• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 13:e december 2017.

Lucka nummer 13 i julkalendern


BURNLEY - STOKE CITY 1-0
CRYSTAL PALACE - WATFORD 2-1
HUDDERSFIELD - CHELSEA 1-3
VM för klubblag i Förenade Arabemiraten.


FOTBOLLSHISTORIA:
1981: Liverpool kanske borde ha stått över igen.


FÖDDA IDAG:
Mikael, Santi.

DAGENS TRÖJA
CHELSEAs andratröja 2016/17

Under de sista åren i skolan har jag alltid haft Italiens vita bortatröja för att de är Lucia den 13:e. Nu går jag på fotbollsmatcherna från igår. Största segern var Chelseas och så kom den på bortaplan. Så det får bli en svart Lucia i år.

BURNLEY - STOKE CITY 1-0


Jag lyckades hitta en Lucia till dagens lucka i kalendern, men det är en tjej som heter så och är mer tekninsk med fotbollen är var de Premier Leaguespelare var som spelade de tre första matcherna i 17:e omgången. En snabb sammanfattning av matcherna är att Burnley verkar vara ett storlag. Hade inte Manchester City varit så överlägsna så kunde Burnley bli ett nytt Leicester City. Burnley visade inga större talanger igår mot Stoke utom att de som så många storlag lyckades göra ett mål i sista minuten och på så sätt ta med sig tre poäng även om de gör en halvtaskig match.
 

CRYSTAL PALACE - WATFORD 2-1


Ett annat lag som visar liknande mästartakter, men ändå ligger i botten är Crystal Palace. För andra matchen i rad avgör de i slutet och på övertid. Tyvärr för min del så var det Watford som fick vika sig, och det gjorde de i slutet. Watford var det klart bättre laget och hade också ledningen, men bara med 1-0. Sedan drabbade oclyckor och dumheter Watford i slutet. Dumheten var att de i andra matchen i rad får en spelare utvisad. Olyckan var att då alla byten var gjorda skadade sig Kiko och de sista minuterna var Watford bara nio man. Då passade Crystal Palace på att stänka in både kvittering och segermål. De är för första gången över nedflyttningsplats, men de tre lag som ligger under dem spelar ikväll.
 

HUDDERSFIELD - CHELSEA 1-3


Match nummer tre var Huddersfield som öppnade så starkt. Sedan tappade de allt för att vara tillbaka i förra omgången och ta en seger. Därför hade många hoppats på en jämn match då Chelsea inte visade några framfötter i söndags. Det gjorde de däremot igår. Det var aldrig någon tvekan om var segern skulle gå. En överlägsen och fullt rättvis 3-1 seger borta och Chelsea håller sin tredje plats i ligan.
 

VM för klubblag i Förenade Arabemiraten.


Det pågår även ett VM för klubblag just nu. Real Madrid är i Förenade Arabemiraten för att försvara sitt VM. Det som gör att de har FIFAs guldiga märke på sina tröjor. Fram till 2004 kallades det för Intercontinental Cup, och då var det bara Europas och Sydamerikas bästa klubblag som möttes, men sedan dess finns alla mästarna från de olika koninenternas Champions League representerade. Fast Europas och Sydamerkas representanre är seedade och går direkt in i varsin semifinal. Som vanligt så räknas Oceanien som ett fotbollens U-land och Auckland City fick inleda med en kvalmatch mot värdlandets representant. Den matchen vann Förenade Arabamitatens Al Jazira. De vann även kvartsfinalen mot Asiens mästare Urawa Red Diamonds från Japan. Detta betyder att det är Al Jazira som ska tampas med Real Madrid i semifinalen i dag. Semifinal två, eller ett, avverkades igår och programenligt gick Sydamerikas lag Grêmio till final genom att besegra Nordamerikas Pachuca från Mexiko. De hade slagit ut Afrikas vinnare från Marocko, Wydad Casablanca. Alla segermatcher i cupen har slutat 1-0. Det gjorde även semifinalen igår, men det stod 0-0 efter full tid. Gremios mål i förlängningen gjordes av Everton. Jo han heter så. Det är inte bara ett artistnamn. Hans fulltändiga namn är Éverton Sousa Soares.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 13:e december.

1981: Liverpool förlorar då de äntligen ställer upp.


Den Intercontinentala cupen inleddes 1960 och fram till 2004 så var det en match mellan segraren i Mästarcupen (Champions League) och den Sydamerikanska cupen. Liverpool stod som mästare både 1977 och 1978 men ville inte ställa upp i Intercontinentala Cupen, men idag 1981 hade de rest till Tokyo's National Stadium för att inför 62 000 åskådare ta sig an brasilianska Flamengo. Det var första framträdandet i cupen för båda lagen. Elaka tungor gjorde gällande att det hade varit lika bra om Liverpool stått över även dagens final. Det var aldrig någon tvekan om att segern för Flamengo var rättvis. 3-0 slutade det.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 13:e december.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv