• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 21:a februari 2019

Födelsedag med film.
Varför klagar aldrig "experter" på att byten och "skador" tar alldeles för lång  tid???
Fast Bojan och speciellt Lasse  hade en del kloka synpunkter också.
Ska det bli 2-1 eller 3-0 mellan England och Tyskland. 

Stor RISK att det blir tre spanska lag i kvartsfinalerna.
Mitt tips till kvartarna.


FOTBOLLSHISTORIA:
1974 och 2008: Två tragiska brittiska fotbollsöden.

Riyad, Eniola, Georgios, Tony, Ronnie.

DAGENS TRÖJA

DAGENS TRÖJA är i samm modell som den Atletico Madrids spelare använde igår då de besegrade Juventus i åttondelsfinalen, första matchen i Champions League. Det gör att Atletico lade grunden för ett avancemang inför returen.

Födelsedag med film.


Efter matcherna i Champions League i förrgår så ägnade jag större delen av gårdagen till att fira min dotter Ebbas födelsedag. Efter inköp och lagning av middag, inhandling av en extern hårddisc som var presenten och som jag också kan få nytta av med TV-dserier och filmer så avslutades födelsedagen med film. Tanken var att det skulle bli biobesök, men då vi inte ville lämmna hemmet med en sjuk hund så blev det film på 55-tummaren istället. Det blev ” Tomb Raider” med Alicia Vikander. En helt OK action som man kan koppla av med. Då födelsedagsfirandet var över så blev det faktiskt andra halvlek i Champions League.
 

Varför klagar aldrig "experter" på att byten och "skador" tar alldeles för lång  tid???


Jag kom in i sändningen då Ola, Lasse och Bojan satt och beklaga sig över att Schalke 04 ledde med 2-1över Manchester City. Fast det var givetvis inte över resultatet utan över att Schalkes båda mål kommit på straffar och att dessa VAR-granskades. Problemet var för ”experterna” att det tagit över sex minuter innan beslutet vid VAR togs. Jag kan hålla med om att det kan ta lite väl lång tid, men jag kan aldrig klaga på att man tycker att det är fel att det tar tid att få rättvisa beslut. Det är aldrig några experter som klagar på att spelarbyten tar alldeles för lång tid eller att spelare bara sätter sig ner för att få uppmärksamhet och spelet stannar upp i mer än sex minuter sammanlagt under en match. När sedan spelaren oftast kan gå ganska obehindrat av planen för att springa in i spelet igen så fort spelet startar igen så är det ett verkligt sabotage mot fotbollen.
 

Fast Bojan och speciellt Lasse  hade en del kloka synpunkter också.


Sedan ska Bojan hedras för att han kollat upp att det  i italienska ligan visar sig sedan VAR infördes så har de varit mindre ”spilltid” än tidigare. Och Lasse lagerbäck blev min nye hjälte inom fotbollsregler. Först så ville han att fotbollen ska ha effektiv speltid. Då kvittar det hur lång tid lika saker tar under en fotbollsmatch. Då en handssituation dök upp så tyckte Lasse att det är helt omöjligt att säga om det var rätt att blåsa straff för handsen eller inte, då all hands är en bedömning av domaren. För att komma ifrån detta tyckte Lasse att alla bollar som tog på en hand skulle dömas hands på, så slipper man bedömningar. Det är precis det jag har skrivit om tidigare.
 

Ska det bli 2-1 eller 3-0 mellan England och Tyskland. 


Två straffar för Schalke och två mål och sdan dessutom Otamendi utvisad för Manchester City, då skulle det inte bli annat än tysk seger. Fast Schalke hade det värsta engelska laget att möta och då domaren blåste av efter 90minuter så stod Manchester City för segern med 3-2. Det måste betyda att City så gott som är klara för kvartsfinal, för detta vänder inte Schalke 04 på bortsplan. Åttondelarna innehöll tre möten mellan England och Tyskland. Det blir garanterat minst 2-1 till England. Dortmund vänder inte Tottenhams 3-0 och City anser jag är vidare. Ska ett tyskt lag ta sig vidare så ligger Bayern München bäst till mot Liverpool.
 

Stor RISK att det blir tre spanska lag i kvartsfinalerna.


Den andra matchen innehöll ett storslag. En av spaniens bättre klubbar mot Italiens allra bästa. Men det ser inte vidare bra ut för Italiensk fotboll. Roma har visserligen chans meed sina 2-1 mot Porto, men portugiserna är starka hemma. Frågan är hur starka Juventus är hemma. De behöver göra underverk. Igår var det Atletico Madrid som visade var skåpet skulle stå. Trots att VAR finns så håller jag inte riktigt med bedömningen som påstod att Moratas nickmål föregicks av en knuff. Trots detta bortdömda mål så lyckades Madridlaget få in två bollar. Det var backmål båda två även om Godin inte borde fått 2-0 målet då hans skott hade gått utanför om inte Ronaldo styrt in det i egert mål. Men det kvittar. Slutresultatet är 2-0 och jag har svårt att se att Juventus ska kunna vända på detta.
 

Mitt tips till kvartarna.


När alla åttondelarna spelat första matchen så ser jag i spåkulan och då är det tre spanska lag till kvarten, Barcelona, Real Madrid och Atletico Madrid. Två engelska lag tar sig vidare, Manchester City och Tottenham. Sedan har jag ett tyskt, Bayern München, ett portugisiskt, Porto och ett franskt lag PSG som tar sig vidare till kvartsfinal.

FOTBOLLSHISTORIA från den 21:a februari.

1974 George Best arresterad

Best hämtas av polis. Best hämtas av polis.

Idag 1974 arresterades George Best för stöld. Han hämtades på sin favoritnattklubb Slack Alice tidigt på morgonen anklagad för att ha stulit en päls, smycken och alkohol av 1973 år Miss World, Marjorie Wallace. Hon och George sågs mycket tillsammans, men tydligen hade romansen tagit slut då Marjorie anmälde honom. Till rättegången i april dök inte Miss World upp och fallet avskrevs.

2008 Paul Gascoigne på mentalsjukhus

Gazza hämtas av polis. Gazza hämtas av polis.

Idag 2008 fungerade det inte längre för Gazza. Hans långvariga problem med alkohol och droger ledde till att han idag skrevs in på ett mentalsjukhus för vård. Tyvärr gick det inget vidare med vården och Paul Gascoigne har åkt mellan fotbollsklubbar och vårdhem för att försöka komma tillrätta med droger och de skandaler som följer i drogernas spår.

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 21:a februari.

Riyad MAHREZ blir 28 år

Riyad Karim MAHREZ är född 1991 i Sarcelles, Frankrike
Anfallare
43 A-landskamper för Algeriet.

Klubbar som spelare:
AAS Sarcelles (2004–09),
Quimper (2009–10),
Le Havre (2010–14),
Leicester City (2014–18),
Manchester City (2018-).

Säsongen 2015-2016 fick Mahrez priset Årets fotbollsspelare i England (PFA). Det var samma år han vann Premier League med Leicester City.

Eniola ALUKO blir 32 år

Eniola ALUKO är född 1987 i Lagos, Nigeria
Anfallare
102 A-landskamper för England och 5 OS-landskamper för Storbritannien.

Klubbar som spelare:
Leafield Athletic (junior)
Birmingham City Ladies (2001–04),
Charlton Athletic Ladies (2004–07),
Chelsea Ladies (2007–09),
Saint Louis Athletica (2009–10),
Atlanta Beat (2010),
Sky Blue FC(2011),
Birmingham City Ladies (2012),
Chelsea Ladies igen (2012–18),
Juventus (2018-).

Georgios SAMARAS blir 34 år

Georgios SAMARAS är född 1985 i Heraklion, Grekland
Anfallare
5 U- och 81 A-landskamper för Grekland.

Klubbar som spelare:
OFI Kreta (1994-2000),
Heerenveen (2000-06),
Manchester City (2006-08),
Celtic (2008 lån),
Celtic (2008-14),
West Bromwich Albion (2014-15),
Al-Hilal (2015 lån),
Rayo OKC (2016-17),
Real Zaragoza (2017),
Samsunspor (2017-18).

Han är son till Giannis Samaras, som också var grekisk landslagsspelare. Farfar hette också Georgios och bodde i Australien där han var en av grundarna till klubben South Melbourne FC.

Tony MEOLA blir 50 år

Antonio Michael "Tony" MEOLA är född 1969 i Belleville, New Jersey, USA.
Målvakt
100 landskamper för USA.

Klubbar som spelare:
Virginia Cavaliers (1988–89),
Brighton & Hove Albion (1990 lån),
Watford (1990 lån),
Fort Lauderdale Strikers (1991 lån),
Buffalo Blizzard (1994–95 indoor),
Long Island Rough Riders (1995),
MetroStars (1996–98),
Kansas City Wizards(1999–2004),
New York Red Bulls (2005–06),
New Jersey Ironmen (2007–08 indoor)

Lag som tränare:
Jacksonville Armada FC (2015-16).

Han blev utsedd till MLS mest värdefulla spelare och årets målvakt, när han 2000 ledde Kansas till seger i MLS Cup.

Ronnie HELLSTRÖM blir 70 år

Folke Ronnie Wallentin HELLSTRÖM är född 1949 i Malmö.
Målvakt
77 landskamper för Sverige.

Klubbar som spelare:
Malmö FF (junior till 1962),
Hammarby IF (1962-74),
Kaiserslautern (1974-84),
Gif Sundsvall (1988).  

Han har i korta perioder varit målvaktstränare i Hammarby IF och Malmö FF.
Han vann Guldbollenbåde 1971 och 1978 och utmärkte sig som specialist på reflexräddningar.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln