• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 19:e september 2019

Från Ängelholm i märkligt väder.
Tottenham eller Olympiakos var ett svårt val.
Samma resultat som förra året.
Tottenham-matchen i repris.
Var står Real Madrid?​​​​​​​


FOTBOLLSHISTORIA:
1926 San Siro Stadion invigs.
2012 Sista kampen med Pia.

FÖDDA:
David.

DAGENS TRÖJA

Till idag hade jag ett antal tröjor att välja mellan. Alltså gick jag på största seger bland de lag jag hade tröjor av. Det var 3-0 och 3-0 borta är lite vassare än 3-0 hemma, Åtminstone enligt UEFAs regler. Alltså blev det denna Manchester City-tröja.

DAGENS BLOGG OM ONSDAGEN DEN 18:e SEPTEMBER 2019

Från Ängelholm i märkligt väder.


Då Ebba hade ett ärende till Ängelholm igår så passade jag på att följa med och hälsa på min mor. Det blev det vanliga Yatzy-spelet och igår hann vi bara två matcher. Det slutade 1-1. Vi fixade även lösa en del korsord innan det var dags att bege sig till Malmö igen. Det var en märklig bilresa ner på E6an ner. Vi lämnade Ängelholm i solsken. Omedelbart då vi kom ut på motorvägen vräkte regnet ner. Över Danmark var det sol och i öster i Skåne var det också sol. Det var lite som regnmolnet i Jim Carreyfilmen ”Truman show”. Väl i Malmö var det sol igen.
 

Tottenham eller Olympiakos var ett svårt val.


Sol var det även för Tottenham i Pireus. Åtminstone till att börja med. Det var den match klockan sju som jag tittade på. Jag håller gärna på engelska lag, men jag blev även svag för Olympiakos då jag i somras var i Aten och tog tunnelbanan förbi Olympiakos stadion i Pireus. Det slutade med att jag köpte en tröja av det rödvita laget. Därför var det helt OK för min del att det grekiska laget kom tillbaka och kvitterade till 2-2 innan matchen var slut. Senare på kvällen spelade Bayern München hemma mot Röda Stjärnan och vann med 3-0. Detta är lagen i Grupp B, och det lär bli Bayern och Spurs som till slut tar de två översta platserna i gruppen.
 

Samma resultat som förra året.


Det fanns tre kvällsmatcher som jag ville följa. Det sista engelska laget Manchester City som var i Kharkiv i Ukraina. Där spelade Shakhtar Donetsk sina hemma matcher. Det är ganska långt ifrån deras riktiga hemmaplan som ligger långt österut i det oroliga Ukraina. Ganska otroligt att detta lag kan hävda sig i Europa då de spelar alla matcher borta. Lagen var i samma grupp även förra året och då slutade denna match 0-3. Det gjorde den även igår. Manchester City ligger ganska högt upp som tilltänkta mästare i Champions League till våren. I denna grupp slog Dinamo Zagreb Atlanta med 4-0. Att City ska vidare är klart och efter gårdagen ser det ut som om serberna ska kunna knipa andraplatsen.
 

Tottenham-matchen i repris.


Förutom Manchester City-matchen så tittade jag även på Atletico Madrid mot Juventus. Detta blev en exakt kopia av Tottenhams match. Bortalaget Juventus såg ut att kunna knipa tre poäng genom att ta ledningen med 2-0. Men Atletico kom tillbaka och i sista matchminuten kvitterade de till slutresultaten 2-2. Lokomotiv Moskva vann med 2-1 över Bayer Leverkusen i denna grupp. Det resultatet kan vara viktigt för vilket lag som ska bli trea och komma vidare i Europa League, för visst tar sig både Atletico och Juventus vidare från denna grupp.
 

Var står Real Madrid?


Tredje matchen som jag inte såg, men som borde vara intressant var Paris SG mot Real Madrid. Den matchen visade sin inte alls bli intressant. PSG var för överlägsna. Det slutade med hela 3-0 till parisarna. I denna grupp hade Club Brügge och Galatasaray redan mötts klockan sju. Uselt anfall eller fantastiskt försvar. Jag vet inte, men det slutade 0-0. På förhand var alla överens om att det är PSG och Real som är etta och tvåa, men frågan är var Real Madrid står?

FOTBOLLSHISTORIA från den 19:e september.

1926 San Siro Stadion invigs.

San Siro öppnar San Siro öppnar

San Siro är ett distrikt i Milano. 1925 kom man på iden att bygga en fotbollsarena som Milan kunde spela sina hemmamatcher på. Platsen valdes då det redan fanns en hästkapplöpningsbana i området. Då skulle San Siro bli ett sportområde med ”alla” idrotter som behövdes; hästsport och fotboll. Arenan kallades från början ”Nuovo Stadio Calcistico San Siro”, San Siros nya Fotbollsstadion. Öppningsmatchen var givetvis mellan stadens två storheter Milan och Inter. Inter vann med 6-3.
 

1935 såldes stadion till staden Milano. Milan spelade kvar, men Inter fick inte San Siro till sin hemmaarena förrän 1947. Fortfarande används namnet San Siro även om många ombyggnader gjorts och efter renoveringen 1980 förärade man arenan till en stjärna som spelade i båda klubbarna på 1930-talet. Giuseppe Meazza hette han och det är det nya namnet på den arena som invigdes idag 1926.

FOTBOLLSHISTORIA från den 19:e september.

2012 Sista kampen med Pia.

Pias sista match med USAs damlandslag. Pias sista match med USAs damlandslag.

USAs damlag vann idag 2012 en vänskapsmatch med 6-2 över Australien. Matchen var den sista som ingick i USAs tour som OS-mästare. Det speciella var att det var Pia Sundhages sista match som coach för USA:s damlandslag. Hon tillträdde som chefstränare i november 2007, då hade hennes internationella erfarenhet inskränkt sig till att ha varit hjälptränare för Kinas damer. Under sin sejour i USA blev det 91 segrar, 10 oavgjorda och bara sex förluster. Det blev två OS-guld och ett VM-silver för Pia och USA:s damlag.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 19:e september.

David SEAMAN blir 56 år

David Andrew SEAMAN är född 1963 i Rotherham, West Riding of Yorkshire, England.
Målvakt
10 U-, 6 B- och 75 A-landskamper för England.

Klubbar som spelare:
Leeds United (1973–82),
Peterborough United (1982–84),
Birmingham City (1984–86),
Queens Park Rangers (1986–90),
Arsenal (1990–2003),
Manchester City (2003–04).

Han blev också känd genom sin hästsvans. Den blev så intressant att då David beslöt att klippa av den så visades detta 2005 live i TV. Alla titlar har han tagit i Arsenal. Det blev tre ligamästerskap och fyra FA-cupvinster. 1994 blev han också Cupvinnarcup-mästare.

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv