• Boris dagliga blogg

Fredagen den 25:e augusti 2017.

En djungel av regler för att lotta Champions League
För många lag i turneringen, men här är grupperna.
Endast tre grupper är lite spännande. Fem är redan avgjorda!
Martens och Ronaldo, bäst.
Östersunds FK, Sveriges stolthet inom klubbfotboll.


GÅRDAGENS TRANSFERS:
Zlatan Ibrahimovic, Sergi Samper.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1928: Arsenal och Chelsea använder nummer på tröjorna för första gången.
2007: Sevillas Antonio Puerta faller ihop under ligapremiären och avlider några dagar senare av ett antal hjärtstillestånd.

FÖDDA:
Ricardo.


DAGENS TRÖJA
ZENIT St PETERSBURGs förstatröja 2013/14

Självklart borde jag haft en Östersunds FK-tröja idag, men de är inte så vanliga. Därför fick det bli ett annat lag som klarade sig vidare i Europa League-kvalet. Zenit St Petersburg hade förlorat borta med 1-0 och lyckades göra 2-0 målet hemma efter förlängning mot Utrecht.

En djungel av regler för att lotta Champions League
.


Trots all fotboll i världen och ett antal kvalmatcher till Europa League så går det inte att sticka under stol med att lottningen till Champions League var det mest intressanta inom fotbollen igår. Att det sedan var en hel vetenskap att sätta ihop lottningsbollarna till de åtta grupperna gjorde att det ibland inte var lottning utan att lagen sattes in i den enda grupp de kunde spela i. Lag från samma länder kunde ju inte hamna i samma grupp. Lag från Ryssland och Ukraina fick inte heller hamna i samma grupp av politiska orsaker, så låt oss hoppas att lag från dessa länder inte går så långt, för då kanske allt slutar med ett antiklimax och vi får två segrare. Ett lag från Ryssland och ett från Ukraina. Men det lär inte vara någon risk.
 

För många lag i turneringen, men här är grupperna.


Champions League är ju alldeles för stort och borde krympa till halvdelen av lag som deltar. De åtta grupperna ser ut:
Grupp A: Benfica, Manchester United, Basel, CSKA Moskva
Grupp B: Bayern München, Paris Saint-Germain, Anderlecht, Celtic
Grupp C: Chelsea, Atletico Madrid, Roma, Qarabag
Grupp D: Juventus, Barcelona, Olympiakos, Sporting Lissabon
Grupp E: Spartak Moskva, Sevilla, Liverpool, Maribor
Grupp F: Sjaktar Donetsk, Manchester City, Napoli, Feyernoord
Grupp G: AS Monaco, Porto, Besiktas, RB Leipzig
Grupp H: Real Madrid, Borussia Dortmund, Tottenham, Apoel

 

Endast tre grupper är lite spännande. Fem är redan avgjorda!


Grupp A är klar med Benfica och Manchester United som går vidare. Grupp B kan vara slut efter tre matcher då Bayern och PSG är klara. I C-gruppen kan det bli lite fight. Endast Qarabag är avhängda. (Hade inte Malmö FF förlorat till det lag som förlorade till det lag som förlorade till Qarabag så hade MFF hamnat i denna grupp. Det var kanske tur att det gick som det gick.) D-gruppen tar snabbt Juventus och Barcelona vidare. Grupp H är Real Madrid och Dortmund säkra att spela till våren. Det innebär att det faktiskt finns tre grupper som kan bli intressanta, men inte för att det är fyra topplag i gruppen som kämpar om de två översta platserna utan snarare för att det är fyra medelmåttiga lag med Europeiska toppmått mätt.
 

Martens och Ronaldo, bäst.


Det var inte endast lottning utan även en omröstning av alla deltagande lagens tränare om vilka som var förra säsongens bästa Champions Leaguespelare. Hos damerna var det nederländska Lieke Martens som tog hem priset och det var det närmsta något svenskt som det gick att komma i galan igår. Hon har ju spelat i både Kopparbergs/Göteborg och FC Rosengård. Herrarnas pris togs givetvis av Cristiano Ronaldo som bl a gjorde två mål i finalen i våras.
 

Östersunds FK, Sveriges stolthet inom klubbfotboll.


Jag nämnde att det var ett tveksamt kval med ganska svalt intresse till Europa League. Fast så svalt blev det inte. OSDSPORT, Östersunds egen kanal visade Östersund FK mot grekiska PAOK. Förlust i Thessaloníki förra veckan med 3-1 och det fanns inte så stort hopp. Men Sveriges stolthet inom den svenska klubbfotbollen gjorde det omöjliga igen. Efter ett tveksamt offsidemål som godkändes så kom även 2-0 och PAOK hade ju inställt sig på att spela 0-0 och hade svårt att vända till anfall. Fast i matckens allra sista sekund var det inte långt ifrån att det blivit 2-1. 2-0 och helt plötsligt är det helt OK att mål på bortaplan ska räknas dubbelt. ÖSTERSUNDs FK är enda svenska lag såm spelar Europaspel i höst.

GÅRDAGENS TRANSFERS

Zlatan Ibrahimovic stannar i Manchester United


Zlatan Ibrahimovic har skrivit nytt kontrakt med Manchester United och får tröja nummer 10.
Manchester United meddelar på sin officiella hemsida att Zlatan Ibrahimovic, 35, signerat ett nytt kontrakt över den här säsongen.
– Jag är tillbaka för att avsluta det jag startat. Det var hela tiden min och klubbens intention att jag ska stanna. Jag kan inte vänta på att komma ut på Old Traffords plan igen, men jag vet också att jag måste ta min tid för att se till att jag är redo, säger Zlatan till hemsidan.
– Jag har jobbat hårt och kommer fortsätta och kommer fortsätta göra det för att se till att jag är i bästa möjliga skick för min comeback på planen, fortsätter 35-åringen.

Las Palmas lånar Sergi Samper


Barcelona lånar ut mittfältaren Sergi Samper till seriekonkurrenten Las Palmas.
Las Palmas bekräftar på sin officiella hemsida att Sergi Samper, 22, ansluter till klubben.
Mittfältaren lånas in från spanska storklubben Barcelona resten av säsongen.
Samper var utlånad till Granada den gångna säsongen och spelade 22 ligamatcher.
Hans kontrakt med Barça sträcker sig till 2019.

FOTBOLLSHISTORIA från den 24:e augusti 2016
1928 först med nummer.
2007 Puertas sista match.

1928 Arsenal och Chelsea har nummer på tröjorna.

 
Den Engelska ligan startade idag 1928 med några nyheter. Två lag hade kommit på iden att ha nummer på tröjorna för att lättare kunna skilja spelarna åt. I högsta divisionen var det Arsenal som i premiären mot Sheffield Wednesay hade 1, målvakt. 2, högerback. 3, vänsterback. 4, högerhalva. 5, centerhalva. 6, vänsterhalva. 7, högerytter. 8, högerinner. 9, center. 10, vänsterinner och 11, vänsterytter. Det var så uppställning och spelsystem såg ut i många år framöver. Det hjälpte dock inte matchresultatet då Arsenal förlorade med 2-3. Chelsea som spelade en division under vann däremot sin match med hela 4-0 över Swansea. I dagens debut för dem hade alla spelare samma uppställning och nummer på ryggen som Arsenal, utom målvakten som var nummerlös.

2007 Antonio Puertas sista match

 
Spanska ligan spelade sin första omgång idag. Sevilla mötte hemma Getafe och vann med 4-1, men resultatet verkar meningslöst med tanke på vad som hände i matchen. Sevillas nya stjärna Antonio Puerta som fått debutera i det spanska landslaget säckade ihop i den 36:e minuten. Sjukvårdare rusade in och fick den 22-årige Puerta att vakna till liv igen. Det blev givetvis byte och på väg till omklädningsrummet svimmade Puerta av igen. Han fördes till sjukhus i ilfart, men avled tre dagar senare av ett antal hjärtstillestånd som inte gick att häva.

FÖDDA IDAG

25 år Ricardo RODRIGUEZ född 1992 i Zürich, Schweiz
Försvarare
33 U- och 43 A-landskamper för Schweiz.

Klubbar som spelare:
2001-02 FC Schwamendingen,
2002-12 Zürich,
2012-17 VfL Wolfsburg,
2017- Milan.

TITLAR:
Med VfL Wolfsburg
Tysk Cupmästare: 2014–15.
Med Schweiz
FIFA U-17 världsmästare: 2009

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv