Hur i helvete kann man hävda att man inte kan göra sitt bästa för att man haft semester???

2008: Två stycken OS-rekord i damfotboll på samma dag.

FÖDDA IDAG:
Mario, Klaas Jan, Djibril, Jesper, Emil.

DAGENS TRÖJA
WATFORDs förstatröja 2015/16

Premier League var igång rejält igår och det var ingen konst för mig att välja tröja idag. Av alla lag jag kunde valt så är det självklart att jag väljer mitt favoritlag. Detta för att de vann premiären med 2-0 över Brighton & Hove Albion. Faktum är att det var närmare 5-0 än 2-1. En fullständigt rättvis seger, med omgångens vackraste mål.

Nu tycker jag att kommentatorer till fotboll börjar spåra ur. Det blir nästan lite racistiskt då de gång efter annan hävdar att fotbollsspelare är så mycket mer överlägsna än alla andra människor. Igår tog det en fruktansvärd fortsättning på detta mest överbetalda yrke som finns. Dessa fjantiga kommentatorer på Viasat påstod att spelet igår inte var riktigt på topp då stjärnorna i lagen ”BARA” hunnit träna en vecka efter att de kommit tillbaka från semestern. Hur i helvete skulle det se ut om alla yrkesgrupper inte skulle förväntas kunna börja jobba fullt ut förrän de hade varit tillbaka ett par veckor på jobbet efter semestern. Snälla experter på Viasat. Skärp Er i era uttalanden och börja behandla även fotbollsspelare som människor!

Annars ser det ut att bli som vanligt, då det gäller matcher. Finns något av de så kallade stora lagen med på programmet så ska deras matchen visas och sedan ska det analyseras i studion hur dessa lag ska kunna vinna alla sina matcher. De mindre lagen är inte så viktiga. Således var det viktigare att Tottenham vann sin match än att Newcastle skulle göra det. Och, visst var det Tottenham som vann. 2-1 blev det i Newcastle. Rättvist och så hade Spurs på sig sin tredjedress som var ett riktigt fint exemplat av tröja som eentuellt skulle kunna bli ett av mina kommande inköp.

Klockan fyra-matchen var givetvis Huddersfield mot Chelsea. En totalt ointressant match om man inte är Chelsea-supporter. Topplaget vann enkelt över bottenaget med 3-0. Som tur var så finns det ju möjligheter att kolla ändra matcher om man ställer in datorn rätt och har den kopplad till TV:n. På så sätt kunde jag se mitt favoritlag Watford istället. De mötte Brighton & Hove Albion på Vicarage Road. 2-0 och båda målen gjorda av Roberto Pereyra. Det första var en volley på en hörnvariant som kommer att vara Premier Leagues snyggaste mål en ganska lång stund framöver. Sedan var det intressant at se Ken Sema göra debut och spela de sista tio minuterna. Han gjorde varken stora avtryck, eller bort sig. En fullt rättvis seger.

Sista matchen för dagen var nykomlingen Wolverhampton mot Everton. Här fanns ingen storfavorit, men det var 18:30 matchen så den hade fått egen tid. Everton som storsatsat med nyförvärv i sista stund var också det bästa laget och tog helt riktigt ledningen med 0-1. Sedan begick Jagielka en vansinnesbrytning i slutet av första halvlek och blev utvisad. Till råka på allt kvitterade Wolves på frisparken. De fick lite bättre koll på spelet i andra halvlek, men hamnade i underläge igen trots en man mer på planen. Tillställningen var ganska trevlig och omgångens målrikaste med fyra mål. Ja, Wolves lyckades komma igen och slutresultatet blev 2-2.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 12:e augusti.

1904 Botafogo grundas.

Under en mattelektion på Alfredo Gomes College fick Flávio Ramos en idé och skrev en lapp till sin vän Emmanuel Sodré: ”Itamar har en fotbollsklubb i Martins Ferreira Street. Låt oss skapa en annan, i Largo dos Leões, vad tror du? Vi kan tala med Wernecks, Arthur César, Vicente och Jacques.” Idag 1904 bildade de fotbollsklubben Electro Club. Namnet varade inte så länge. Flávios farmor Dona Chiquitota var inte nöjd med namnet utan föreslog Botafogo de Futebol. Den 18:e september ändrades namnet. Klubbfärgerna valdes efter Juventus, svart och vitt.

1970 Paris SG grundas.

Mot slutet av 1960-talet träffades några rika affärsmän för att diskutera problemet att Frankrikes huvudstad inte hade något slagkraftigt fotbollslag. De kom överrens om att istället för att grunda ett nytt lag, försöka slå ihop två redan etablerade klubbar. Idag 1970 grundades alltså Paris Saint-Germain. Namnet kommer sig av att det var de två klubbarna Paris FC och Stade Saint-Germain som slogs samman. PSG fick starta i division 2 och tog sig första året upp i ettan. Där hamnade de på 16:e plats. PSG splittrades och fick flytta ner i trean medan Paris FC återuppstod och stannade kvar i ettan. Paris FC finns fortfarande kvar och ligger i division två medan Stade Saint-Germain försvann för alltid 1970. Numera vet väl alla hur det går för PSG.

2008 OS rekord för damfotboll.

Det var sista dagen i gruppspelet i damernas fotbollsturnering i OS i Beijing och det skulle slås två olympiska rekord innan dagen var över. Det första kom i matchen mellan Brasilien och Nigeria. De afrikanska damerna hade tagit ledningen men i 34:e minuten kvitterade Cristiane. Minuten efter gav hon Brasilien ledningen och i den tredje övertidsminuten i första halvlek fullbordade hon sitt hat trick. Tre mål av samma spelare på 14 minuter är det snabbaste hat tricket i OS damhistoria. Lite senare på dagen möttes USA och Nya Zeeland. Det slutade 4-0, men 1-0 målet gjorde Heather O'Reilly redan efter 41 sekunder och det är det snabbast gjorda målet i en damfotbollsmatch i OS.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 12:e augusti.