• Boris dagliga blogg

Fredagen den 28:e september 2018

Jag som försöker få det lite jämlikt inom fotbollen missade damernas Champions League.
Varje arbetsplats och folbollslag jobbat med samarbete och teambuilding. Det gäller överallt utom i Sveriges riksdag!
Inte mycket fotboll igår. Då får Scott Sterling duga.


FOTBOLLSHISTORIA:
1893: Förlagan till FC Porto bildas idag.
2004: Rooney gör succédebut i Manchester United.

FÖDDA IDAG:
Amandine, Andres, Joonas.

DAGENS TRÖJA
PARIS SAINT-GERMAINs förstatröja 2013/14

Jag letade överallt efter en lämplig tröja att ha på mig idag. Men det var inte mycket som fanns att välja på. Milan hade varit ett alternativ, men de spelade oavgjort. Fast det spelades ju Champions League för damer igår. Det Barcelona som vann är från Cypern, med PSG är samma klubb som den där herrarna förlorade mot Liverpool. Damerna från Paris är vidare.

Jag som försöker få det lite jämlikt inom fotbollen missade damernas Champions League.


Helt plötsligt frångick jag mina egna principer igår då jag inte skrev något om damernas Champions League. Jag brukar ju hävda att damfotbolleninte är värd ettruttet lingon och så glömde jag själv de två stora svenska glädjeämnena då både Linköping och den lokala storklubben Rosengård enkelt tog sig vidare i damfotbollens största klubbturnering. De båda är nu i åttondelsfinal. På måndag lottas det och då får vi reda på vilka våra svenska stoltheter på klubblagssidan inom fotbollen ska möta i vidare cupspel.
 

Varje arbetsplats och folbollslag jobbat med samarbete och teambuilding. Det gäller överallt utom i Sveriges riksdag!


Detta var ju två positiva sidor som jag missade. Och just positivt läste jag att man skulle skriva i bloggar. Jag är ju ofta så negativ att jag t o m fått en av mina goda vänner att klaga på mig och undra om jag inte har annat att göra än att klaga. Det  är nästan så att jag ibland känner mig som en politiker inom den svenska riksdagen. Nu måste jag klaga igen! Är det inte märkligt att man i ett fotbollslag måste hålla ihop och jobba som ett team, att man på alla jobbplatser (åtminstone i skolan då jag jobbade där för ett år sedan) ska lära sig arbeta tillsammans och utföra teamwork och ta hand om problemen tillsammans. Den enda arbetsplatsen i hela Sveriges land där inte detta gäller är tydligen i riksdagen där det är ABSOLUT OMÖJLIGT att jobba tillsammans för, i detta fall, Sveriges bästa.
 

Inte mycket fotboll igår. Då får Scott Sterling duga.


Nej, då är det tur att fotbollen finns. Där jobbar man tillsammans, på planen, för allas bästa. Att jag skriver lite runt allt vad fotbollheter beror på att det inte fanns så mycket fotboll att skriva om från gårdagen. Så jag tänkte avrunda med ett fotbollsklipp jag fick sät till mig av en annan gammal vän. Det handlar om straffsparksläggning och målvakten Scott Sterling. Fast egentligen heter han Matt Meese på riktigt och kommer från New Jersey. Han skriver och spelar roller för Studio C som är ett komedi och sketchprogram för BYO TV i Provo i Utah. Förutom denna straffläggning så finns även en liknande sketch med ”Scott Sterling” som volleybollspelare för klubben Yale.

FOTBOLLSHISTORIA från den 28:e september

1893 FC Porto kommer till.

António Nicolau de Almeida var en portugisisk portvinshandlare. Under en av hans resor till England blev han så imponerad av spelet fotboll att han då han kom hem bildade fotbollsklubben ” Foot-Ball Club do Porto”. Detta skedde idag 1893. I början spelades bara matcher mot lokala lag. En var mot Foot-Ball Club Lisbonense i mars 1894. Den matchen hade fint besök. Kung Carlos I och drottning Amélie av Orléans hade hört talas om den nya sporten och hade tagit sig till Porto för att dela ut en pokal till segrarna. Tyvärr för Porto så försvann intresset och klubben lades i träda. 1906 vaknade klubben till liv igen och sedan dess har de haft ett slagkraftigt lag som vunnit portugisiska ligan 27 gånger och Champions och Europa League två gånger var.

2004 Lyckad debut

 
Många spelare som blivit långlivade legender har haft en ganska knackig debut i sitt lag. Detta gäller inte Wayne Rooney. Han var ju underbarnet som spelade i Everton redan då han var tio år, men det dröjde tills han var 16 innan han fick debutera i Evertons A-lag. Idag 2004 var det dags för honom att göra första matchen i Manchester United. Det var i Champions League-gruppspelet mot turkiska Fenerbahçe SK. Manchester United vann ganska enkelt med 6-2. Wayne Rooney bidrog med tre mål och en assist. Det kan man kalla en lyckad debut.

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 28:e september

29 år Amandine HENRY född 1989 i Lille, Frankrike
Mittfältare
31 U- och 74 A-landskamper för Frankrike.
Klubbar som spelare:

OSM Lomme (1995–2000),
Iris Club de Lambersart (2000–04),
Hénin-Beaumont (2004–05),
CNFE Clairefontaine (2005–07),
Olympique Lyon (2007–16),
Portland Thorns (2016–17),
Paris Saint-Germain (2017),
Olympique Lyon (2018–).

Nio gånger har hon blivit fransk ligamästare och sex gånger fransk cupmästare. Dessutom har hin varit med att vnna Champions League fyra gånger.  

32 år Andres GUARDADO född 1986 i Guadalajara, Mexiko
Försvarare
150 landskamper för Mexiko.
Klubbar som spelare:
Atlas (1993-2007),
Deportivo La Coruña (2007-12),
Valencia (2012-15),
Bayer Leverkusen (2014 lån),
PSV Eindhoven (2014-15 lån),
PSV Eindhoven (2015-17),
Real Betis (2017-).
Han har två nederländska ligamästerskap och i landslaget har han varit med och vunnit CONCACAF Cup två gånger. Det är de Nord- och Mellanamerikanska mästerskapet.

44 år Joonas KOLKKA född 1974 i Lahtis, Finland
Mittfältare
98 landskamper för Finland.
Klubbar som spelare:
Reipas Lahti (1987-93),
MyPa (1994-95),
Willem II (1996-98),
PSV Eindhoven (1998-2001),
Panathinaikos (2001-03),
Borussia Mönchengladbach (2003-04),
Crystal Palace (2004-05),
ADO Den Haag (2005-06),
Feyenoord (2006-07),
NAC Breda (2007-11),
Willem II igen (2011-12),
Texas Dutch Lions (2012).
Hans meriter sträcker sig till ett finskt cuppmästerskap och två ligasegrar i Nederländerna.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv