• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 19:e september 2017.

En ointressant match i Allsvenskan.
Två intressanta matcher i Superettan.
Wolfsburg sparkar Jonker och Ljungberg.


NYA TRÖJOR:
Liverpools femte? och Atletico Madrids tredjetröja 2017/18.
FOTBOLLSHISTORIA:
1926 San Siro Stadion invigs.
1963 David Seaman kommer till världen.
2012 sista kampen med Pia.

En ointressant match i Allsvenskan.


Med Champions League förra veckan och stundande Ligacup i England så var det inte mycket fotboll att rapportera om från gårdagen. Närmast (och det är ju i Sverige) så handlade det om en Allsvensk match utan något intresse förutom för De som håller på GIF Sundsvall. De mötte Eskilstuna, men det laget finns det väl ingen som kan hålla på. De förlorade också med 2-1 och ligger kvar på sista plats, 13 poäng efter laget som ligger på säker plats i Allsvenskan just nu.
 

Två intressanta matcher i Superettan.


Mer intressant var det i Superettan. Där var de båda Skånelagen i farten. Helsingborg besegrade Varberg med 2-0 på Olympia och Trelleborg tog en stark 1-0 seger i Växjö mot Öster. Det betyder att Trelleborg har kvalplatsen just nu, men att de närmar sig Brommapojkarna. Det skiljer bara tre poäng. Ytterligare fem poäng efter kommer HIF på fjärde plats. De lär inte vara aktuella för någon uppflyttning tillbaka till Allsvenskan i till nästa säsong.
 

Wolfsburg sparkar Jonker och Ljungberg.


Wolfsburg bekräftar på sin officiella hemsida att huvudtränaren Andries Jonker får sparken efter en dålig inledning på säsongen. Bundesligaklubben gör sig även av med de assisterande tränarna Uwe Speidel och Fredrik Ljungberg samt matchanalytikern Jan van Loon. Jonker och Ljungberg kom till Wolfsburg i slutet av februari. Wolfsburg meddelar på sin officiella hemsida att schweizaren Martin Schmidt blir ny huvudtränare. 50-åringen har signerat ett kontrakt till sommaren 2019.

NYA TRÖJOR

LIVERPOOLs femte tröja 2017/18


Visst fyller Liverpool 125 år, men det har gått lite till överdrift med att få supportrar att köpa matchtröjor. Man har som så många andra hemma-, borta- och tredjetröja. Sedan har man gjort en "Limited Edition"-tröja av andratröjan där det gröna är utbytt mot blått. Nu visar New Balance och Liverpool en femte 125-årströja. Den kallas "Liverpool Pitch Black jersey". Nej, detta är överdrivet och inte ens en tröja som jag kan kalla höjdare.

ATLETICO MADRIDs tredjetröja 2017/18


Atletico Madrid spelar ju i Nike. Det innebär att de ska ha en likadan tredjetröja som alla andra större klubbar fått av Nike. Väldigt mörk med kamouflagemönster i tyget. Av någon underlig anledning har man låtit Madridlagets tredjetröja då i en blå ton. De spelar ju i rött och vitt, så tonen borte väl vara åt det röda hållet istället. Ja, jag har ju sagt vad jag tycker om en sådan här tröja tidigare, och jg tycker inte om den.

FOTBOLLSHISTORIA från den 19:e september

San Siro öppnar San Siro öppnar

1926 San Siro Stadion invigs.

 
San Siro är ett distrikt i Milano. 1925 kom man på iden att bygga en fotbollsarena som Milan kunde spela sina hemmamatcher på. Platsen valdes då det redan fanns en hästkapplöpningsbana i området. Då skulle San Siro bli ett sportområde med ”alla” idrotter som behövdes; hästsport och fotboll. Arenan kallades från början ”Nuovo Stadio Calcistico San Siro”, San Siros nya Fotbollsstadion. Öppningsmatchen var givetvis mellan stadens två storheter Milan och Inter. Inter vann med 6-3.
 

1935 såldes stadion till staden Milano. Milan spelade kvar, men Inter fick inte San Siro till sin hemmaarena förrän 1947. Fortfarande används namnet San Siro även om många ombyggnader gjorts och efter renoveringen 1980 förärade man arenan till en stjärna som spelade i båda klubbarna på 1930-talet. Giuseppe Meazza hette han och det är det nya namnet på den arena som invigdes idag 1926.

DAVID SEAMAN DAVID SEAMAN

1963 David Seaman kommer till världen.

 
Med sina 75 landskamper är Seaman nummer två i Engelska landslaget efter Peter Shilton. David gjorde över 1000 klubblagsmatcher i olika sammanhang. De flesta spelade han för Arsenal. Han anses av många vara världens bästa fotbollsmålvakt under 1990-talet. Ett av hans kännetecken var hans hästsvans, en av de första spelarna med denna frisyr. Han deltog i två VM och lika mång EM. Tre gånger blev han ligamästare och han var med att vinna fyra FA-cuptitlar, en Ligacuptitel och en Cupvinnarcuptitel.

Pias sista match med USAs damlandslag. Pias sista match med USAs damlandslag.

2012 sista kampen med Pia.

 
USAs damlag vann idag 2012 en vänskapsmatch med 6-2 över Australien. Matchen var den sista som ingick i USAs tour som OS-mästare. Det speciella var att det var Pia Sundhages sista match som coach för USA:s damlandslag. Hon tillträdde som chefstränare i november 2007, då hade hennes internationella erfarenhet inskränkt sig till att ha varit hjälptränare för Kinas damer. Under sin sejour i USA blev det 91 segrar, 10 oavgjorda och bara sex förluster. Det blev två OS-guld och ett VM-silver för Pia och USA:s damlag.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv