• Boris dagliga blogg

Fredagen den 11:e oktober 2019

Än är inte golfklubborna inställda.
Seger för Rögle på extratid.
Från Grupp C: Tyskland och Nederländerna?
Från Grupp E: Kroatien och en av fyra länder.
Från Grupp G: Polen och troligtvis Österrike.
Från Grupp I: Belgien klara som första lag och garanterat även Ryssland.


FOTBOLLSHISTORIA:
1958: Bill Nicholson tar över som manager för Spurs.
1962: Pelé mot Eusebio.
2006: Englands målvakt Robinson gör en grov miss.

FÖDDA:
Kika, Seamus, Bobby.

DAGENS TRÖJA

En polsk bortaseger i EM-kvalet renderar en polsk bortatröja idag. Detta var den första polska tröja jag köpte. Det gjorde jag i Wroclaw i Polen. Ja, visst! Segern igår kom mot Lettland med 3-0. Det bör göra att Polen så gott som är klara för EM till sommaren.

DAGENS BLOGG OM TORSDAGEN DEN 10:e OKTOBER 2019

Än är inte golfklubborna inställda.


För några dagar sedan så var jag inne på att: Nu var det dags att ställa in golfklubborna för säsongen! Igår gällde inte detta alls. Då plockades ”trädgårdsredskapen” fram igen och sedan var det av till Söderslätts GK för att harva runt i drygt tre timmar. Här fanns även tre andra gubbar ur vårt Ku-ku-gäng. Jag måste säga det själv; att jag harvade på riktigt bra igår. Jag var klart bäst av oss fyra och klarade av att gå på mitt handikapp. Det var jag nöjd med. Sedan hände inte mycket mer fram till fotbollen.
 

Seger för Rögle på extratid.


Fast innan fotbollen så var jag intresserad av att se hur det gick för serieledarna i SHL. Det är ju Rögle från Ängelholm som leder serien. De var en toppmatch på Catena Arena, som hemmaringen heter från i våras då den bytte namn från Lindab Arena. Motståndarna var Djurgården och blev en tät match med få mål. 1-1 stod det då tredje perioden var slut. Då en ishockeymatch inte får sluta oavgjord (det gillar jag) så blev det förlängning med reducerat manskap på isen. Fyra mot fyra håller man på i max fem minuter. I Ängelholm spelades bara i fyra minuter och 33 sekunder innan Daniel Zaar satte 2-1 till Rögle. Så efter nio omgångar leder fortfarande mitt lag. Nu med tre poäng före Frölunda.
 

Från Grupp C: Tyskland och Nederländerna?


Fotbollen var EM-kval. Grupp C, E, G och I avverkade sjunde omgången då det gäller sexlagsgrupperna och femte eller sjätte omgången i femlagsgrupperna. TV sände från grupp C som är den femlagsgrupp som alla tog för givet att Tyskland och Nederländerna skulle bli etta och tvåa i. fast då Nordirland startat kvalet med att möta de två sämsta lagen Vitryssland och Estland både hemma och borta så ledde de tabellen tills de mötte Tyskland förra omgången och förlorade. Fast de höll bra ända fram till en kvart kvar då de t o m tog ledningen. Sensationen var nära, men Nederländerna kvitterade och på övertid gjorde de både 2-1 och 3-1. Nu ligger Nordirland trea på samma poäng som ettan Tyskland och tvåan Nederländerna. Dessutom ska Nordirland möta ettan och tvåan e gång till. Till EM kommer Nederländerna och Tyskland att gå.
 

Från Grupp E: Kroatien och en av fyra länder.


Grupp E har Kroatien som stor favorit och de vann med 3-0 över Ungern igår. I gruppen leder Kroatien med tre poäng före tvåan Slovakien. Trea är Ungern och fyra Wales, och bland dessa kan vilket lag som helst bli tvåa. Avsågade var redan från början Azerbajdzjan. Frågan är om det inte blir Ungern som kan ta sig till EM från denna grupp tillsammans med VM-tvåan Kroatien.
 

Från Grupp G: Polen och troligtvis Österrike.


Grupp G är lite lättare att överskåda då det är en sexlagsgrupp och alla nationer har spelat lika många matcher. Polen vann enkelt över Lettland med 3-0. Lettland som efter sex matcher fortfarande är helt utan poäng. Polen är nära EM och förhandstipsen att det andra lagen från gruppen till EM skulle bli Österrike verkar stämma. Österrikarnas vann över Israel igår med 3-1. Från gruppen så vann Nordmakedonien över Slovenien med 2-1 igår och dessa två lag kommer att stanna på tredje och fjärde plats i tabellen, utan chans att nå EM.
 

Från Grupp I: Belgien klara som första lag och garanterat även Ryssland.


Slutligen så finns det klara besked att komma med från Grupp I. Då det inte finns någon redan klar nation till EM eftersom det inte finns något värdland i slutspelet så gäller det för alla att kvala in. Detta lyckades Belgien med som första nation igår. Det var i stort sett klart redan innan matchen. Då de mötte San Marino på hemmaplan så räcke en seger. San Marino har noll poäng och har ännu inte ens lyckats göra ett enda mål. Det gjorde de inte heller igår. Belgien vann med 9-0. Alltså är Belgien redan klara för EM. Rysslands 4-0 på Skottland gör att Cypern har en teoretisk chans att ta sig förbi Ryssland och knipa en EM-plats. Fast då krävs att Cypern vinner sina tre återstående matcher samtidigt som Ryssland förlorar sina tre kvarvarande matcher. Hur många tror på detta. Nej, jag tänkte väl det. Grattis även Ryssland till EM även om Ni måste ta en poäng till.

FOTBOLLSHISTORIA från den 11:e oktober.

1958 Bill Nicholson ny manager i Tottenham.

Bill Nicholson höll sig till Tottenham Hotspur i hela sitt liv. Från 1938 till 1955 spelade han 314 matcher för laget. Det blev till en landskamp för England också men det var enda gången han lämnade Tottenham. 1958 fick Spurs manager Jimmy Anderson sparken och idag tillträdde Bill Nicholson som ny manager. På eftermiddagen var det match mot Everton och man får säga att debuten som manager gick ganska bra. Tottenham vann idag 1958 med 10-4. 1961 firade Bill och hans lag sin största triumf genom att vinna dubbeln, ligan och FA-cupen. 1974 förlorade Tottenham UEFA-cup finalen mot Feyenoord och då sa Bill upp sig som manager för laget han tillhört i 36 år.

FOTBOLLSHISTORIA från den 11:e oktober.

1962 Pelé är fortfarande världens bästa.
 

Santos från Sydamerika och Benfica från Europa möttes idag i Lissabon i andra matchen av Intercontinental Cup. Santos hade vunnit första matchen den 19:e september på Maracaña med 3-2 så de borde ha god chans att vinna hela cupen med en seger hemma. Fast de flesta tänkte inte så mycket på vilket lag som skulle vinna utan mer på vilken världsstjärna som skulle glänsa mest. Båda lagen hade en stor stjärna, kanske de två bästa fotbollsspelarna just då. I Santos spelade Pelé och i Benfica Eusebio. Det blev Santos och Pelé som regerade. Santos vann dagens match med hela 5-2 och Pelé som avgjort första mötet gjorde ett hat trick i dagens match.

FOTBOLLSHISTORIA från den 11:e oktober.

2006 enkelt göra mål på England.
 

Kvalet till EM 2008 hade kommit igång efter sommarens VM i Tyskland. England hade bortamatch idag 2006 mot Kroatien. Det var tredje omgången för båda nationerna och hittills hade ingen av den släppt in något mål. England keeper Paul Robinson var den förste som fick ge sig efter ett nickmål av Kroatiens brasse Eduardo. Men det är det som inträffade åtta minuter senare som alla kommer ihåg efteråt. Då hade Phil Neville bollen och skickade den bak till sin målvakt som skulle rensa upp. Men en liten tuva gjorde att bollen hoppade till just då Robinson tog sats att dra på. Det resulterade i ett praktfullt hål i luften och en boll som sakta och försmädligt rullade in i mål. England förlorade med 2-0 och Robinson hölls utanför landslaget i två år.

Fast Paul Robinson har gjort mål också som det mot Watford i Premier League. Målet finns på andra videon

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 11:e oktober.

Kika van ES blir 28 år

Kika van ES är född 1991 i Boxmeer, Nederländerna.
Försvarare
57 A-landskamper för Nederländerna.

Klubbar som spelare:
Olympia '18 (2003-08),
Willem II (2008–10),
VVV-Venlo (2010–12),
PSV/FC Eindhoven (2012–16),
Achilles '29 (2016–17),
FC Twente (2017–18),
Ajax (2018–19),
Everton (2019-).

Van Es var en del av den nederländska trupp som spelade EM på hemmaplan år 2017. Laget vann mästerskapet och Kika van Es spelade samtliga sex matcher för Nederländerna.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 11:e oktober.

Seamus COLEMAN blir 31 år

Seamus COLEMAN är född 1988 i Killybegs, Irland
Försvarare
13 U- och 54 A-landskamper för Irland.

Klubbar som spelare:
St. Catherine's (2000-06),
Sligo Rovers (2006-09),
Everton (2009-),
Blackpool (2010 lån).

Seamus startade som utövare av Gaelic football innan han gick övertill vanlig fotboll. 2009 och 2010 utsågs han till Irlands bäste U-21spelare

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 11:e oktober.

Bobby CHARLTON blir 82 år

Sir Robert "Bobby" CHARLTON är född 1937 i Ashington, England
Anfallare
11 U- och 106 A-landskamper för England.

Klubbar som spelare:
Manchester United (1953-73) 606 matcher,
Preston North End (1974-75),
Waterford United (1976).

Lag som tränare:
Preston North End (1973-75 spelande tränare),
Wigan Athletic (1983 hjälptränare).

En Manchester Unitedlegend som bl a överlevde Münchenkraschen 1958.
Världsmästare 1966.
Bobby Charlton kallas numera oftast för Sir Bobby efter att han 1994 blivit adlad av den engelska drottningen. Sir Bobby satt i Manchester Uniteds styrelse fram till 2019.

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv