• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 22:a augusti 2019

Ny tröja
League Championship
Champions League


FOTBOLLSHISTORIA:
1937: Bordeaux spelar sin första ligamatch.
2006: Bradford förlorar på straffar, vilket de senare tar Engelskt rekord i att vinna på straffar.

FÖDDA:
Heiðar, Gilmar.

DAGENS TRÖJA

League Championship med sju matcher innebär att jag hade ganska många möjligheter att hitta ett segrande lag som skulle få mig att välja en tröja till idag. Det blev bara en bortaseger på de sju matcherna och den stod Swansea för. I London vann de med 3-1 öcer Queens Park Randers. Då passar denna bortatröja bra idag.

DAGENS BLOGG OM ONSDAGEN DEN 21:a AUGUSTI 2019

Ny tröja

Gräsmattan skulle klippas och därefter så utnyttjade jag tiden till att redigera in min senaste fotbollströja på hemsidan. Så nu finns Brightons nya förstatröja inlagd. Jag hann även gå och posta Sydsvenskans TV-tidning till min mor i Ängelholm. Hon har ingen dagstidning och inte mycket annat än TV som hon kan syssla med. Alltså skickar jag med brev upp vår TV-tidning varje onsdag. Sedan blev det ett avsnitt av den engelska deckaren ”Vera” innan jag knappade över till lite fotboll.

League Championship


Den engelska League Championship spelade klart fjärde omgången igår med de sju matcher som var kvar sedan tisdagen. Viaplay sände Preston mot Stoke, men den var aldrig riktigt intressant då Preston redan ledde med 2-0 då jag kom in. Det blev 3-1 till slut. Hade svensk TV fått välja match kunde jag tänka att de skulle velat sända Leeds United mot Brentford. Brentfords nya lagkapten för säsongen heter nämligen Pontus Jansson och han har de tre senaste säsongerna spelt för Leeds. Nu mötte han sina gamla lagkamrater. Det blev endast ett mål i matchen och det var Leeds som gjorde det. Sedan spelades en tredje match som förra säsongen var en Premier Leaguematch. Cardiff tog emot Huddersfield. Precis som jag förmodade efter Huddersfields senaste förlust så fick tränaren Jan Siewert sparken och nu har Mark Hudson tagit över. Fast det verkade inte gå bättre för det. Cardiff satte segermålet till 2-1 två minuter före slutet och Huddersfield ligger tillsammans med Luton och Stoke sist med en poäng.
 

Champions League


Om man vänder på League Championship så får man Champions League och här spelades också fortsättningen från tisdagens matcher. Nämligen de återstående tre kvalmatcherna. För mig så var två av matcherna intressanta. Nämligen den där nordens enda representant spelade. Norska Rosenborg var i Zagreb och mötte Dinamo. Det ser inte vidare bra ut för att få ett nordiskt lag i Champions League. Serberna vann med 2-0. Men det var en statistiskt sett väldigt jämn match så kanske, kanske kan Rosenborg göra något överraskande på Lerkendal nästa vecka. Andra matchen av intresse var för att jag var i Aten i somras och råkade passera Olympiakos stadion och även köpa deras nya hemmatröja. Alltså höll jag på grekerna i mötet mot Krasnodar igår. Där spelar Marcus Berg som alltså var tillbaka i Aten. Han tillhörde ju fyra säsonger i Panathinaikos. Då var han en prisad målskytt. Igår så nollade han (igen). Det slutade 4-0 och jag kan nog med ganska stor säkerhet säga grattis till Olympiakos till en plats i Champions Leagues gruppspel. Den tredje matchen slutade 2-2 och frågan är om hemmaplan i returen för Röda Stjärnan Belgrad ska få dem att slå ut schweiziska Young Boys?

FOTBOLLSHISTORIA från den 22:a augusti.

1937 Bordeaux spelar sin första ligamatch.

Franska ligaklubben FC Girondins de Bordeaux eller rätt och slätt Bordeaux spelade sin första ligamatch idag 1937. De mötte Toulouse och förlorade visserligen med 2-3, men de hade väntat länge på denna match. Redan 1881 hade Bordeauxklubben bildats, men då handlade det bara om gymnastik och skytte. 1910 testade man fotboll i klubben, men tog snabbt bort denna sektion.
 

Tio år senare testade man med att införa fotboll igen. De mötte Section Burdigalienne i sin första match och vann med 12-0. Det var en bidragande orsak till att fotbollen fick stanna i klubben. Det dröjde till 1936 då fotbollen fick professionell status. Det var då Bordeaux slogs samman med Girondins Guyenne Sport. 1937 kom de med i franska ligan. Sedan dess har de blivit franska mästare sex gånger. 2009 var senaste gången.

FOTBOLLSHISTORIA från den 22:a augusti.

2006 Bradfords sista förlust på straffar på lång tid.
 

Bradford City AFC spelade idag 2006 en match i Ligacupens första omgång. De mötte Carlisle och matchen fick avgöras på straffar då det var 1-1 efter förlängning. Carlisle vann straffarna med 4-3 och Bradford var utslaget, men det var också sista gången Bradford förlorade en straffsparksläggning. Sedan idag har laget i olika engelska cuper spelat oavgjort hela nio gånger. Dessa matcher har avgjorts på straffar och Bradford har vunnit dem alla. Senaste gången var i ligacupen 2012 då Arsenal förlorade. Nio straffsparkssegrar på raken är Engelskt rekord. Den 9:e augusti 2016 tog straffsviten slut då Ligacupmatchen mot Accrington Stanley slutade 0-0 och straffar tvingade avgöra matchen, men det satt hårt inne. Bradford förlorade straffarna med 10-11.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 22:a augusti.

Heiðar HELGUSON blir 42 år

Heiðar HELGUSON är född 1977 i Dalvík, Island
Anfallare.
24 U- och 55 A-landskamper för Island.

Klubbar som spelare:
UMFS Dalvík (1985-94),
Þróttur (1995-97),
Lillestrøm (1998-99),
Watford (1999-2005),
Fulham (2005-07),
Bolton Wanderers (2007-09),
Queens Park Rangers (2008-09 lån),
Queens Park Rangers (2009-12),
Watford igen (2009-10 lån)
Cardiff City (2012-13).

TITLAR:
Med Queens Park Rangers
Engelsk andradivisionsmästare: 2010–11
Med Cardiff City
Engelsk andradivisionsmästare: 2012–13

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 22:a augusti.

GILMAR blev 83 år

GILMAR Gylmar Dos Santos Neves var född 1930 i Santos, São Paulo, Brasilien och dog den 25:e augusti 2013 São Paulo, Brasilien
Målvakt.

94 A-landskamper för Brasilien.
Klubbar som spelare: 
Jabaquara (1945-51),
Corinthians (1951-61),
Santos (1961-69).

Världsmästare 1958 och 1962

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv