• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 7:e augusti 2024

NAMNSDAG:          Dennis och Denise

NATIONALDAG:          Elfenbenskusten

RUBRIK.
Golf, hundpassning och svenska lagkvartsfinaler.

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN 7/8:
1999: Alan Shearers enda röda kort i karriären.
1999: 6-6 är målrekord för oavgjord match i alla professionella ligor.
 
FOTBOLLSPROFILER FÖDDA 7/8:
Lauren HEMP.

FAKTA OCH EGNA TANKAR OM TISDAGEN 6 AUGUSTI 2024.

Golf, hundpassning och svenska lagkvartsfinaler.
 
Golf
Damernas golf i OS startar idag. Igår var det Kokogolf på Söderslätt. Sex man blev tre tvåbollar. De första nio hålen måste vara de bästa som spelats i Kokos historia. Jag var två slag bättre än mitt par och med dessa 34 slag netto blev jag bara fyra. Trean hade 33, tvåan 30 och han som vann 28. På de sista nio hålen verkade det som om solen och värmen tog ut sin rätt. Jag lyckades med 36 slag netto och det var bästa resultatet. Totalt skramlade jag ihop 38 poäng och fick en sänkning av mitt handikapp från 15,0 till 14,7. Fast om golfförbundets datorer som räknar ut handikapp gör som de brukat så blir det väl höjt till 14,8 vid midnatt.

Hundpassning
Hemma så var det hundpassning som gällde då resten av familjen var på barnkalas i Svedala. Det enda som jag behövde passa hundarna med var att då och då få dem att sluta stå och skälla vid grinden. Sedan så fixade jag även middagen åt dem. Själv blev det som vanligt tittande på OS. Det var dåligt med medaljutdelning till de nordiska länderna, men Sverige lyckades fixa eventuellt framtida medaljer då en del av våra lag var framme vid kvartsfinaler som de vann och går man till semifinal så kommer man efter dessa att antingen spela final eller match om tredje pris.

Beackvolleyboll
De fyra kvartsfinalerna Sverige figurerade i startade inte så bra då bordtennisdamerna förlorade med 0-3 till Sydkorea. Sedan var det två kvartsfinaler samtidigt. Beachvolleybollens världsettor David Åhman och Jonatan Hellvig tog sig vidare till åttondelarna med ett nödrop. Sedan har det varit två matcher mot motstånd som inte förlorat ett enda set fram till de mötte svenskarna. Igår var det brasilianarna Evandro Gozales Oliviera Junior och Arthur Diego Mariano Lanci som var chanslösa mot svenskarna. Semifinalen spelas på torsdag. Där väntar antingen amerikanerna Miles Partain och Andy Benesh eller Cherif Younousse och Ahmed Tijan, qatarierna som besegrade Åhman/Hellvig i gruppspelet.

Handboll
Samtidigt spelade de svenska handbollsdamerna kvartsfinal mot Ungern. Det var en match som svenskorna var favoriter i och som de tog kommandot i. I andra halvlek var det ungerskorna som kom ifatt och antingen hade oavgjort eller ledde med ett mål. Då det återstod femton sekunder tog de ledningen med 29-28. På de sista sekunderna lyckades Nina Koppang dra på ett långskott som gick i stort sett mitt i mål, men som gick in. Förlängningen på 2x5 minuter var aldrig spännande. Sverige gick fram till 34-29 och efter det var det bara att bevaka ledningen. 36-32 slutade det och det återstår två matcher. Den första är semifinalen mot Frankrike. Efter det så kan det bli final, men mer troligt match om bronset.

Bordtennis
Slutligen så var de svenska bordtennisherrarna framme vid kvartsfinal. Det är så långt de kommit i de OS som lagtävlingen varit med. Motståndarna Tyskland brukar alltid spela medaljmatcher i OS. Men igår red Sverige på den bordtennisframgång som Sverige haft i OS. Det startade med en dubbelmatch och sedan fortsätter det med singlar tills det att ett land vunnit tre matcher. Kristian Karlsson och Anton Källberg vann dubbeln med 3-0 i set. Sedan var det Truls Möregård som vann sin match. Det var dock lite av en rysare som slutade 3-2 i set efter underläge med 1-2. Nästa singelmatch spelade Anton Källberg mot tyskarnas etta Timo Boll. De det slutade 3-1 till Anton så hade Sverige vunnit över Tyskland med ointagliga 3-0 i matcher. Nu väntar Japan i semifinalen.

IDAG! ONSDAG 7 AUGUSTI 2024.

NAMNSDAG:
 
Dennis  och  Denise
 
Namnsdagar för den 7:e augusti i kronologisk ordning:
 
Före 1901 – Donatus (till minne av en biskop och martyr i italienska Arezzo på 300-talet) och Detlof (utgått)
1901–1985 – Arnold 
1986–1992 – Arnold (nu 4 augusti), Annmari (utgått) och Annika (nu 21 april)
1993–2000 – Dennis och Donald (utgått)
Från 2001 – Dennis och Denise
NATIONALDAG:
 
Elfenbenskusten
 
Elfenbenskusten erhöll sin självständighet från Frankrike den 7 augusti 1960. Landet benäms också:  Ivory Coast,  Elfenbeinküste, Costa de Marfil,  Côte d’Ivoire med mera.  Landets regering begärde i oktober 1985 att landets namn skulle vara Côte d’Ivoire på alla språk, detta har dock inte slagit igenom överallt. I Sverige är Elfenbenskusten ännu det officiella namnet på landet.
 

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN 7 AUGUSTI.

1999 rött kort till Shearer.
 
Alan Shearer startade sin karriär i 1988 i Southampton för att 1992 gå till Blackburn Rovers. 1996 kom han hem till Newcastle och fram till idag hade han gjort många mål och spelat så fläckfritt att han ibland gick under namnet "Mary Poppins". Men i dagens match mot Aston Villa råkade han i närkamp med Colin Calderwood som blev liggande. Ovanligt nog hade Shearer redan fått en varning och då han nu fick sin andra var det Shearers första och enda utvisning i karriären. Matchen dömdes av den lite kontroversielle färgade rättskiparen Uriah Rennie. Visserligen blev Alan utvisad ytterligare en gång under karriären mot Charlton drygt två år senare, men vid en eftergranskning av FA ströks den utvisningen ur statistiken.
1999 slutresultat 6-6.
 
KRC Genk var regerande belgiska mästare som åkte för att spela säsongens första match borta mot Westerlo. Det var inte många som hade en lyckad dag i matchen. Allra minst målvakterna som släppte in sex mål var. Det dömdes fem straffar och fyra spelare blev utvisade, men rekordet i alla professionella ligamatcher slogs idag. Ingen oavgjord match hade någonsin innehållit så många mål tidigare. De 5:e maj 2010 tangerade emellertid Hibernian och Motherwell detta rekord i Skotska ligan då de också spelade 6-6.
 

FOTBOLLSPROFILER SOM FÖDDES 7 AUGUSTI.

Lauren HEMP blir 24 år.
 
Lauren May HEMP är född 1969 i North Walsham, England
Mittfältare.
35 U- och 59 A-landskamper för England och 3 för Storbritannien (2016-).

Klubbar som spelare: 
Norwich City (2008–15),
Bristol City (2016–18),
Manchester City (2018-)

TITLAR:
Med Manchester City
FA Women's Cup: 2019–20
Women's League Cup: 2021–22
Med England
Europamästare: 2022

DAGENS MATCHTRÖJA 7 AUGUSTI 2024.

DAGENS RHIANN.

DAGENS ORD.

HA EN FIN ONSDAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln