• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 19:e november 2020

Rusk och grått, men förhållandevis varmt. Natios Leagues gruppspel klart.

FOTBOLLSHISTORIA:
1887: Det första riktiga Londonderbyt spelas.

FÖDDA:
Laurent, Kurre.

DAGENS TRÖJA.

Seger igår borta mot Bosnien och Hercegovina med 2-0, så blev det gruppseger i grupp 1 för Italien. Detta kräver en Italiensk landslagströja idag.

FAKTA OCH TANKAR OM ONSDAGEN DEN 18/11 2020.

Rusk och grått, men förhållandevis varmt. Natios Leagues gruppspel klart.


Väder och årstid är nästan som det ska vara, men det är en aning för varmt för att vara över mitten av november. Duggregnet och blåsten hindrade inte från hundpromenaden ”stallarundan”. Då man ändå sedan skulle vistas inne så blev det första dagen i att städa min garderob. Den innehåller förutom 668 fotbollströjor ett antal andra klädesplagg som städades ut. De hela jeansen och shortsen kommer att lämnas till Erikshjälpen. De kommer även att få ett antal årgångar av Mr, Music och några DVD-filmer som aldrig kommer att tittas på då vi i familjen både har Netflix, Viaplay och HBO Nordic.
 

Efter hundrunda på kvällen så skulle jag kolla lite på avslutningen av UEFA Nations League. Det var många nordiska lag i farten. Mest intresserad var jag av att se Finland spela. Matchen på Cardiff City Stadium mot Wales förlorade snabbt mitt intresse. Efter tolv minuter hakade Jere Uronen fast en walesisk anfallare och blev utvisad. Jag har ju min åsikt klar om hur en utvisning i fotboll förstör hela spelets tanke då man inte längre kan spela på samma villkor.
 

Jag gick över till Belgien mot Danmark och det var fart i den matchen. Och mål blev det också. Danmark var ju tvungna att vinna matchen och då Lukaku gjorde sitt andra och Belgiens tredje mål så var det klart att det inte skulle bli någon dansk serieseger. Då gick jag till Kanal 5 och tittade på ”Alla mot alla med Filip och Fredrik” istället. Fast efteråt kollade jag upp resultaten och upp- och nedflyttningar.
 

Norges match spelades i Österrike och på grund av corona så tvingades Lars Lagerbäck plocka ut ett landslag som tidigare tillsammans spelat 38 landskamper och då hade spelaren Mats Møller Dæhli bidragit med 23 landskamper. En solklar förlust, men laget måste ha underskattats av Österrike. Inte förrän på fyra minuters övertid lyckades hemmalaget kvittera till slutresultatet 1-1. Detta innebar att Österrike vann gruppen. Även om den inställda matcher mellan Rumänien och Norge skulle spelas senare så kan Norge bara komma upp i samma poäng som Österrike och då räknas deras två inbördes möten som Österrike har bättre poäng i. Nordirland ramlar ner från denna grupp.
 

Alla grupper i Division två spelades igår och i grupp 2 tar Tjeckien steget upp i ettan. Skottland hade chansen att bli etta om de vunnit över Israel igår. Det gjorde de inte. Slovakien ner i trean. I Grupp 3 stod det mellan Ungern och Ryssland. Ungern besegrade Turkiet med 2-0. Om Ryssland vunnit över bottenlaget Serbien så hade ryssarna gått upp i ettan. Men Serbien kämpade för att stanna kvar i andra divisionen och vann över ryssarna med hela 5-0. Det betyder att de klarade sig och Turkiet åker ner. Finalen i Grupp 4 förstördes ju av en utvisning och Wales vann med 3-1 och tar sig upp i högsta divisionen. Ner åker Bulgarien.
 

De två grupper i toppdivisionen som spelade igår vanns av Belgien och Italien. Det betyder att dessa två lag och Spanien och Frankrike kommer att göra uppom vem som ska bli 2021 års mästare. Ner i tvåan kommer Bosnien och Hercegovina och Island att göra Sverige och Schweiz sällskap. Det betyder att Sverige till nästa Nations League kan lottas i samma grupp som de lag som tog steget upp från division tre. Från förrgår blev Montenegro uppflyttade och igår vann Armenien, Slovenien och Albanien sina grupper.

FOTBOLLSHISTORIA från den 19:e november.

1887 Stora Londonderbyts första match

Tottenham och Arsenal möttes idag 1887 för allra första gången. Detta derby anses vara det stora Londonderbyt då båda lagen finns i norra London med bara 6,5 kilometer mellan hemmaarenorna. Så var det inte riktigt i dagens möte 1887. Då var Arsenal ett lag från södra London som fick åka till Tottenham Marshes där matchen spelades. Tottenham hade ledningen med 2-1 då det återstod en kvart. Där fick matchen brytas på grund av mörker. De riktiga derbyna och den stora rivaliteten inleddes inte förrän 1913 då Arsenal flyttade norrut till Highbury.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 19:e november.

Laurent BLANC blir 55 år

Laurent Robert BLANC är född 1965 i Alès i Frankrike
Försvarare
97 A-landskamper för Frankrike (1989-2000).

Klubbar som spelare:
Montpellier (1981-91),
Napoli (1991-92),
Nîmes (1992-93),
Saint-Étienne (1993-95),
Auxerre (1995-96),
Barcelona (1996-97),
Marseille (1997-99),
Inter (1999-2001),
Manchester United (2001-03). 

Lag som tränare:
Bordeaux (2007-10),
Frankrikes landslag (2010-12),
Paris Saint-Germain (2013-16). 

Världsmästare 1998, men spelade inte finalen då han felaktigt hade blivit avstängd.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 19:e november.

Kurt HAMRIN blir 86 år

Kurt Roland "Kurre" HAMRIN är född 1934 i Stockholm.
Anfallare
32 A-landskamper för Sverige i fotboll (1953-65) och 2 i Ishockey, men det blev inga i bandy som han också spelade.

Klubbar som spelare:
Huvudsta IS (1946-47),
Råsunda IS (1947-48),
AIK (1949-55),
Juventus (1956-57),
Padova (1957-58),
Fiorentina (1958-67),
AC Milan (1967-69),
Napoli (1969-71),
IFK Stockholm (1972). 

VM-silver 1958 med det klassiska målet i semifinalen mot Västtyskland.

DAGENS ORD.

DAGENS RHIANN.

Då många av mina bekantar vill kolla bilderna på "DAGENS RHIANN" så kommer den även att ligga här. De som önskat detta kan lätt komma in på min blogg, men inte på Facebook då de själva inte har detta. DAGENS RHIANN har legat på min Facebooksida i över ett år nu, med en ny bild och kommentar varje dag.

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv