• Boris dagliga blogg

Lördagen den 16:e maj 2020

Idag Dagbok, Film och Fotboll.

FOTBOLLSHISTORIA:
1979: Barcelona blir cupvinnar-cupmästare i sagolik förlängning.
1988: The Crazy Gang moonar.
2015: Premier Leagues snabbaste hattrick.

FÖDDA:
Anja, Ove, Nilton.

DAGENS TRÖJA

BLOGGTEXT OM FREDAGEN DEN 14/5 2020

Idag Dagbok, Film och Fotboll.


Jag tänkte dela upp bloggen med överskrifter som Dagbok, Film, Konsert, Fotboll och vilka andra  lämpliga överskrifter jag kan tänka. Då kan det vara lättare att välja vad man är intresserad av.
 

Dagbok.


En kall lite gråmulen fredag ruskade liv i mig då jag efter en lätt frukost tog ”stallarundan” med dottern Frida och våra två hundar. Fast det var en katt som upptog min tid indirekt igår. En familj i grannskapet har sedan länge tillbaka köpt en katt som de struntar blankt i. Katten har sökt sig till vår granne, som i och för sig gillar katten, men som inte kan ta hand om den ar hälsoskäl. Hade våra barn fått bestämma så hade vi ägt en smärre djurpark vid detta lag. Med hundar i huset går det inte att ta in en katt, men utanför så ska den matas och tas omhand om på bästa sätt. Det innebär att jag som är ”inköpschef” i familjen skulle bege mig till ICA Maxi och köpa en speciellsorts kattmat som djuret är vant vid.
 

Jag fick noga instruktioner och läste väl på paketet och kom stolt hem med rätt sort. Trodde jag… Det visade sig att det fanns både kycklingsmak och oxsmak och jag hade kommit hm med kycklingvarianten. Detta tyckte inte katten om påstod familjens djurskötare. Det blev för mig att ta en ny promenad till ICA och byta till rätt sort. Fast katten fick vänta på sin mat då jag var tvungen att laga middagen till familjen emellan. Det blev räkpaj, hemmagjord remouladsås och sallad. Då den var nere så firade vi kardemummabullens dag med kaffe och kardemummabulle. Nu hade de inte bullar på ICA utan bara en fläta, men med en uppochnervänd kaffemugg tryckte jag ut tre bullar. Rätt ska vara rätt!
 

Film


Vårt filmtema just nu är Man in Black. Här hade Frida och jag hunnit till trean. Man in Black 3 hade samma huvudrollsuppsättning som tidigare. Will Smith som J och Tommy Lee Jones som K. Treans monster hette Boris, eller Boris the Animal. För att hindra monstrets framfart tvingades man åka tillbaka till 1969 och göra upp med Boris. Det innebar att K var betydligt yngre och spelade i större delen av filmen av Josh Brolin. Det var samma stuk med humor som övervägde det skräckblandade. Men filmen hade också ett något djupare slut än de tidigare. Man brukar ju säga att ettan alltid är bästa filmen och att de efterföljande bara blir sämre, men jag håller nog trean som den bästa.
 

Fotboll


Nu är man inne på att Premier League i England ska kunna starta i juni. Storbritanniens idrottsminister Oliver Dowden hade ett möte med det engelska fotbollsförbundet, Premier League och English Football League.
– Regeringen har öppnat dörren för att tävlingsfotbollen ska kunna återstarta i juni. Nu är det nu upp till fotbollen att slutföra detaljerna om hur det ska göras säkert, sa Dowden. Premier League vill vara i gång igen den 12 juni. Det ska bli intressant att se hur spelschemat ska kunna se ut och hur det ska bli med säsongen 2020-21.

FOTBOLLSHISTORIA från den 16:e maj.

1979 Barcelona cupvinnarcupmästare i förlängning
 

På St. Jakob Stadium i Basel spelades idag 1979 Cupvinnar-Cupfinalen mellan Barcelona och Düsseldorf. En lovande inledning gjorde att det stod  1-1 redan efter åtta minuter. Sedan dröjde det till slutet av halvleken innan Barcelona tog ledningen igen, men Düsseldorf kvitterade omedelbart. Andra halvlek blev mållös. I förlängningen fortsatte målskyttet. Då passade Barcelona på att ta ledningen igen. När de var igång passade de på att även öka på ledningen genom österrikaren Hans Krankl. Düsseldorf reducerade givetvis, men det var för kort tid kvar för tyskarna att kvittera och Barcelona blev mästare med en publikvänlig final och 4-3.

FOTBOLLSHISTORIA från den 16:e maj.

1988 Wimbledon FC moonar

Bara två dagar efter att Wimbledon FC vunnit FA-cupen över Liverpool och skapat en jättesensation i fotbolls-england, spelade de idag 1999 en testimonial-match för spelaren Alan Cork. matchen, motståndare och resultat har fallit i glömska, men en sak minns alla från vad som hände i halvtid. Då ställde sig nio av spelarna i "The Crazy Gang" på mittlinjen och moonade. Spelarna skyllde lite på sponsorn Carlsberg som efter FA-cupsegern blev överösta av öl, och spelarna var inte sena att hälla i sig. För tilltaget fick klubben böta 5 000 pund och varje spelare 750 pund.

FOTBOLLSHISTORIA från den 16:e maj.

2015 Mané slår Fowlers rekord i snabbaste hattrick
 

Southampton mötte idag 2015 Aston Villa på St Marys i Southampton. Det blev en långt ifrån spännande kamp då Southampton var allt för överlägset. Då matchern var slut hade hemmalaget vunnit med 6-1. Men de som var på plats fick se ett rekord i Premier League. den tidigare innehavaren var Robbie Fowler. Han tog 4 minuter och 33 sekunder på sig för att göra ett hattrick. Idagens match använde senegalesen Sadio Mané endast 2 minuter och 56 sekunder för att göra tre mål. kanske en bidragande orsak till att han nästa säsong hamnade i Liverpool.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 16:e maj.

Anja MITTAG blir 35 år

Anja MITTAG är född 1985 i Chemnitz, Östtyskland
Anfallare
61 U- och 158 A-landskamper för Tyskland (2004-17).

Klubbar som spelare:
VfB Chemnitz (1991-97),
Chemnitzer FC (1997-99),
FC Erzgebirge Aue (2000-02),
1. FFC Turbine Potsdam (2002-06),
QBIK (2006),
1. FFC Turbine Potsdam igen (2007-11),
FC Rosengård (2012-15),
Paris Saint-Germain (2015-17),
FC Rosengård igen (2017-19).

Världamästare 2007 och Europamästare 2005, 2009 och 2013.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 16:e maj.

Ove KINDVALL blir 77 år

Bengt Ove KINDVALL är född 1943 i Norrköping
Anfallare
43 A-landskamper för Sverige (1966-74).

Klubbar som spelare:
IFK Norrköping (1960-66),
Feyenoord (1966-71),
IFK Norrköping igen (1971-75),
IFK Göteborg (1975-77).

1970 blev han mästare i det som idag är Champions League då han i finalen gjorde det avgörande målet i förlängning för sitt Feyenoord mot Celtic.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 16:e maj.

Nílton SANTOS blev 88 år

Nílton dos SANTOS var född 1925 i Rio de Janeiro, Brasilien och dog den 27:e november 2013 i Rio de Janeiro, Brasilien.
Försvarare
75 A-landskamper för Brasilien (1949-62).

Klubbar som spelare:
Botafogo (1939-64), hela karriären, 723 matcher.

Världsmästare i Sverige 1958 och i Chile 1962.

DAGENS ORD.

DAGENS WALLPAPER för PC (1920x1080)

HA EN BRA DAG.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln