• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 17:e september 2019

Sovmorgon till klockan sex.
Nej, HIF kunde inte hjälpa MFF.
Sjukt många spelmöjligheter på en enda match.

Trots 0-0 helt OK!



FOTBOLLSHISTORIA:
1974: Liverpools stösta seger, 11-0
2007: Derby Countys enda seger i årets Premier Leaguesäsong.

FÖDDA:
Helgi, Janne.

DAGENS TRÖJA

Dagens tröja skulle varit Aston Villas eller West  Ham, men inget av dessa två lag kunde vinna. Därför går jag till reservlagen eller U-23. Här spelade Wigan 2-1 mot Charlton. Därför har jag denna tröja på mig idag.

DAGENS BLOGG OM MÅNDAGEN DEN 16:e SEPTEMBER 2019

Sovmorgon till klockan sex.


Tack vare att vi varit i Svendborg hos Frida så kunde jag ta sovmorgon i går morse. Hon behövde inte köras till tågen klockan fyra. Inte förrän klockan sex skulle Ebba ta sitt tåg så det blev två timmars extra sömn. Efter att släppt av Ebba till Växjö-tåget passade jag på att fixa lite frukostbullar innan det bar hemåt igen. Klockan halvtio satte mitt riktiga jobb igång. Det var golf med Micke. Igår var det han som var klart bäst av oss två. För detta fick han en kaffe och en kanelbulle. Sedan bar det hemåt igen och byte till cykel för ett annat byte på biblioteket. Byte av böcker. Jag köper alltid mina deckare i pocket eller på Erikshjälpen så det var övriga familjen som skulle ha bytt böcker. Klockan fyra var jag på City Gross och hämtade veckans matlåda. Ur den lagade jag kålpudding, men jag bytte potatismoset mot potatis och brunsås. Sedan tittade frun och jag på ett avsnitt av Unge Morse.
 

Nej, HIF kunde inte hjälpa MFF.


Efter detta blev det fotboll. Min första förhoppning var att Helsingborgs IF med Mellberg vid rodret skulle kunna överraska i Stockholm mot Djurgården. Inte bara för att jag håller på HIF utan även för att det skulle hjälpa MFF. Det så länge ut att kunna bli 0-0, men så i andra halvan av andra halvlek sa det poff. Poff och så hade Djurgården gått upp i topp av Allsvenskan igen och vunnit med 2-0.
 

Sjukt många spelmöjligheter på en enda match.


Med allt som pågått i veckoslutet så har hela femte Premier Leagueomgången passerat utan min medhjälp. Men sista matchen som bröts ut till en måndagsmatch kunde jag följa. Nykomlingarna Aston Villa tog emot West Ham. Det har ju ett gemensamt och det är klubbdressen i vinrött och ljusblått. När jag äntligen tittar på en match så blir det ofta så att jag sitter och retar upp mig på diverse saker. Igår var det inte spelet eller spelarna utan sändningen. Med jämna mellanrum dök ”Unibets speltips” upp. Förr i tiden fanns endast stryktipset. Sedan kom Oddset där man kunde spela på resultatet i en match. Numera finns det över hundra spel på en och samma match. Det är inte bara viktigt hur mycket mål det blir utan även antal hörnor, varningar, bollinnehav, inkast och så vidare. Vad är det för sjukt samhälle vi lever i?
 

Trots 0-0 helt OK!
 

Matchen i sig? Tja, det var en böljande och spännande match utan en enda riktigt jättemålchans. 0-0 som jag brukar klaga på, var igår trots allt en ganska underhållande match. Det enda stora i protokollen kom i minut 67 då Arthur Masuaku i West Ham fick sin andra varning. Trots en man mer lyckades inte Aston Villa utnyttja det även om de var hemmalaget som givetvis hade mer chanser efter detta.

FOTBOLLSHISTORIA från den 17:e september.

1974 Största segern

Liverpool sparkade igång Cupvinnar Cupen i stor stil. Idag 1974 mötte de norska Strømsgodset. Nio olika målskyttar gjorde sammanlagt elva mål. 11-0 är den största segermarginal Liverpool någonsin vunnit med. I returen nöjde de sig med 1-0. Och i andra omgången önskade nog många Liverpoolfans att deras lag hade sparat på krutet och fördelat målen lite jämnare, för då åkte de ut mot Ferencváros med 1-1 där ungrarna gick vidare på den knasiga regeln att mål på bortaplan avgör.

FOTBOLLSHISTORIA från den 17:e september.

2007 Enda segern.

Derby County var nya i Premier League. Det gick lite knackigt i början, men idag 2007 tog de sin första seger i hemmamatchen mot Newcastle United. Kenny Miller satte matchens enda mål i 38:e minuten. Glädjen var stor i Derby, men sedan blev det tungt igen. Dagens seger blev säsongens enda. Derby fortsatte 37 ligamatcher på raken utan en enda seger. De blev det hittills enda Premier Leaguelag som säkert skulle ramla ur redan i mars. Det fick den lägsta poäng något Premier Leaguelag haft, 11 poäng och som sagt, endast en enda seger, Den idag.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 17:e september.

Helgi SIGURÐSSON blir 45 år

Helgi SIGURÐSSON född 1974 i Reykjavík, Island
Anfallare
43 U- och 62 A-landskamper för Island.

Klubbar som spelare:
Víkingur R. (1986-92),
Fram (1993-94),
VfB Stuttgart (1994-96),
Tennis Borussia Berlin (1996-97),
Fram igen (1997),
Stabæk (1997-1999),
Panathinaikos (1999-2001),
Lyn (2001-03),
AGF (2003-06),
Fram igen (2006),
Valur (2007-09),
Víkingur R. igen (2010-12),
Fram för fjärde gången (2013),
Afturelding (2013-14).

Lag som tränare:
Fylkir (2017-).

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 17:e september.

Jan MÖLLER blir 66 år

Jan Börje MÖLLER är född 1953 i Möllevångens församling, Malmö
Målvakt
17 A-landskamper för Sverige.

Klubbar som spelare.
Malmö FF (1968-80),
Bristol City (1980-82),
Toronto Blizzard (1982-83),
Malmö FF igen (1984-88),
Helsingborgs IF (1989-91),
Trelleborgs FF (1992-93).

1975 stod han för en strålande insats när Malmö mötte FC Magdeburg i mästarcupen. Möller räddade fyra av fem straffar i straffläggningen och Malmö gick vidare. Han hade även stor del i att Malmö FF spelade Europacupfinal 1979, och för det fick han Guldbollen.

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln