• Boris dagliga blogg

Fredagen den 26:e augusti 2022

Kristianstad=Gerdas och golf, Köpenhamnare, Brokenwood.

NAMNSDAG:
Östen

TEMADAG:
Alla hundars dag och Jämställdhetsdagen

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN 26/8:
1963: Alfredo di Stéfano kidnappas.
1982: Shankly Gates på Anfield öppnas.

FOTBOLLSPROFILER FÖDDA 26/8:
Rachel VAN HOLLEBEKE.

FAKTA OCH TANKAR OM TORSDAGEN DEN 25:E AUGUSTI 2022.

Kristianstad=Gerdas och golf, Köpenhamnare, Brokenwood.

Gårdagen var en ganska enkel dag att skriva om. Hela min dag handlade om golf. Det var nämligen min golfvän Mickes årliga resa till sin vän Rikard i Åhus. Givetvis handlar resan om at spela golf på Kristianstads GK. Den banan, eller banorna, ligger ju inte i Kristianstad utan i Åhus. Förra året åkte jag upp för att vara med en dag och så blev det även igår. Liksom förra året så startade jag med att åka till köpcentrumet C4 i Kristianstad. Där har min favoritkaffehandlare en filial. Det är Gerdas Te- och kaffehandel. Denna butik finna i Kalmar, Växjö, Halmstad och Kristianstad. Där finns massor av smaksatt kaffe och just denna kaffetyp är den jag och hustrun helst dricker. Det blev två kilo kaffe i sex olika smaker; kardemumma, marsipan, polkagris, wienernougat, blåbär och lemon pie.

På golfbanan satt mina två medspelare och förfriskade sig. Tjugo över tolv hade vi starttid på East Course som den äldsta av de två artonhålsbanorna så vackert kallas. Vi var tre och då passar spelet Köpenhamnare bra. På varje hål delar man på sex poäng. Man måste få poäng efter poängbogeyspel för att få vara med och dela på de sex poängen. Det betyder att om bara en spelare tar poäng och de andra två missar så får spelaren som tagit poäng alla sex poängen i Köpenhamnaren. Detta lyckades vi klara av varsin gång under de arton hålen. Trots att Rikard öppnade med att slå tre utslag in på parkeringen på första hålet så låg han faktiskt i ledningen med några hål kvar. Annars var det Micke som hade en överlägsen ledning under de nio första hålen. Första gången jag kom upp i ledning var på näst sista hålet och då jag tog min sexpoängare i Köpenhamnaren på sista hålet så var det jag som blev bjuden på en förfriskning efter rundan. Segraren skulle få en sådan av den som blev sist.

Efter att skjutsat Rikard hem så styrde jag kosan till Malmö. För att ha fyll tank inför dagens spel då vi ska vara på Skepparslöv så passade jag på att tanka upp bilen. Då jag gjorde detta på vår Circle K-mack så kunde jag knappt röra mig då ryggen protesterade å det grövsta. Vad som hänt vet jag inte; men då man rörde sig så högg det till s att man nästan tappade andan. Detta innebär att min golfstart idag är i fara. Att köra tio mil är rätt långt om man inte kan röra sig så vi får avvakta vad natten säger. Hustrun sa att hon ville se ytterligare ett avsnitt av The Brokenwood Mysteries. Vi hade kommit till sjätte och sista avsnitt av säsong sju och det är så långt som TV4 Play har köpt in serien. Det finns ytterligare en säsong med sex avsnitt inspelade så de hoppas jag dyker upp så småningom. Gårdagens avsnitt hette Here's to You, Mrs. Robinson, och handlade om en 1970-talsfest som gick överstyr med två döda. 8,4 på IMDb är alldeles utmärkt betyg. Så det är inte bara vi som gillar serien.

IDAG; FREDAGEN DEN 26:E AUGUSTI 2022.

NAMNSDAG:
Östen

Namnsdagar för den 26:e augusti i kronologisk ordning:
 
Före 1901 – Zephyrinus (till minne av en påve från 200-talet)
1901–1985 – Östen
1986–1992 – Östen, Ejvind och Öjvind (utgått)
1993–2000 – Östen och Ejvind (utgått)
Från 2001 – Östen

TEMADAG:
Alla hundars dag och Jämställdhetsdagen

Alla hundars dag
 
Alla hundras dag, egentligen National Dog Day. Som hörs på namnet så är det ett amerikanskt påfund som husdjursexperten Colleen Paige instiftade 2004. Datumet kommer sig av att Colleen och hennes familj adopterade sin första hund den 26:e augusti. Men viss är det väl värt att göra lite extra för sin hund idag.
 
Jämställdhetsdagen
 
”Jämställdhetsdagen, en dag då man uppmärksammar lite extra, skillnader mellan flickor och pojkar samt kvinnor och mäns möjligheter att påverka samhället och sina egna liv.” Detta citat är hämtat från Socialdemokraternas sida i Växjö. Och det är väl så man får se jämställdhetsdagen, fast det kan ju inte bara gälla mellan män och kvinnor utan även alla andra som inte har beslutat vilket kön de tillhör.

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 26:E AUGUSTI 2022.

1963 Alfredo kidnappas.

Alfredo och hans kidnappare till höger Alfredo och hans kidnappare till höger
Både Pelé och Maradona har hävdat att Alfredo di Stéfano var den bäste fotbollsspelaren genom tiderna. Han föddes i Argentina och var landslagsspelare både där och i Spanien. (Han avslutade som landslagsman även för Colombia, 6 stycken landskamper). Di Stefano kom till Real Madrid 1953. Då han var med klubben på turné idag 1963 i Caracas i Venezuela bröt sig revolutionären Paul del Rio in på di Stefanos hotell och kidnappade honom under pistolhot. Del Rio hade hoppats på att inleda en revolution liknande den Castro gjort på Kuba. Genom kidnappningen skulle hans organisation ” Fuerzas Armadas de Liberación Nacional” bli känd över världen.
 

Två dagar senare släpptes di Stefano oskadd. 2005 förenades de två igen. Då var det premiär för filmen ” Real, the Movie” och denna händelse fanns med. Paul del Rio hade då gett upp sina planer om revolution sedan länge och arbetade som skulptör och konstnär.

1982 Shankly Gates öppnas för första gången.

Liverpools store manager var Bill Shankley, 1959 till 1974. Han tog klubben till tre ligatitlar, två FA-cuptitlar och en UEFA-cupvinst. Den 29:e september 1981 ville hans hjärta inte vara med längre. Samtidigt passade Liverpool på att bygga ut och om Anfield. En ingång skulle hedra Bill och den kallades Shankley Gates. Som kronan på verket fanns på toppen en snidad utsmyckning med Liverpools emblem och texten ”You´ll never walk alone”. Idag 1982 invigdes och öppnades denna port för första gången.
 

Inskriptionen ”You´ll never walk alone” är en låt som Liverpoolbandet Gerry & the Pacemakers fick en stor hit med 1963. Låten togs genast upp som kampsång av Liverpool men också skottska Celtic. Vilken klubb som var först är svårt att bevisa. Först med att spela in låten var däremot Frank Sinatra. Det gjorde han 1945. Det var då ”You´ll never walk alone” skrevs av amerikanerna Richard Rodgers och Oscar Hammerstein II. Den var med i musikalen Carousel som hade premiär på Broadway i New York 1945.

FOTBOLLSPROFILER SOM FÖDDES DEN 26:E AUGUSTI 2022.

Rachel VAN HOLLEBEKE blir 37 år.

Rachel Marie VAN HOLLEBEKE är född 1985 i Del Mar, Kalofornien, USA. Före 2012 hette hon Rachel BEUHLER
Försvarare
50 U- och 113 A-landskamper för USA (2004-2015).

Klubbar som spelare:
Stanford Cardinal (2003–06),
San Diego WFC SeaLions (2006–08)
FC Gold Pride (2009–10),
Boston Breakers (2011),
Atlanta Beat (2012),
Portland Thorns FC (2013-15).

OS-guld 2008.

MATCHTRÖJAN JAG BÄR DEN 26:E AUGUSTI 2022.

DAGENS ORD.

DAGENS RHIANN.

Har du frågor eller synpunkter om dagens blogg så hör gärna av dig till:
soccershirts@hotmail.com

HA EN MYSIG FREDAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv