• Boris dagliga blogg

Fredagen den 24:e november 2017.

Lag 33 och nedåt i Europa spelade igår och Sverige har bästa klubblag i Norden.
Östersund med en spelartrupp från Iran, Irak och Syrien. Fredsbevarande!

Tveksamt om något av lagen som går vidare från Europa Leagues gruppspel tar sig till final?

NYA TRÖJOR.

FOTBOLLSHISTORIA:
1874: Mannen som lärde Brasilien fotboll föds.
2010: Suarez avstängs för sitt första bett.


FÖDDA IDAG:
Ingen med över 50 landskamper.

DAGENS TRÖJA
A C MILANs tredjetröja 2010/11

Idag tänkte jag göra två flugot på smällen med mitt tröjval. Dels så vann Milan övertygande i Europa League över Austria Wien med 5-1 och är klara för fortsatt spel till våren. Sedan är det ju ”Black Friday” idag. Svart tröja så klart!

Lag 33 och nedåt i Europa spelade igår och Sverige har bästa klubblag i Norden.


Tillbaka i de vanliga gängorna igen så var det Europa League som gällde. Normalt en ganska ointressat turnering då det gäller en turnering där det bästa laget i turneringen måste rankas som lag nummer 33 i Europa. De 32 bästa spelar ju i Champions League. Men givetvis har Europa League blivit intressant då Sverige har en representant i turneringen. Och Östersund är inte bara bäst i Sverige utan i hela Norden. De andra två nordiska lagen är FC Köpenhamn som ligger trea i sin grupp efter Sheriff Tiraspol och Lokomotiv Moskva. Och sedan är norska Rosenborg trea i sin grupp och bättre kan de inte bli då Zenit St Petersburg och Real Sociedad redan är så långt före att de är klara för fortsatt spel till våren.
 

Östersund med en spelartrupp från Iran, Irak och Syrien. Fredsbevarande!


Men svenska Östesunds FK är klara för vidare spel i Europa League. De hade tvåan i gruppen Zorya Luhansk, från Ukraina att slå för att vara klara, och det var inte några större problem. Det blev samma resultat som i lagens första möte: 2-0 till Östersund, och det var hels rättvist. Jag såg matchen med engelsk kommentator och de var lyriska för att ÖFK var det enda lag förutom Everton som hade en engelsk tränare, och Everton lär inte klara sig vidare. Dessutom gjorde en annan engelsman Curtis Edwards första målet. Men det är inte bara engelsmän och fem svenskar med i startelvan utan även en iranier, en irakier och en syrier i laget. Tala om att fotboll överbygger och förbrödrar. Sedan kan  det vara svårt att veta vilka som är svenskar om man bara läser deras namn i matchprogrammet. Pettersson är väl inte så svårt att fatta att han är svensk. De andra som har möjlighet att stätta upp i ett svenskt landslag heter: Keita, Mukiibi, Papagiannopoulos och Sema, som ju redan varit med i truppen som slog ut Italien i VM-kvalet. Det ska bli spännande att följa Östersund till våren.
 

Tveksamt om något av lagen som går vidare från Europa Leagues gruppspel tar sig till final?


Everton har jag varit inne på och de ”sucks”. 1-5 hemma mot Atalanta. I övrigt så är det mesta nästan klart. Men det handlar som sagt om lag som ligger på 33:e plats i Europa och ner. Här finns redan klara lag som Villareal, Dynamo Kiev, Partizan Belgrad, Braga, Milan, Atalanta, Lyon, Steaua Bukarest, Viktoria Plzen, Arsenal, Salzburg, Östersund, Lazio, Nice, St Petersburg och Real Sociedad. Ja, ni hör! Det är inte direkt några lag som skrämmer hicka på de som hamnar trea i sina Champions Leaguegrupper och alltså går in i vårens Europa League. Så troligen kommer inget av de uppräknade lagen att nå finalen.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 24:e november.

1874 Charles William Miller föds.

 
Charles William Miller föds idag 1874 i São Paulo. Mamma var från Brasilien och pappa från Skottland. Skolgången skötte Miller om i Southampton dit hans föräldrar skickat honom. Här blev han givetvis intresserad av fotboll. Han spelade i både Londonklubben Corinthian FC och St Marys som var föregångaren till Southampton FC. 1894 återvände han till Brasilien och då hade han med sig en regelbok för fotboll och en fotboll. Med detta var han med om att grunda klubben São Paulo AC och han hjälpte också till att starta den brasilianska ligan. Så mannen som lärde Brasilien spela fotboll Charles William Miller, föddes idag.

2010 Första bettet.

 
Ajax mötte PSV Eindhoven. I Ajax spelade en ung Uruguayan vid namn Luis Suarez. Under matchen inträffade en incident som domaren inte uppmärksammade. Troligtvis för att det som hände verkar totalt omöjligt. Suarez blev frustrerad på PSVs Otman Bakkal och bet honom. Då det finns film på det mesta granskades situationen och idag 2010 fem dagar senare föll domen mot Suarez. Han blev avstängd i sju matcher. Händelsen upprepade då Suarez var i Liverpool. Då var det Chelseas Ivanovic så blev biten och i VM 2014 var det dags igen för Suarez att ta en tugga på en motståndare.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 24:e november.

Jag hittar ingen som gjort över 50 landskaamper som är född idag, men om det gäller fotbollsprofiler som är födda idag så finns det en verklig profil som föddes idag och som finns med under rubriken FOTBOLLSHISTORIA från idag.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv