• Boris dagliga blogg

Måndagen den 30:e mars 2020

Sommartid, då kom första snön, Klopp uttalade sig till sist om corona, är Sverige eller resten av världen idioter och passa er för Södervärns Vårdcentral.

IDROTTSHISTORIA:
1904: Den märkligaste finalen i Spanska Cupens historia.
1946: Världens längsta match.

FÖDDA:
Sergio, Anatoliy, Jan, Karel.

DAGENS TRÖJA

DAGENS BLOGGTEXT OM SÖNDAGEN DEN 29/3 2020

Sommartid, då kom första snön, Klopp uttalade sig till sist om corona, är Sverige eller resten av världen idioter och passa er för Södervärns Vårdcentral.


Inte nog med coronaviruset, då man äntligen såg fram emot sommaren, det var ju i natt som klockan skulle fram en timme till det vi kallar sommartid, så inträffade det att vi fick vinterns första snö under natten. Ja ja, det var inga drivor precis, men det var någon plusgrad med tillhörande vind. Det betydde att temperaturen utomhus kändes som ett par minusgrader. Eländet var att jag skulle ut och spela golf. De tre som jag skulle spela tillsammans med var säkert på plats. Jag vet inte så noga då jag avbokade min tid och meddelade golfvännerna att jag inte tänker plåga mig ut på banan, utan väntar på att tiderna ska bli bättre eller åtminstone temperaturen högre. Jag har ju ett helt golfår framför mig så varför tvinga sig ut i dåligt väder?
 

En koll i dagstidningen istället gjorde gällande att jag inte var ensam om att tycka att fotbollsligorna skulle ställa in denna säsong. Det fanns fler Premier Leagueexperter som var inne på samma linje. Enda problemet var att TV-bolagen slängt ut miljarder på att visa matcher från de högsta ligorna och skulle allt ställas in så skulle klubbarna gå miste om alla dessa pengar. Så frågan är om dessa pengar styr så mycket att man kanske tvingas att spela ännu fler matcher nästa säsong för att kunna avverka både 2019-20 och 2020-21 till nästa sommar då det sedan ska spelas EM. Då lär det väl knappast bli snack om att det ska bli ”semester” och speluppehåll någon vecka nästa vinter? Visserligen kan inte spelarna resa så mycket till sina lyxställen, men annars har de ju en långsemester just nu där de kan vara hemma och göra saker med sin egen familj.
 

Jürgen Klopp som vid coronavirusets utbrott fick ett eget utbrott på journalister, då han med rätta påstod att han inte var mannen att ha åsikter om coronaviruset utan bara ville svara på frågor om fotboll och framförallt Liverpool. Han har nu bytt åsikt och har många åsikter om pandemin. Det är åsikter där han hyllar alla som jobbar på sjukhus och inom vården med de sjuka. Fast även Klopp måste kunna ändra sig och få ha åsikter om coronaviruset, då alla människor i världen har sina åsikter. De enda som inte har något riktigt ställningstagande till CONVID-19 är Sveriges regering. Frågan som man kan ställa sig är om de är idioter. För är de inte det så måste resten av världen vara idioter. Hur kan alla länder (frånsett Vitryssland) instifta regler och stränga böter om man bryter mot dessa. Då tänker jag på att hålla sig hemma, inte vara mer än ett par personer per grupp och göra allt för att inte hindra smittspridningen, då man i Sverige har en regel om att man ”bara” får vara 50 personer samlade och där det är upp till var och en att själv bestämma hur man vill tackla smittan.
 

Jag tänker på hustrun som tvingades uppsöka Vårdcentralen Södervärn, den som har öppet dygnet runt. Hon har lätt för att få urinvägsinfektion och istället för att bara ta kontakt med läkare som kan skriva ut penicillin så var hon tvungen att besöka en läkare på vårdcentralen. Den var som hämtad ur en scen i ”ET” då forskare i rymddräktsliknande utstyrsel tog emot henne. Äldsta dottern som var med som stöd tvingades lämna vårdcentralen och fick under inga omständigheter komma med in. Trots att de bara var två personer och inte lagstadgade 50. Med dessa bilder på näthinnan undrade hustrun om hon någonsin vågade lämna huset mer sedan hon kommit hem?
 

Sedan måste jag bara säga att Vårdcentralen på Södervärn starkt avrådes att besöka. Hustrun behandlades inte som en patient utan som en liten barnunge och förnedrades av en läkare som bröt på ett språk så att hin inte hade en aning om vad läkaren sagt. Medicinen hon fick fick hon förhöra sig om på sjukvårdsupplysningen då hon kom hem. Det är inte bara detta besök jag refererar till då jag varnar för ett besök på omnämnda vårdcentral. Jag har tvingats gå dit två gånger. Ena gången var för hemska smärtor i min höft dagen före julafton. Läkaren skrev ut Alvedon och Voltaren och lugnade mig med att det kunde vara cancer. Experthjälp sa senare att det var en spricka i höftledkulan och adekvat behandling fixade detta. Andra gången jag var på denna vårdcentral fick jag oturligt nog samma läkare. Jag hade haft 40 graders feber i en vecka och hade så hög sänka att det inte fanns mått att läsa ut hur hög den var med de mätinstrument som fanns på vårdcentralen. Läkaren skickade hem mig med ett recept som han hade glömt att ”ringa” in till apoteket. Då jag till sist fick ut mitt penicillin så visade det sig vara fel. En dag senare togs jag in på sjukhus och det konstaterades Rosfeber. Enligt läkarna på Medicinen 4 så var det bara timmar innan detta gått över i blodförgiftning och då är det inte troligt att jag suttit här nu. Så på tre försök har vi inte lyckats så bra på Vårdcentralen Södervärn.

FOTBOLLSHISTORIA från den 30:e mars.

1946 maratonmatchen

Idag 1904 spelades finalen i Copa del Rey… inte. Ena finallaget Club Español de Madrid hade inga motståndare, men de blev trots det inte vinnare. Español hade en märklig turnering. Den 13:e mars spelade de första matchen i turneringen mot Moderno. Den slutade 5-5 och istället för förlängning beslutade man att spela om matchen. Dagen efter tyckte Español. Moderno ville vänta 48 timmar, och fanns inte på plats dagen efter.
 

Madrid Football Federation som arrangerade turneringen förklarade Español som segrare. Till semifinalen mot Moncloa FC kunde inte Español ställa upp då de hade skadade spelare. Då lagen inte kunde komma fram med ett nytt datum lottades Español åter som segrare.
 

Finalen skulle stå mot förra årets segrare Athletic Bilbao den 26:e mars, men med alla problem med Españols matcher fram till finalen flyttades finalen till den 30:e mars. Athletic Bilbao var på plats enligt det gamla schemat den 26:e mars, men den 30:e fanns bara Español klara för match.
 

Madrid Football Federation dömde åter en gång Español som segrare, men då lämnade de övriga deltagande lagen in en protest och det beslöts att Athletic Bilbao som vann förra året skulle få spela final nästa säsong. Så ingen vann dagens final i Copa del Rey.

FOTBOLLSHISTORIA från den 30:e mars.

1946 maratonmatchen

Stockport County och Doncaster Rovers möttes i Division Three North Cup idag 1946. Det var en omspelsmatch, då första mötet slutade 2-2. Även i match två blev resultatet 2-2 och det krävdes förlängning. Inget lag lyckades göra något mål, men matchen skulle avgöras. Reglerna för denna cup var att matchen skulle fortsätta tills ett lag gjorde mål. Men det blev inget mål. Några i publiken kilade hem för att ta lite te och gick sedan tillbaka. Då höll matchen fortfarande på. Då klockan hade blivit sju var det så mörkt att domaren tvingades bryta. Då hade matchen hållit på i 203 minuter vilket är världsrekord än idag. Det blev ytterligare ett omspel och det blev även fyra mål i den matchen, men nu var det Doncaster som gjorde alla fyra målen.

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 30:e mars.

Sergio RAMOS blir 34 år

Sergio RAMOS Garcia är född 1986 i Camas, Spanien
Försvarare
13 U och 170 A-landskamper för Spanien.

Klubbar som spelare:
Sevilla (1996-2005),
Real Madrid (2005-). 

Han är två gånger Europamästare 2008 och 2012 och en gång Världsmästare 2010 med Spanien. Han har även ett annat mindre hedervärt rekord; Nämligen att han är Champions Leagues mest utvisade spelare. Med sina fyra utvisningar är han tillsammans med Edgar Davids och Zlatan Ibrahimovic de tre som toppar utvisningsstatistiken i Champions League.

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 30:e mars.

Anatoliy TYMOSHCHUK blir 41 år

Anatoliy TYMOSHCHUK är född 1979 i Lutsk, Ukraina.
Försvarare/Mittfältare
144 A-landskamper för Ukraina.

Klubbar som spelare:
Volyn Lutsk (1994-97),
Shakhtar Donetsk (1998-2007),
Zenit St Petersburg (2007-09),
Bayern München (2009-13),
Zenit St Petersburg igen (2013-15),
FC Kairat i Kazakhstan (2015-16).

Lag som tränare:
Zenit St Petersburg (2017- assisterande)

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 30:e mars.

Jan KOLLER blir 47 år

Jan KOLLER är född 1973 i Prag, Tjeckoslovakien.
Anfallare
3 U- och 91 A-landskamper för Tjeckien.

Klubbar som spelare:
TJ Smetanova Lhota (1978-89),
ZVVZ Milevsko (1989-94),
Sparta Prag (1994-96),
Lokeren (1996-99),
Anderlecht (1999-2001),
Borussia Dortmund (2001-06),
Monaco (2006-08),
Nürnberg (2008),
Krylja Sovetov (2008-09),
Cannes (2010-11).

Han är 2,02 m lång.

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 30:e mars.

Karel POBORSKY blir 48 år

Karel POBORSKY är född 1972 i Třeboň, Tjeckoslovakien.
Anfallare
118 A-landskamper för Tjeckien.

Klubbar som spelare:
TJ Třeboň (1978-84),
Dynamo České (1984-87),
Jiskra Třeboň igen (1987-88),
Dynamo České igen (1988-94),
Viktoria Žižkov (1994-95),
Slavia Prag (1995-96),
Manchester United (1996-98),
Benfica (1998-2001),
2001-02 Lazio,
Sparta Prag (2002-05),
Dynamo České än en gång (2005-07).

DAGENS CITAT.

DAGENS WALLPAPER för PC (1920x1080)

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv