckoslovakien. Josef Masopust gav tjeckerna ledningen efter en kvart, men sedan var det bara Brasilien. Pelé hade skadat sig redan i andra matchen men det fanns spelare som Amarildo, Zito och Vava som kunde göra mål. 3-1 slutade finalen och för andra och senaste gången hade en nation försvarat sitt världsmästerskap.

FOTBOLLSHISTORIA från den 17:e juni.

1994 VM i USA
 

Första matchen i fotbolls-VM i USA spelades idag 1994 på Soldier Field i Chicago. Tyskland vann över Bolivia med 1-0 och målet gjordes av Jürgen Klinsmann. Fast det som de flesta kommer ihåg är invigningen. Efter ett tal av Oprah Winfrey presenterade hon Diana Ross som framförde sin nya singel "I'm Coming Out". Under låten skulle Ross lägga en straff så att målet rämnade då bollen träffade nätmaskorna. Det var då bloopern kom. Diana Ross sköt så illa att bollen gick långt utanför mål, men målet rasade i alla fall. Det fanns ingen chans att göra en andra tagning i direktsändningen.

FOTBOLLSHISTORIA från den 17:e juni.

2003 Beckham till Real och varför nummer 23?
 

David Beckham var 14 år då han skrev på för Manchester United 1991. Ryktet gick att han och Sir Alex inte gick riktigt ihop. Hur det nu än var så flyttade han från Manchester idag 2003 då han skrev på för Real Madrid. David ville givetvis ha nummer 7, men det var redan upptaget av Raul. Då David kollade över de lediga numren påpekade Davids fru Victoria att basketstjärnan Michael Jordan just hade slutat sin karriär och hade David spelat basketboll i Washington Wizards hade Jordans 23 varit ledigt. På så sätt blev det 23 i Real Madrid och det numret passade ju ännu bättre då Beckham 2007 flyttade till USA och LA Galaxy.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 17:e juni.

Jordan HENDERSON blir 30 år

Jordan Brian HENDERSON är född 1990 i Sunderland, England.
Mittfältare
29 U- och 55 A-landskamper för England (2010-).

Klubbar som spelare:
Sunderland (2006-11),
Coventry City (2009 lån),
Liverpool (2011-).

Säsongen 2010-2011 spelade Henderson i 37 av lagets 38 ligamatcher och blev för andra året i rad utsedd till klubbens bästa unga spelare.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 17:e juni.

Alan DZAGOEV blir 30 år

Alan Yelizbarovich DZAGOEV är född 1990 i Beslan, Sovjetunionen
Mittfältare/anfallare
9 U- och 59 A-landskamper för Ryssland (2008-).

Klubbar som spelare:
Yunost Vladikavkaz (1999–2005),
Konoplyov (2005–06),
Krylia Sovetov-SOK (2006–07),
CSKA Moskva (2008–).

Det var hans mor som var så intresserad av fotboll att hon tog Alan och hans bror Gela till närmsta fotbollsklubb för att de skulle starta med den sporten.

DAGENS ORD.

DAGENS WALLPAPER till PC 1920x1080 BASERAT PÅ DAGENS TRÖJA.

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln