• Boris dagliga blogg

Lördagen den 19:e september 2020

Slut på första veckan i Jönköping, Mycket Jysk, födelsedagsfirade och enerverande publikstörningar i TV-sändning.

FOTBOLLSHISTORIA:
1926 San Siro Stadion invigs.
2012 Sista kampen med Pia.

FÖDDA:
David.

DAGENS TRÖJA.

DAGENS TRÖJA är hätad från den match i engelska andraligan som spelades igår. Det stod mellan en Coventry- eller en QPR-tröja. 2-1 till Coventry gör att jag  väljer att bära en av deras tröjor  idag.

FAKTA OCH TANKAR OM FREDAGEN DEN 18/9 2020.

Slut på första veckan i Jönköping, Mycket Jysk, födelsedagsfirade och enerverande publikstörningar i TV-sändning.
 

Sista dagen i Jönköping hade jag en del sysslor att uträtta. Efter att ha kört Ebba till jobbet 45 minuter tidigare än vanligt så skulle jag fixa sopsortering, bära ner i förrådet i källaren och åka till Jysk och köpa för att sedan sätta ihop en skohylla som tillika kan användas som pall. Allt detta för att jag skulle hämta dottern igen på jobbet klockan två och därifrån köra direkt till Malmö. Jag lyckades t o m åka till köpcentret Asecs (A6) och Kahls. På Kahls skulle jag köpa lite te i födelsedagspresent till hustrun.
 

Det enda som satte lite käppar i hjulet var att Ebba ville ha en vit skohylla. Då jag kom till lägenheten och öppnade paketet var den svart. Alltså ut i bilen igen och tillbaka till Jysk och byta. Men jag hann bli klar med alla mina sysslor och hann dessutom även äta lunch. Kvart över två var Ebba klar och vi startade de tre timmarnas bilfärd ner mot Malmö. Egentligen skulle det ta lite längre tid, men jag stod på bra mellan vägarbetena och bilolyckorna där det givetvis gick lite långsammare.
 

Innan vi angjorde hemadressen i Malmö stannade vi till på MAX. Det blev alltså snabbmat igår. Gladast blev i vanlig ordning hundarna över att vi var hemma. Vi hade en liten presentutdelning till födelsedagsbarnet, men inget större. På tal om större så öppnades det paket som Ebba beställt. Leverantören gissade på att det skulle vara en soffa i paketet, men det var den lampa hon beställt. Det var lite som de ryska dockorna. Man skalade bort förpackning efter förpackning och längst där inne fanns det en lampa. Visserligen 80 cm i diameter, men inför transporten upp till Jönköping så förminskade vi paketet ungefär tio gånger.
 

Sportvärlden stod ganska still för mig igår. Jag var trots detta beredd att se lite League Championship-fotboll. Det var andra omgången som inleddes med Coventry mot Queens PR. Dock stod jag inte ut många minuter. Här fanns inga alternativ på tittande och efter tio minuter med ett brusande och enerverande på lagt publikmuller så växlade jag över till en film istället. Med publik på arenan så låter de mer vid farliga chanser och framförallt mål. Det pålagda ljudet låter likadant hela tiden och ibland så jublas det helt osynkat med händelseförloppet i matchen. Synd att jag inte pallar titta när man sabbar fotbollen genom att lägga på detta ljud. Det blev ju hela fem mål och med 3-2 så tog Coventry sin första seger för säsongen.

FOTBOLLSHISTORIA från den 19:e september.

1926 San Siro Stadion invigs.

San Siro öppnar San Siro öppnar

San Siro är ett distrikt i Milano. 1925 kom man på iden att bygga en fotbollsarena som Milan kunde spela sina hemmamatcher på. Platsen valdes då det redan fanns en hästkapplöpningsbana i området. Då skulle San Siro bli ett sportområde med ”alla” idrotter som behövdes; hästsport och fotboll. Arenan kallades från början ”Nuovo Stadio Calcistico San Siro”, San Siros nya Fotbollsstadion. Öppningsmatchen var givetvis mellan stadens två storheter Milan och Inter. Inter vann med 6-3.
 

1935 såldes stadion till staden Milano. Milan spelade kvar, men Inter fick inte San Siro till sin hemmaarena förrän 1947. Fortfarande används namnet San Siro även om många ombyggnader gjorts och efter renoveringen 1980 förärade man arenan till en stjärna som spelade i båda klubbarna på 1930-talet. Giuseppe Meazza hette han och det är det nya namnet på den arena som invigdes idag 1926.

FOTBOLLSHISTORIA från den 19:e september.

2012 Sista kampen med Pia.

Pias sista match med USAs damlandslag. Pias sista match med USAs damlandslag.

USAs damlag vann idag 2012 en vänskapsmatch med 6-2 över Australien. Matchen var den sista som ingick i USAs tour som OS-mästare. Det speciella var att det var Pia Sundhages sista match som coach för USA:s damlandslag. Hon tillträdde som chefstränare i november 2007, då hade hennes internationella erfarenhet inskränkt sig till att ha varit hjälptränare för Kinas damer. Under sin sejour i USA blev det 91 segrar, 10 oavgjorda och bara sex förluster. Det blev två OS-guld och ett VM-silver för Pia och USA:s damlag.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 19:e september.

David SEAMAN blir 57 år

David Andrew SEAMAN är född 1963 i Rotherham, West Riding of Yorkshire, England.
Målvakt
10 U-, 6 B- och 75 A-landskamper för England (1984-2002).

Klubbar som spelare:
Leeds United (1973–82),
Peterborough United (1982–84),
Birmingham City (1984–86),
Queens Park Rangers (1986–90),
Arsenal (1990–2003),
Manchester City (2003–04).

Han blev också känd genom sin hästsvans. Den blev så intressant att då David beslöt att klippa av den så visades detta 2005 live i TV. Alla titlar har han tagit i Arsenal. Det blev tre ligamästerskap och fyra FA-cupvinster. 1994 blev han också Cupvinnarcup-mästare.

DAGENS ORD.

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv