loading...

TRÖJANS HISTORIA

Detta året hade Fotbollsaffären bra kontakt med Umbro och lyckades fixa hem tröjor från några lag. Ett var Birmingham och då laget tillhörde Premier League köpte jag tröjan.

I mitten på 1970-talet hade Birmingham Umbrotröjor. Nu var det dags igen. Detta var första tröjan av tre som Umbro tillverkade denna gång. F&C Investments var ny sponsor för året. De hängde med till 2011.

Birmingham har blivit ett riktigt lindansarlag. Säsongen innan denna hade laget tagit sig upp i Premier League genom att bli tvåa. Med denna dress blev det omedelbar nedflyttning och en 19:e plats i högsta ligan.

TRÖJANS ANVÄNDNING

Torsdagen 10:e oktober 2013:

hade jag denna Birmingham-tröja på mig. Med stundande VM-kval spelades inte så många andra matcher, men damernas Champions League hade en omgång.

Birmingham var i Finland och mötte PK 35 Vantaa. Det blev en ganska enkel seger med 3-0. 1-0 kom i 23:e minuten. Målet gjordes av Melissa Lawley. I andra halvlek spädde Kirsty Linnett på med 2-0 i 50:e minuten. I 70:e minuten fastställde Kerys Harrop slutresultatet 3-0.

Det fanns lite svenskintresse i matchen då domarteamet kom från Sverige med Jenny Palmqvist som huvuddomare.