• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 3:e april 2018.

Annandag Påsk är inte längre topplagens dag.
Bara tröjan hade gett MFF segern mot Elfsborgs fula nedklottrade med namnlösa särk.
Snabbaste mål, favoriter och två nollor.
Titt på dagens viktigaste matcher.
​​​​​​​Premier League omgång 32.


FOTBOLLSHISTORIA:
1905: Boca Junior grundas.
1999: Liverpool vinner derby, men snortande Fowler förlorar.

FÖDDA IDAG:
Gabriel, Karim, Stephanie.

DAGENS TRÖJA
PORTSMOUTHs förstatröja 2007/08

Påsken är över och nu är det fritt fram igen att välja färg. Jag kunde tagit en ljusblå MFF-tröja, men deras seger över Elfsborg var väntad. Jag funderade på Cardiff, men de spelade oavgjort. Största sensationen stod nog Portsmouth för då de besegrade topplaget Wigan med 2-1 i tredje divisionen.

Annandag Påsk är inte längre topplagens dag.


Förr i världen, och det var inte så länge sedan om jag med min ålder räknar tid, så var Annandag Påsk en stor dag för de Engelska fotbollsligorna. Det är det i viss mån fortfarande, men med förändringen att ett land kan ha mer än ett lag i de Europeiska cuperna gör att Premier League tvingas vila på Annandagen. League Championship, League One och League Two hade nästan fulla omgångar med ett undantag. Värdet!  Det är inte bara här i Skåne som man är trött på vintern. Även i England har det ställt till det. I de tre ligorna jag räknade upp var sex matcher inställda för vattenskadade planer, och det är ovanligt en Påskhelg. Just den eftermiddagsmatch som TV skulle visa, Nottingham-Barnsley var inställd, men jag kunde se mitt Walesiska lag Cardiff City som var i Sheffield och mötte United. 1-0 till Sheffield United och de var uppe på sjätte plats och en kvalbiljett till Premier League, men presic som så många gånger förr under säsongen så kvitterade Cardiff på övertid. Det kan ge lite råg i ryggen till walesarna som på fredag möter ettan Wolverhampton i en seiefinal och sexpoängsmatch.
 

Bara tröjan hade gett MFF segern mot Elfsborgs fula nedklottrade med namnlösa särk.


Jag hittade även bilder (rörliga live) från Allsvenskan och kunde se andra halvlek av Elfsborg mot Malmö FF. Det var ganska dålig fotboll, då man blivit bortskämd att se lag som ligger i Europas största ligor. Svensk klubbfotboll klassas ju allmänt ligga i nivå med den cypriotiska ligan, och det ser man inte ofta matcher från. En del i det dåliga spelet kan ju ligga i att matchen gick på plastunderlag. Detta är jag inte heller någon större fan av. Malmö FF vann med 2-1 och målen gjordes givetvis i första halvlek som jag inte såg. Men bara genom att tittta på lage så hade MFF vunnit på förhand. De hade sparsamt med sponsorer på tröjan och namn på ryggen. Elfsborgs normalt gula tröjor var nedlusade med reklam och de hade inte plats för namn på ryggen. Då kan de ju köra tröjor med 1 till 11 när de ändå är namnlösa verkar det löjligt att ha nummer som 16, 19, 22, 23 och 24?
 

Snabbaste mål, favoriter och två nollor.


Förr när man var på Allsvensk premiär var det alltid spännande att se om det snabbaste målet för säsongen kanske skulle komma på den arena som jag själv var på. Nu spelas premiär olika dagar och olika tider, men det snabbaste målet är det som görs först i någon av premiäromgångens matcher. 1 minut och 27 sekunder tog det för Mattias Svanberg i MFF att göra årets snabbaste Allsvenska mål. Annars var det mattcher med en favorit och en klar förlorare igår. AIK vann över Dalkurd och Norrköping slog Brommapojkarna. Sedan fanns det två nollor som mötte varandra. Det var Sundsvall och Örebro. 0-0 slutade det och skott på mål var 1-0, så det var inte bara resultatmässigt som dessa båda lag kan klassas som nollor. För ett antal år sedan var Göteborg fotbollens huvudsta, men nu är det Stockholm. Fyra lag i Allsvenskan och trea av dem vann första matchen.
 

Titt på dagens viktigaste matcher.


Förutsägelse om dagens matcher är att det spelad kompletterande fyra matcher i League Championships 40:e omgång och här gäller det för Fulham och Aston Villa att hänga på i toppen. De ligger trea och fyra och jag tror att de ska kunna ta tre poäng var i kväll. Fast om man vänder på denna ligas namn så får man Champions League och här blir detenrepris på förra årets final då Juventus tar emot Real Madrid hemma. Juventus bör ha bättre chans i år än i fjor i finalen. Tyvärr så tror jag på oavgjort, med fördel Real i match två. Men ett spanskt lag kommer att få lämna efter kvartsfinalen och det blir Sevilla. De möter Bayern München hemma i kväll och där tror jag tyskarna har avgjort redan efter match ett.
 

Premier League omgång 32.


Omgång 32 i Premier League med statistikblad och bild.
31/03/2018
13:30  Crystal Palace-Liverpool FC  1:2 (1:0)
16:00  Brighton & Hove Albion-Leicester City  0:2 (0:0)
16:00  Manchester United-Swansea City  2:0 (2:0)
16:00  Newcastle United-Huddersfield Town  1:0 (0:0)
16:00  West Ham United-Southampton FC  3:0 (3:0)
16:00  Watford FC-AFC Bournemouth  2:2 (1:1)
16:00  West Bromwich Albion-Burnley FC  1:2 (0:1)
18:30  Everton FC-Manchester City  1:3 (0:3)
01/04/2018
14:30  Arsenal FC-Stoke City  3:0 (0:0)
17:00  Chelsea FC-Tottenham Hotspur  1:3 (1:1)

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 3:e april.

1905 Boca grundas


Idag 1905 möttes fem unga italienska emigranter (Esteban Baglietto, Alfredo Scarpatti, Santiago Sana och bröderna Juan Farenga och Teodoro Farenga) i La Boca för att grunda en fotbollsklubb. Klubben fick namnet Boca från stadsdelen och ordet "Juniors" lades till för att ge en engelsk klang och prestige åt laget från det fattiga södra Buenos Aires. CA är en spansk förkortning för Club Atlético (ungefär idrottsklubb).
 

Fast det är kanske historien om deras klubbfärger som har en speciell historia. Dessa bestämdes inte förrän 1907. Från början spelade laget i en massa olika färger. Då spelarna äntligen kom överrens valdes en svart-vit randig tröja. Då även en annan lokal klubb hade dessa färger valde man att spela om vem som skulle få behålla sina. Boca förlorade.
 

För att välja ny färg valde man att lotta fram dessa. Två medlemmar sändes ner till hamnen för att spana efter flaggan på det första fartyg de såg anlända. Då de tagit plats kom den svenska lastbåten Drottning Sophia (efter Sofia av Nassau, hustru till Oscar II) som gjorde resan mellan Köpenhamn och Buenos Aires. Klart! blått och gult fick det bli.

1999 Liverpool vinner men Fowler förlorar

 
Idag 1999 spelades ett av alla Merseyside derbyn. Då slutsignalen gick hade Liverpool vunnit med 3-2 vilket gladde alla rödklädda supporters. Men det var en händelse efter ett av målen som drog till sig världens intresse, med betoning på drog. Everton hade tagit ledningen men redan i 15:e minuten fick Liverpool straff. Robbie Fowler var den givne straffskytten och snyggt rullade han in det vid målvaktens vänstra stolprot.
 

Fowler var som alla andra spelare inne på hur bästa målgesten kunde se ut. Då Evertons supportrar anklagat honom för att använda droger sprang han ner till kortlinjen och lade sig ner och låtsades att den vita linjen var kokain. Den enda som försökte försvara honom var manager Gerard Houllier som påstod att Fowler skulle låtsas äta gräs, vilket skulle vara en festtradition från Kamerun som Rigobert Song lärt Fowler.
 

Detta gick inte FA på som stängde av Fowler i sex matcher och lät honom få en bot på 32 000 pund. Inte heller Liverpools egen ledning trodde på Houllier utan lät Fowler böta 60 000 pund. Så att göra mål är bra, men det gäller att fundera ut rätt målgest.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 3:e april.

21 år GABRIEL Fernando de JESUS född 1997 i São Paulo, Brasilien.
Anfallare
21 U- och 15 A-landskamper för Brasilien.
Klubbar som spelare:

Anhanguera (2010–12),
Palmeiras (2013–17),
Manchester City (2017–).

28 år Karim ANSARIFARD född 1990 i Ardabil, Iran.
Anfallare
23 U- och 61 A-landskamper för Iran.
Klubbar som spelare:

Inter Campus (2000–05),
Zob Ahan Ardabil (2005–06),
Saipa (2006–12),
Persepolis (2012–13),
Tractor Sazi (2013–14),
Osasuna (2014–15),
Panionios (2015–17),
Olympiacos (2017–)

32 år Stephanie COX född 1986 i Los Gatos, Kalifornien, USA.
Försvarare
23 U- och 89 A-landskamper för USA.
Klubbar som spelare:

Elk Grove Pride (2002–05),
Portland Pilots (2005–08),
Los Angeles Sol (2009),
Boston Breakers (2010–11),
Seattle Sounders Women (2012),
Seattle Reign FC (2013–15).
Olympisk guldmedaljör 2008.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv