• Boris fotbollsblogg

Tisdagen den 14:e juni 2016.

Sverige klarade av att få mål utan att ha ett enda skott på mål!
Handen på hjärtat så är Sverige sämsta laget i gruppen, åtminstone enligt världsrankingen.
Vad är det för jävla inställning Hamrén har till matcherna han leder.

Italien tog sin favoritseger över Belgien, två lag klasser böttre än Sverige.
Spanien tog sin favoriseger över Tjeckien till sist.

Sensation i Copa America 100. Brasilien bara trea i gruppspelet.

10 FOTBOLLSTRANSFERS OCH RYKTEN FRÅN IGÅR
FOTBOLLSHISTORIA: 1925 FC Barcelona är nära att försvinna.
2009 Spanien slår landskampsrekord.
FÖDDA: Håkan.
LIVERPOOLARE: Edgar, Arthur.
DAGENS TRÖJA
SPANIENs andratröja i EM 2016.

Sverige klarade av att få mål utan att ha ett enda skott på mål!


Jag klagade igår på Nordirland för att de åkt till EM och spelade en match där de inte hade ett enda skott på mål. Då måste man hoppas på att matcherna ska sluta 0-0, för man kan ju inte räkna med att motståndarna ska göra självmål. Sverige bevisade att jag hade fel. De spelade nämligen en högst medelmåttig, för att inte säga dålig match och hade inte ett enda skott på mål. Trots detta fick de 1-1. Irländarna fixade det mesta och Hade alltså vänligheten att göra mål på båda håll. De ska vara missnöjda men svenskarna glada.

Handen på hjärtat så är Sverige sämsta laget i gruppen, åtminstone enligt världsrankingen.


Lite sensation var det ju att Sverige klarade oavgjort. Detta EM har ju inte stått för en enda överraskning. I Sverige är ju alltid svenska låten i Eurovision Song Contest storfavorit, liksom det alltid är säkert att Sverige ska vinna det de ställer upp i oavsett landslag. Men vi måste vara ärliga och erkänna att Sverige är det klart sämsta laget i gruppen.
 

Vad är det för jävla inställning Hamrén har till matcherna han leder.


Har man sedan en lagledare som får hälsningen från TV:s reporter; ”Att nu är det bara att gå ut och njuta över att få spela sin första EM-match”, och Hamrén svarar: ”Nej, njuta kan vi inte göra förrän möjligtvis efter matchen!” Skönt att Brolin i studion reagerade och sa att han alltid njöt då han kom ut på en fotbollsplan och spelade match. Det var förutsättningen för att lyckas. Med Hamrén vid rodret verkar båten snarare sjunka än rida på vågorna!
 

Italien tog sin favoritseger över Belgien, två lag klasser böttre än Sverige.


Tittar man sedan på de andra två motståndarna så måste jag säga att dessa lag har gårdagens svenska lag ingen chans att rubba. Jag höll Italien som storfavorit över Belgien och förvånades över att kommentatorerna på svensk TV är så okunniga att de anser att Belgien var det bästa laget. Jag kan hålla med om att belgarna har de individuellt mest namnkunniga spelarna, men de har aldrig visat att de är lagspelare. Det var likadant i VM för två år sedan då vissa ansåg att de var favoriter att vinna hela VM, men Belgien är inget lag. Italien däremot kan gå långt. 2-0 var ett helt rättvist resultat

Spanien tog sin favoriseger över Tjeckien till sist.


Eftermiddagens match igår slutade också i favoritseger. De senaste två EM-mästarna Spanien är kanske inte det lag som vann 2008 och 2012, men de skulle enkelt besegra Tjeckien. Nu blev det inte lika enkelt som alla trott. Det krävdes att Gerard Pique gick upp och knoppade in segermålet tre minuter före slutsignalen

Sensation i Copa America 100. Brasilien bara trea i gruppspelet.


Nej, EM går ganska planenligt, men i Copa America 100 händer det saker. Natten till igår spelades Grupp B färdigt. Slagpåsen Haiti Förlorade sin tredje raka match och Ecuador ordnade lätt en 4-0 seger och andra plats i gruppen. Etta skulle Brasilien bli efter segern över Peru. Men trots ett övertag i spelet lyckades inte brassarna få in någon boll. Det fick Peru och med 0-1 är Peru och Ecuador till slutspelet och Brasilien och Haiti har spelat färdigt. Visst var det en sensation!

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1925 Barcelona kunde tvingats sluta. 2009 Spanskt rekord.

 

1925 Barcelona överlevde

 
Idag 1925 kunde fotbollsklubben Barcelona försvunnit. Man spelade en välgörenhetsmatch för en kör från Barcelona som heter Orfeó Català. Motståndarna var ett annat Barcelonalag som hette Jupiter. Diktator Miguel Primo de Rivera v Orbanejas regering hade startat ”krig” mot Katalonien och bl a förbjudit språket katalanska. Barcelonas tränare var engelsmannen Ralph Kirby. Han hade lånat in en orkester från ett brittiskt militärfartyg som låg i Barcelonas hamn. Då de spelade den spanska nationalsången buade publiken och när de sedan även spelade ”God save the King” jublade alla. Detta tilltag gjorde att den spanska regeringen tvingade Barcelonas ordförande att avgå och sedan förbjöds klubben att spela några matcher under ett halvt år. Efter detta dalade ekonomin och Barcelona var på randen till konkurs. Supporters och en lokal bank sköt till pengar och Barcelona överlevde så att de nu är en av världens bästa klubblag.
 

2009 Spanien slår rekord.

 
Idag 2009 spelade Spanien landskamp mot Nya Zeeland i Confederation Cup. Det blev seger med 5-0. Detta var Spaniens 33:e match i rad utan förlust. Det innebar att de slog Ungerns tidigare rekord på 32 raka matcher utan förlust 1950 till 1954. Spanien vann även över Irak med 1-0 och Sydafrika med 2-0. Det blev 35 matcher innan de förlorade semifinalen mot USA med 0-2. Första matchen i Spaniens obesegrade serie kom den 2:a februari 2007 då de i Manchester besegrade England med 1-0.

FÖDDA IDAG

Håkan MILD
45 år
Mittfältare
74 landskamper för Sverige.
Klubbar som spelare: 1988-93 IFK Göteborg,
1993-95 Servette,
1995-96 IFK Göteborg igen,
1996-98 Real Sociedad,
1998-2001 IFK Göteborg för tredje gången,
2001-02 Wimbledon och
till sist 2002-05 för fjärde gången i IFK Göteborg.

LIVERPOOLARE

Edgar CHADWICK
blev 72 år född 1869
Anfallare
7 landskamper för England.
Klubbar som spelare: Blackburn Olympic (1886-87),
Blackburn Rovers (1887-88),
Everton (1888-99),
Burnley (1899-1900),
Southampton (1900-02),

1902 till 1904 tillhörde han Liverpool FC. Han spelade där 45 matcher och gjorde 7 mål.
Blackpool (1904-05),
Glossop (1905-06),
Darwen (1906-08);
Blackburn Rovers (gästspelare under första världskriget)

Arthur GODDARD
blev 79 år född 1878
Anfallare.
Engelsman
Klubbar som spelare: Christ Church Club (1894-97),
Stockport County (1897-99),
Glossop (1899-1902),

1902 till 1914 tillhörde han Liverpool FC. Under den tiden spelade han 414 matcher och gjorde 77 mål.
Cardiff City (1914-15);
Liverpool (gästspelare under första världskriget).

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv