• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 28:e november 2019

Mycket motion.
Zlatan är ingen MFF:are!

Klarar Liverpool att ta sig till vårens Champions League???
Vem följer Barcelona till vårens åttondelsfinaler?
Forsberg räddade Leipzig.
Ska det bli Ajax och Chelsea?
Tyvärr så blev det inte bättre med VAR!


FOTBOLLSHISTORIA:
1964: Världens snabbaste, registrerade, hat trick.
1999: Chilavert är ende målvakt att ha gjort ett hatt trick i en förstaliga.
2016: En svarta dag i Chapecoenses  historia.

FÖDDA:
Nelson, Alessandro.

DAGENS TRÖJA

DAGENS BLOGG FRÅN ONSDAGEN DEN 27:e NOVEMBER 2019

Mycket motion.


Det skulle bli två cyklingsärende igår också, men då min tandläkare ringde och sköt fram tiden för min avbitna tand till idag istället så blev det endast en tur till Mobilia där min optiker finns. Det hade inte blivit några förändringar i synen, och mitt födelsemärke på insidan av ögongloben hade inte heller förändrat sig, men då den  låg så nära synnerven så skulle jag få en remiss till en ögonläkare som skulle kollaupp det hela. Då jag var på Mobilia hade jag även ett antal ärenden att göra för familjen och dem klarade jag av. Innan Mobilia gickvi en lång runda med hundarna och efter Mobilia så gick jag till ICA Maxi för att uträtta fler ärenden. Postliga sådana.
 

Zlatan är ingen MFF:are!


Innan det blev Champions Leaguefotboll så måste även jag kommentera skitstöveln Zlatan Ibrahimovic. Han är inte, och har inte på många år varit MFFare. Hans köp av delar av Hammarby IF visar att han tror sig vara Gud och kan göra som han vill. Money talks och han kan göra som han vill. Det som många med mig retar oss på är hur in i helskotta några kunde komma på idén med att sätta upp en staty av Zlatan utanför Stadion. Många arenor runt om i världen har gamla trotjänare som statyer utanför sina arenor. Då menar jag trotjänare, alltså fotbollspelare som fostrats av klubben och ibland spelat utomland, men återvänt och avslutat sin karriär i den klubb som gjort dem stora. Det finns mängder av sådana spelare i Malmö FF. Den mest värdiga staty hade varit en av Bosse Larsson, eller varför inte Partik Andersson. Zlatanstatyn kan väl skickas till Stockholm och sättas någonstans på Söder. Hade Zlatan varit MFFare hade han flyttat till Malmö och avslutat sin karriär i MFF. Skäms än en gång Zlatan!
 

Klarar Liverpool att ta sig till vårens Champions League???


Grupp E till H spelade nästsista omgången i Champions League och det lever faktiskt fortfarande i alla grupper. I E-gruppen skulle givetvis Liverpool som regerande mästare ta sig vidare. Den mötte Napoli hemma. Italienarna är det enda lag som besegrat Liverpool denna säsong och då de tog ledningen med 0-1 så såg det ut att bli en andra förlust. Då Liverpool kvitterade i andra halvlek så väntade man bara på segermålet också, men Liverpool har inte samma flyt i Champions League som i Premier League. 1-1 slutade det och skulle Liverpool och Napoli hamna på samma poäng så är Napoli bättre då man räknar inbördes möten. Salzburg och Genk möttes i Belgien och österrikarna vann enkelt med 4-1. Det borde varit 5-1 då Haaland helt oförklarligt fick ett mål bortdömt. Han täckte bollen och kunde göra mål. Liknande täckningar sker i varje match då man vill att bollen ska gå över linjen och motståndaren inte ska få tag i den. Tusen gånger har jag sett detta och inte en enda gång har det blivit frispark, men är man anfallare och gör mål så får man inte täcka bollen??? Det kan bli tufft för Liverpool att ta sig vidare. De ska till Salzburg i sista matchen och det är inte en säker seger. Napoli bör vinna hemma över Genk och med det är det klara för åttondelsfinal.
 

Vem följer Barcelona till vårens åttondelsfinaler?


Grupp F är gruppen som har Barcelona som kommer att vinna och Slavia Prag som blir sist. Sedan kommer det att stå mellan Borussia Dortmund och Inter vilket lag som spelar vidare i Champions League och vika som kommer till Europa League. Barcelona vann enkelt på Nou Camp över Dortmund med 3-1 och Inter vann med mycket möda borta i Prag med 3-1. I sista omgången så spelar Dortmund hemma och även om de varit dåliga på det senaste så bör de vinna över Slavia Prag. Inter har också hemmamatch. De möter de redan klara gruppsegrarna Barcelona. Frågan är hur intresserade Barcelona är att vinna? Dortmund och Inyer kan hamna på samma poäng och då är Inter före i inbördes möten. Varsin seger, men 4-3  i målskillnad till Inter.
 

Forsberg räddade Leipzig.


Sedan har vi grupp G som är den klart svagaste gruppen. Det gör att allt fortfarande kan hända. Red Bull Leipzig hade chans att ta sig till åttondelsfinal om de vunnit hemma mot bottenlaget Benfica. Men Benfica ville vara med i gruppen och tog ledningen med både 0-1 och 0-2 och så såg matchen ut att sluta. I 90:e minuten fick Leipzig en straff som Emil Forsberg satte. Sex minuter senare nickande han in 2-2 och så slutade det. Lite skador och mycket VAR gjorde att det var elva minuters tillägg i den matchen. I gruppens andra match hade Zenit St Petersburg vunnit hemma med 2-0 över Lyon i en tidig match (Därav kommer min Dagens Tröja idag). Detta betyder att tre lag faktiskt kan hamna på tio poäng och då blir det en tabell mellan dessa tre lag, Leipzig, Zenit och Lyon. Här kommer i så fall Leipzig ha en fördel så de är redan klara.
 

Ska det bli Ajax och Chelsea?


Även i grupp H fanns det en tidig match som jag tittade lite på. Det var kampen mellan Valencia och Chelsea. Här tog Valencia ledningen. Sedan tog Chelsea ledningen och till slut blev det 2-2. Ajax vann sena matchen över Lille med 2-0. Lille är klart sist och det r Chelsea som har fördelen att möta dessa i sista matchen och hemma på Stamford Bridge till råga på allt. Det gör att jag tror Chelsea går vidare. Ajax som leder tabellen med två poäng till godo på Chelsea och Valencia ska spela mot Valencia i sista matchen och segraren där går till Champions League åttondelen. För Ajax räcker det ed oavgjort. Tips att Ajax och Chelsea spelar Champions League även i vår.
 

Tyvärr så blev det inte bättre med VAR!


Sedan har jag som var så entusiastisk och verkligen en anhängare till VAR blivit lite tveksam till hur man ska använda detta hjälpmedel. Största problemet är att fotbollen inte har några klara regler. Ingen vet ju t ex hur länge en match ska vara. Nästan vid varje mål skulle det kollas på VAR och kanske blev det rätt vid de flesta tillfällena, men jag funderade på ett scenario. Om en spelare står offside och får bollen som han sedan passar in i straffområdet och  det görs mål, då kommer detta att VAR-granskas och målet underkänns.
Tänk nu att den offsidestående anfallaren istället slår in bollen på en försvarare och får hörna. På hörnan görs mål, men detta kan inte bli bortdömt för den offside som domaren missade då det är en ny situation. Det blir inte rättvist med VAR.
En annan händelse som diskuterades efter Liverpoolmatchen var en situation då Salah blev fasthållen och sliten i men han fick inte straff, (som han skulle haft) då han inte kastade sig omkull. Ett bevis på att fotbollen lönar sig inte om man inte fuskar. Tråkigt att man inte kan vara ärlig!

FOTBOLLSHISTORIA från den 28:e november.

1964 snabbaste hat trick.

Scottish Highland League hade en ligaomgång idag. Ross County mötte Nairn County. Det blev en ganska enkel seger för Ross County som vann med 8-1. Det var inget målrekord, men det slogs ett rekord som står sig än idag som ett världsrekord. Tommy Ross finns med i Guinness rekordbok som den fotbollsspelare som gjort det snabbaste hat trick någonsin. 90 sekunder tog det för Ross att göra tre mål på raken idag 1964.

FOTBOLLSHISTORIA från den 28:e november.

1999 hat trick av oväntad spelare.
 

Vélez Sársfield spelade hemma mot Ferro Carril Oeste i den argentinska förstaligan idag 1999. Vélez stod efter matchen som segrare med enkla 6-1. Det blev ett ganska oväntat hat trick i matchen. I Vélez spelade Paraguays landslagsmålvakt José Luis Chilavert. Han hade den egenheten att han både i klubblag och i landslag oftast var förste straffläggare såväl som frisparksläggare då det var en frispark i närheten av straffområdet. I dagens match tilldelades Vélez Sársfield tre straffsparkar. Chilavert lade alla och gjorde mål på alla. Detta innebar att en målvakt hade gjort ett hat trick i en ligamatch i högsta ligan. Detta är Chilavert ensam om i världen.

FOTBOLLSHISTORIA från den 28:e november.

2016 Nästan hela fotbollsklubben Chapecoense utplånas.
 

Associação Chapecoense de Futebol, vanligtvis enbart Chapecoense eller ACF, är en brasiliansk fotbollsklubb från Chapecó i delstaten Santa Catarina. Klubben grundades den 10 maj 1973 och vann det första delstatsmästerskapet redan 1977. 2009 hade de tagit sig upp till fjärde divisionen och på fem år hade de nått högsta ligan i Brasilien. Idag 2016 skulle de till Santa Cruz i Bolivia där de bytte flygplan för att åka vidare till Medellín i Colombia för att spela final i den sydamerikanska turneringen Copa Sudamericana när passagerarplanet de färdades i kraschade i nordvästra Colombia. 19 av de 22 spelarna i laget omkom direkt. Ingen av de överlevande kunde spela fotboll igen. Detta var dagen då i stort sett hela fotbollsklubben Chapecoense utplånades.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 28:e november.

Nelson VALDEZ blir 36 år

Nelson Antonio Haedo VALDEZ är född 1983 i Caaguazú, Paraguay
Anfallare
4 U- och 77 A-landskamper för Paraguay.

Klubbar som spelare:
Primero de Mayo (1995-98),
Tembetary (1998-2001),
Werder Bremen (2001-06),
Borussia Dortmund (2006-10),
Hércules (2010-11),
Rubin Kazan (2011-13),
Valencia (lån 2012-13),
Al Jazira (2013-14),
Olympiakos (lån 2014),
Eintracht Frankfurt (2014-15),
Seattle Sounders (2015-16),
Cerro Porteño (2017-).

MERITER:
Werder Bremen
Bundesliga: 2003–04
DFB-Pokal: 2003–04
Borussia Dortmund
DFB-Pokal: tvåa 2007–08
Rubin Kazan
Ryska Cupen: 2011–12
Ryska Super Cupen: 2012
Olympiacos
Superleague: 2013–14
Seattle Sounders FC
MLS Cup: 2016
Cerro Porteño
Primera División: 2017 Clausura
Paraguays landslag
Copa América: silver 2011

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 28:e november.

Alessandro ALTOBELLI blir 64 år

Alessandro ALTOBELLI är född 1955 i Sonnino, Italien
Anfallare
61 A-landskamper för Italien.

Klubbar som spelare:
Latina (1973-74),
Brescia (1974-77),
Inter (1977-88),
Juventus (1988-89)
Brescia (1989-90).

MERITER:
Inter
Serie A: 1979–80
Coppa Italia: 1977–78, 1981–82
Han blev världsmästare 1982 där han gjorde ett mål i finalen.

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln