Cyriakus. Han var ett treårigt barn, martyr, som tillsammans med sin mor Julita dödades för sin kristna tro år 305.

Heribert. Han var känd som den helige Heribertus av Köln. I Köln var han ärkebiskop från år 999 till sin död den 16:e mars 1021.

Det inte vårdcentralen klarade av fick en annan avdelning på sjukhuset ta hand om i går förmiddags. Nämligen att ta ett coronatest på tandläkardottern. Detta var ju något som vårdguiden rekommenderade, men det verkar inte vara mer än symptom på AstraZeneca Covid-19 coronavirusvaccin. Kvar finns svullnaden i armen och svårighet att röra den. Utan full rörlighet i armarna är det ju svårt att jobba som tandläkare. Detta och svaret på coronatestet gör att hon fortfarande är sjukskriven.

Själv tog jag mig ut för att göra en del ärenden. Vi hade önskat ett påskris som vi själv ska pryda, men ett sådant finns inte att få tag på. Alla som för påskris har en massa färgade hönsfjädrar fastsatta på björkkvistarna. Men det blev inhandlat ris ändå. Nämligen till den middagslåda som jag hämtade på City Gross. Jag hann även fixa en ny mjölkskummare på Elektrolux då den jag köpte för ett par veckor sedan tydligen var ett måndagsexemplar som bar lagt av.

Corona för ett år sedan.

Hemma igen så fixade jag till denna blogg. Då använder jag mig i liten mån av sådant som fanns på sidan för exakt ett år sedan. Där stod då att all sportverksamhet var inställd och att Premier League hade ett möte där de förväntades starta serien igen den 4:e april. Vi vet alla vad som hände. Optimism är ju bra, men det gäller att vara lite av en realist också. Nu vet de flesta att det inte ens blir några evenemang för publik i april eller ens till sommaren. Men jag lovar att allt kommer att vara som det var 2019 i april 2022.

Nya offsideregeln orsakade allvarlig skada.

Igår var det en match som jag såg andra halvlek av. Det var Wolverhampton mot Liverpool. Det blev 1-0 till Liverpool då deras inköp från Wolves Jota tofflade in målet på övertid i första halvlek. I andra blev det 17 minuters övertid. Detta på grund av den vansinniga regel som omyndigförklarar den assisterande domaren, eller linjemannen som han förr kallades. Denne domare har två uppgifter: Att kolla så bollen inte är över sid- eller kortlinje; Och att vinka för offside. Detta med offside har i stort tagits bort och så kollar man VAR efteråt. Hade man fåt vinka för offside som förr i världen hade aldrig Wolves målvakt Patricio hamnat på sjukhus med allvarlig hjärnskakning. För då hade domaren blåst och spelet hade avbrutits. Nu fortsatte man spela vilket resulterade i ett ogiltigt mål där lagkaptenen Coady krockade så allvarligt med egen målvakt som orsakade allvarlig huvudskada. Snälla: Ge den assisterande domaren förtroendet att vinka för offside!

Drottningens Corgi och Skavlan.

Filmen som upptog vår tid under första halvlek var den belgiska animerade ”Drottningen Corgi”. Jag läste en recension om denna film som annars fick ett ganska svalt mottagande att: ”Om jag ska gå på bio under höstlovet med mindre barn är detta ett bra alternativ.”. Om denne recensent sett filmen så undrar jag hur människan tänker. Det var verkligen ingen film för barn. Mycket elände och grymheter även om det så småningom slutade lyckligt. Nej då föredrar jag Skavlan. Jag brukar ju dela med mig av hans söndags-strip från tidningen.

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 16:E MARS.

1909 Målrekord

Idag 1909 spelade ett Engelskt amatörlandslag landskamp mot Tyskland. Matchen spelades i Oxford och tyskarna ville ha revansch för 5-1 förlusten i Berlin förra året. Tyvärr för Tyskland så blev det istället en förlust som fortfarande står som den största i landets fotbollshistoria. 0-9 och det lär nog knappast kunna slås.

1978 Nigeria trea

Idag 1978 spelades matchen om tredje pris i Africa Nations Cup på Sports Stadium i Accra, Ghana. Matchen gick mellan Nigeria och Tunisien. Tunisien tog planenligt ledningen i 19:e minuten genom Mohamed Akid. Då var allt frid och fröjd, men då Baba Otu Mohammed kvitterade i 42:a minuten ansåg tunisierna att målet inte skulle godkännas. Givetvis kunde de inte övertyga domaren utan lämnade planen för att vägra spela vidare. Förutom den missade bronsmedaljen blev Tunisien avsängda från landslagsspel i två år.

2002: Tunt med spelare på plan

Idag 2002 spelade Sheffield United en ligamatch hemma på Bramall Lane mot West Bromwich. Det startade illa för hemmalaget som redan efter nio minuter fick sin målvakt utvisad. Det var dock bara 1-0 till gästerna i paus. I andra blev det 2-0 efter 63 minuter. Då bytte United in sina två afrikaner Patrick Suffo och Georges Santos. Efter ytterligare en minut var båda två utvisade. Strax efter att West Bromwich gjort 3-0 skadades två Sheffield Unitedspelare så illa att de tvingades lämna matchen. Då alla byten var gjorda och United bara hade sex spelare kvar på planen tvingades domare Eddie Wolstenholme att bryta matchen pga för få spelare. Normalt blir det ett omspel men detta protesterade West Bromwich mot och de fick behålla poängen och 3-0. Däremot ville inte Sheffield United behålla Patrick Suffo och Georges Santos. De spelade aldrig mer för Sheffield-laget.

FOTBOLLSPROFIL SOM FÖDDES DEN 16:E MARS.

Theo WALCOTT blir 32 år

Theo James WALCOTT är född 1989 i Stanmore, England
Anfallare
40 U-, 1 B- och 47 A-landskamper för England (2004-).