I 85 minuter var det två jättesensationer på gång.

2001: Tony Ford spelar sin 931:a ligamatch. (rekord för en utespelare i England).

FÖDDA:
Dwight, Unai, Ian, Gerd.

DAGENS TRÖJA

Det hade blivit en MFFtröja om det blivit en jätte sensation i Norrköping. Det blev det inte och då blir det i vanlig ordning Premier League. Lite sensationellt var det att Newcastle vann med 3-2 på bortaplan över West Ham, så då valde jag denna tröja.

DAGENS BLOGG OM LÖRDAGEN DEN 2:a NOVEMBER 2019

Det har sagts att det mest rättvisa som finns är en serietabell och i synnerhet en sluttabell. Alltså kan ingen komma och säga annat än att Djurgårdens IF är värdiga svenska mästare. Sedan kan man räkna tabeller på olika sätt. Det rätta är att de är tre poäng för seger och ett för oavgjort. Skulle man använt sig av det gamla systemet med två poäng för seger och ett för oavgjort så hade Malmö FF vunnit. Visserligen hade både DIF och MFF hamnat på 36 poäng men målskillnaden hade avgjort till MFFs fördel. Sedan finns det en räkning som jag själv håller på och det är tre poäng för seger och ett för oavgjort plus ett extra poäng för varje gjort mål. Då hade Hammarby IF blivit överlägsna mästare. Hur det än är så hade avslutningen av Allsvenskan varit betydligt trevligare att ha en varm och skön dag i slutet av maj eller början av juni än i början av november. När ska vi få en internationellt kalenderanpassad serie?

Men avslutningen blev lite, lite spännande då det i halvtid stod 2-0 i både Malmö FFs match och Djurgårdens. MFF ledde över Örebro och DIF låg under mot Norrköping, men Ska man bli svenska mästare så ska det gå att klara ett poäng och det var vad Djurgården gjorde. 2-2 slutade deras tillställning och då hjälpte det inte att MFF spädde på och vann med hela 5-0. I bottenstriden förlorade både Sundsvall och Eskilstuna och det är tack och adjö. Eskilstuna förlorade till Falkenberg som hade blivit nedflyttade om de förlorat. Nu klarade Falkenberg sig kvar och det blir Kalmar FF som får kvala mot trean i Superettan om en Allsvensk plats 2020. Vem de får möta blir klart idag då Superettan spelar sin sista omgång.

Premier League var lite som Norrköping mot Djurgården. Då tänker jag på att både Liverpool och Manchester City låg under långt in i matcherna mot betydligt sämre motstånd. City spelade hemma men det var Southampton som ledde i paus. Fast det blev kvittering och fyra minuter före slutet hade Manchester City tagit ledningen med 2-1. Likadant inträffade i Birmingham där Aston Villa hade ledningen betydligt längre in i matchen mot Liverpool. Tre minuter före slut kom kvitteringen och på fyra minuters övertid gjorde Sadio Mané segermålet för Liverpool.

Sensationerna inträffade i spanska La Liga. Laget vars tröja jag bar igår vann, i just den svarta ”Halloween-tröjan” över Espanyol med 2-1. Valencias seger var väntad. Däremot var det överraskande att de båda Madridlagen bara fick oavgjort. Atletico borta mot Sevilla 1-1 och Real hemma mot Betis 0-0. Fast största sensationen var att Barcelona förlorade med 3-1 mot Levante. Men det är ju så det kan vara då man ska ut och spela Champions League i veckan. Trots resultaten så är det dessa tre lag som sammanlagt tog två poäng igår som alltjämt toppar ligan.

FOTBOLLSHISTORIA från den 3:e november.

2001 Engelskt utespelarrekord för Ford.

Rochdale spelade idag 2001 en liga match mot Torquay United. I matchen deltog Tony Ford. Detta var hans sista match i engelska ligan. Det var också hans ligamatch nummer 931. Ford är alltså den utespelare som gjort allra flest matcher i England. Det finns bara en spelare, målvakt som gjort fler framträdanden. Det var Peter Shilton som klarade av att komma över tusenstrecket med 1005 matcher.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 3:e november.