• Boris idrottsblogg

Torsdagen den 12:e maj 2016.

Lverpool-Chelsea inget toppmöte längre, Norwich strålande seger var förgäves, Big Sam har aldrig ramlat ur Premier League, Sunderland kvar, Liverpools nya fantasilösa tröja.
FOTBOLLSHISTORIA: Tredje raka segern för Bayern München, "Fem-minuters- FA-cup-finalen", Hellas Veronas enda ligamästerskap, tacka Preben.
FÖDDA: Mikkel, Marcelo.
LIVERPOOLARE: Albert.
DAGENS TRÖJA
NORWICH CITYs förstatröja 2015/16.

Liverpool-Chelsea inget toppmöte längre.


De tre strömatcherna som var kvar i Premier League spelades igår så att det blir sista omgången för alla lag på söndag. Visst handlar sista omgången om kvalplatser till Europa League och även Champions League, men i övrigt är allt avgjort. Det som normalt sett såg ut som en stormatch var mötet mellan Liverpool oh Chelsea. De har ju mötts om topplaceringar i ligan, matcher i cuper både hemma och i Europa. Gårdagens match gick mellan två lag som är placerade åtta och nia i tabellen. Föga imponerande! Det blev även ett ganska logiskt resultat på 1-1 även om hemmalagets kvittering kom på övertid.

Strålande Norwichseger var förgäves.


De andra två matcherna var mer intressanta. De handlade båda om bottenstriden och vilka lag som skulle åka ur och vilka som skulle klara sig kvar. Norwich var tvunget att vinna sin sista hemmamatch. Det borde vara lätt då de mötte ett Watford som redan var klara för nästa säsong. Jag tackar den lyckliga stjärna som fixade i höstas att Watford klarade sig kvar. I vår har de inte haft mycket att komma med. Givetvis var tända Norwich rättvisa segrare med 4-2, men…

Big Sam har ännu inte ramlat ur Premier League med något lag.


Deras resultat var inget värt om Sunderland hemma på Stadium of Light skulle besegra Everton, Och det skulle de. Everton har inte visat mycket under hösten och gör en av sina sämre säsonger på många år. Det blev en säker 3-0 seger till Sunderland. Med denna seger såg de till att Norwich för göra Aston Villa sällskap ut ur Premier League. Det tredje laget som lämnar är argaste lokalkonkurrenten till Sunderland, Newcastle United. Det blir alltså inget Tyne–Wear derby nästa säsong. Än en gång har Sam Allardyce tagit över ett lag som varit nära att ramla ur och räddat det kvar. Big-Sam har aldrig ramlat ur Premier League med något lag han tränat.

Fruktansvärt fantasilös ny Liverpooltröja!


För att avsluta där jag började så spelade Liverpool sin sista hemmamatch, vanan trogen, i de nya matchtröjorna som ska andvändas 2016-17. Och jag tycker att det är dags att de går över till en ny tröjtillverkare. Då jag köper en ny tröja brukar min fru ibland säga att den ser ju likadan ut som förra säsongen, trots att jag som van kännare ser massor med skillnader. Men nu håller jag med henne. Liverpools hemmatröjor har i mina ögon sett likadana ut de senaste säsongerna. New Balance har visserligen satt någon knapp i halsen på tröjan och ändrat sponor- klubbmärkesfärg från vitt till gult, men de är oerhört fantasilösa när det gäller andra detaljer. Det blir nog den första hemmatröja från Liverpool FC på 24 år som jag kommer att hoppa över att köpa.

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1976 tredje gången gillt. 1979 Klassisk FA-cup final. 1985 Hellas Verona

 

1976 Bayern Münchens tredje seger i rad

 
Idag 1976 spelades Champions Leaguefinalen, eller mästarcupsfinalen som den hette då, på Hampden Park i Glasgow. Lagen som möttes var Bayern München och St Etienne. Det blev en målfattig tillställning. Enda målet kom i 57:e minuten av Franz Roth. Detta innebar att Bayern tog sitt tredje mästerskap i rad. Detta har bara ett lag lyckats med tidigare. Det var Real Madrid. Fast de tog fem på raken 1956 till 1960. Det fanns faktiskt ett lag i Europa som vann en match mot Bayern München i denna turnering. Det var Malmö FF som vann med 1-0 hemma i åttondelen, men det blev förlust 0-2 borta.
 

1979 en av alla klassiska FA-cup finaler

 
Idag 1979 hade 99 000 personer samlats på Wembley för att se FA-cup finalen mellan Arsenal och Manchester United. Många i publiken missade ”fem-minuters-finalen” som den kom att kallas. Arsenal började i perfekt stil och tog ledningen i första halvlek med 2-0. Detta var även resultatet då fyra minuter återstod och det var nu som en hel del av åskådarna lämnade för att hinna först till bilar, bussar och tunnelbana. Gordon McQueen passade på att reducera och Sammy McIlroy kvitterade med två minuter kvar. Då alla väntade på förlängningen lyckades Arsenals Alan Sunderland lobba bollen över Manchester Uniteds målvakt. Slutresultat 3-2 till Arsenal.
 

1985 Hellas Verona mästare

 
Idag 1985 vann Hellas Verona sitt första och enda Serie A mästerskap i Italienska ligan. I sista omgången mötte de Atalanta. Seger gav bara två poäng och då Verona ledde med fyra poäng före Torino och två omgångar kvar räckte ett oavgjort resultat idag. Atalanta hade ledningen med 1-0, men Verona hade den målfarlige dansken Preben Elkjær. Han lyckades i 51:a minuten dra in en volley och mästerskapet var i Verona.

FÖDDA IDAG

Mikkel BECK
43 år
Anfallare
9 U- och 19 A-landskamper för Danmark.
Klubbar som spelare: junior Bramdrupdam G&IF,
Kolding,
1992-93 B 1909,
1993-96 Fortuna Köln,
1996-99 Middlesbrough,
1999-2000 Derby County,
1999-2000 Nottingham Forest (lån),
2000 QPR (lån),
2000 AaB (loan) och
avslutningsvis 2000-02 Lille fast han var
utlånad 2002 till AaB igen. 

MARCELO Marcelo Vieira da Silva Júnior
28 år
Försvarare
19 U- och 42 A-landskamper för Brasilien.
Klubbar som spelare: 2002-06 Fluminense och
sedan 2006- Real Madrid.

LIVERPOOLARE

Albert SHEARS
blev 54 år född 1900
Försvarare
Engelsman
Klubbar som spelare: Spen Black & White,
Preston North End (1921-1923),
Doncaster Rovers (1923-1924),
Aberdare Athletic (1924),

1924 till 1930 hade han kontrakt med Liverpool FC. Under den tiden blev det bara 16 matcher och inga mål.
Tranmere Rovers (1930-31),
Wigan Borough (1931),
Barnsley (1931-32),
Aldershot (1932-33),
Morecambe (1933-35)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv