• Boris dagliga blogg

Måndagen den 3:e juli 2017.

Allsvenskan gick MFF:s väg igår.
Ingen bra start för U-19 grabbarna i EM.
Portugal trea utan sin stora diva.
Som Lineker sa: Tyskland vinner alltid.
Märkligt att videogranska och sedan inte följa reglerna?
Nu har Tyskland lika många segrar som Danmark i Confederations Cup.


NYA TRÖJOR
Chelseas och Tottenhams första- och andratröjor 2017/18

GÅRDAGENS TRANSFERS
Nemanja Maksimovic, Hakan Calhanoglu, Daniele Padelli.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1992: Sydafrika välkomnas tillbaka i fotbollsvärlden.
2001: Barry Liddell, Liverpool FC sjätte bästa spelare genom tiderna dör. 

FÖDDA:
Rob, Ola, Winston.

DAGENS TRÖJA

TRÖJANS HISTORIA


Denna tröja nummer 604 har en speciell historia och kom till tack vare SAS pilotstrejk. Båda mina döttrar var tillsammans i Wroclaw i Polen under en helg. Strejen gjorde att de fick ta sig hem var för sig via Frankfurt (Frida) och München (Ebba). Vår telefon kontakt gjorde att Ebba i väntan på planet från München till Köpenhamn, berättade att hon gått förbi en butik med fotbollströjor. Då beställde jag Tysklands landslagströja, och det blev denna.

Adidas har tillverkat alla tyska landslagströjor sedan utminnes tider. De har även valt att göra denna tröja till en "dubbel-tröja". Avigsidan är en träningströjemodell med stor Adidasreklam. Coolt att den är vändbar och rätsidan har en ovanlig fotbollsfärg, med grå och olivgröna nyanser. 

Allsvenskan gick MFF:s väg igår.


Det var stor fotboll på gång i svensk TV under gårdagskvällen, men under eftermiddagen drabbade ett antal Allsvenska lag samman. Det måste vara skönt att hålla på Malmö FF. De spelade inte, men några av de lag som skuggar de svenska mästarna gick på pumpen. AIK förlorade två poäng hemma genom 2-2 mot Östersund och tvåan Norrköping hade åkt till Örebro för att hämta hem tre poäng. Det gick om intet då Örebro överraskade med en 4-2 seger. Allsvenskan kommer att bli lite haltande i omgångarna nu då det är kval till olika cuper i Europa. Norrköping spelade sin 14:e match, medan några lag bara gjort 12 matcher.
 

Ingen bra start för U-19 grabbarna i EM.


Ett annat hopp i går eftermiddag var det svenska U-19 landslaget som skulle vinna EM i Georgien. Första hindret var Tjeckien, och det blev just det; Ett hinder. Svensk förlust med 1-2. I andra matchen i Sveriges grupp vann Portugal mot Georgien med 1-0. På onsdag spelas andra matchen. Då möter Sverige Georgien. Ska det bli slutspel krävs en andraplats i Gruppen. Blir det inte seger för Sverige på onsdag så blir det ingen vidare bra turnering.
 

Portugal trea utan sin stora diva.


Det spelades även en tredje turnering i går eftermiddag som jag också missade då det var fint golfväder. Golfen gick väl lika bra för mig som Matchen om tredje pris i Confederations Cup gjorde för Mexiko. De gjorde inte ett enda mål och ändå stod det 1-1 vid full tid. Portugal hade då missat en straff och gjort ett självmål. Då de fick en ny straff i förlängningen satte de den och blev trea med en 2-1 seger i bronsmatchen. Är man en diva som Cristiano Ronaldo så skiter man fullständigt att bidra i något så simpelt som att försöka bli trea. Alltså hade han redan lämnat mästerskapen och var inte med i matchen.
 

Som Lineker sa: Tyskland vinner alltid.


Tyskland har också ett antal divor, men de spelar i A-laget och var alltså hemma i Tyskland eller hade semester på varmare ort. B-laget fick spela för den tyska äran och 50 miljoner kronor för att försöka visa att de just nu är världens bästa landslag. De hade redan mött Chile i gruppspelet. Den matchen slutade 1-1. Igår startade Chile i högsta tempo och pressade tyskarna. Efter 20 minuter kom äntligen Tyskland upp i sitt första anfall och så stod det 1-0 på ett misstag från Chileförsvaret och Lars Stindl kan göra målet som skulle bli matchens enda.
 

Märkligt att videogranska och sedan inte följa reglerna?


Så småningom hade även tyskarna lite spel, men det var Chile som vann all statistik utan att kunna pressa Tysklands målvakt Marc-Andre ter Stegen riktigt. Trots detta utsågs ter Stegen till ”Man of the Match”??? Andra halvlek blev förryckt av filmningar och irritationsmoment bland spelarna. Tyskland försökte maska och chilenarna blev irriterade och skulle ge igen. Jag anser inte att man bör använda videogranskning vid annat än målsituationer. Nu gjorde man det vid en frispark. Gonzalo Jara satte en fruktansvärt ful armbåge, fullt medvetet, i huvudet på Tysklands Timo Werner. En solklar utvisning. Den videogranskades och det blev bara ett gult kort. Visst är jag emot utvisningar så det var tur att Chile fick fortsätta med elva man, men om situationen skulle granskas så måste man för guds skull följa reglerna.
 

Nu har Tyskland lika många segrar som Danmark i Confederations Cup.


Efter matchen var det prisutdelning och här var det lite gladare silvermedaljörer än de spanska U-21 spelarna i EM. Nästan alla Chiles spelare verkade vara stolta över sina medaljer och behöll dem runt halsen då de ställde upp för att hylla de tyska spelarna som fört sitt land till seger i det tionde Confederations Cup. Detta var Tysklands första seger i turneringen. Flest segrar har Brasilien. De har vunnit fyra gånger. Frankrike har två segrar och en seger har Argentina, Mexiko och 1995 så vann faktiskt lilla Danmark då de slog Argentina med 2-0 i finalen.

NYA TRÖJOR

CHELSEAs första- och andratröja 2017/18

Chelsea har två klassiska hemma- och bortatröjor. både den blå och den vita är snarlika många andra hemma- och bortatröjor som laget haft. Yokohama Tyres fortsätter som sponsor, men den stora nyheten med årets kollektion är att Nike för första gången tagit över tillverkningen från Adidas som stått för lagets tröjor de elva senaste åren. Jag ser inget speciellt med dessa nya tröjor.

TOTTENHAMs första- och andratröja 2017/18

Tottenham har den kommande säsongen mycket likt Chelsea. Nike har för första gången fått ansvaret för Tottenhams kollektion. Inte heller här ser jag något innovativt i de båda modellerna. De liknar både Nikes tröjor och klassiska Tottenhamtröjor. Hyfsat, men inte mer.

GÅRDAGENS TRANSFERS

Nemanja Maksimovic klar för Valencia


Den serbiske landslagsmittfältaren Nemanja Maksimovic, 22, har skrivit på för spanska Valencia.
Valencia meddelar på sin officiella hemsida att Nemanja Maksimovic är klar för klubben.
Den 22-årige serbiske mittfältaren värvas från FC Astana.
Maksimovic har signerat ett kontrakt till sommaren 2022.

Hakan Calhanoglu bekräftar flytt till Milan: "Är glad"


Bayer Leverkusens mittfältare Hakan Calhanoglu, 23, kommer att skriva på för Milan inom kort.
Milan har nått en överenskommelse med Bayer Leverkusen för turkiske landslagsmannen Hakan Calhanoglu.
Prislappen sägs landa på 20 miljoner euro plus 4 miljoner euro i bonusar.
Calhanoglu kommer påbörja sin läkarundersökning i dag.
– Jag kommer att signera kontraktet i Milano. Jag vill tacka Bayer Leverkusen, direktörerna och fansen för tre fantastiska år. Nu ser jag framemot en ny utmaning, säger 23-åringen till tyska Bild.
Mittfältaren har redan landat på flygplatsen Malpensa.
– Jag är mycket glad över att vara här, säger Calhanoglu enligt Football Italia.
Calhanoglu kommer att signera ett fyraårskontrakt värt 2,5 miljoner euro så fort läkarundersökning är avklarad.

Daniele Padelli klar för Inter


Torinos målvakt Daniele Padelli har lämnat för storklubben Inter.
Daniele Padelli, 31, lämnar Torino. Målvakten blir dock kvar i Serie A.
Han har skrivit på för Inter och ansluter som bosman. Det bekräftar Serie A på sin officiella hemsida.
Padelli har varit i Torino sedan 2013.

FOTBOLLSHISTORIA från 3:e juli
1992 Välkommen Sydafrika.
2001 Barry bye, bye

1992 Sydafrika är tillbaka

 

Sydafrikas fotbollsförbund grundades 1892. Givetvis togs regeln att fotboll bara var till för vita. 1957 fanns inte många självständiga afrikanska stater, men Sydafrika var en som inbjöds till Confederation of African Football. Året därpå uteslöts de på grund av apartheid. FIFA bjöd in Sydafrika 1961. Efter två år uteslöts de härifrån för sina rasåtskillnadsregler. Men idag 1992, 100 år efter att förbundet bildats var Sydafrika välkommet igen i FIFA och kunde möta andra landslag. De fick ju även hålla i VM-slutspelet 2010 som det första värdlandet i Afrika.

2001 Barry Liddell går bort

 

Barry Liddell var en av Liverpools legendarer 1939 till 1961. Han var född i Dunfermline i Skottland den 10:e januari 1922 och som 15:åring upptäcktes han av Liverpools halvback Matt Busby. Som 15-åring kom han till Liverpool där han stannade hela karriären. Det blev 491 matcher och 215 mål, och det kunde ha blivit mycket mer om inte andra världskriget kommit emellan.
 

Liddells höjdpunkter i karriären kom 1947 och 1950 då han var den drivande kraften i lagen som vann ligan respektive blev tvåa i FA-cupen. Efter detta blev Liverpool allt sämre och flera gånger räddade Liddell laget från degradering. Detta uppmärsammades av fansen och laget fick smeknamnet "Liddellpool". Ropen från läktaren "Give it to Billy!" är också känt från den här tiden.
 

Idag 2001 dog han av Alzheimers sjukdom. Den 4 november 2004 hedrades han genom en minnesskylt vid Anfield och 29 september 2006 utsågs han till den sjätte bästa som någonsin spelat för klubben vid en omröstning på Liverpool FC:s officiella hemsida.

FÖDDA IDAG

70 år Rob RENSENBRINK född 1947 i Amsterdam, Nederländerna.
Anfallare
49 landskamper för Nederländerna.

Klubbar som spelare:
1965-69 DWS,
1969-71 Club Brügge,
1971-80 Anderlecht,
1980 Portland Timbers,
1981-82 Toulouse

31 år Ola TOIVONEN född 1986 i Degerfors, Värmland.
Mittfältare/Anfallare
41 U- och 50 A-landskamper för Sverige.

Klubbar som spelare:
2003-05 Degerfors IF,
2006 Örgryte IS,
2007-08 Malmö FF,
2009-14 PSV Eindhoven,
2014-16 Rennes,
2015-16 Sunderland (lån),
2016- Toulouse.

29 år Winston REID född 1988 i North Shore City, Nya Zeeland.
Försvarare
15 U-landskamper för Danmark och 20 A-landskamper för Nya Zeeland.

Klubbar som spelare:
junior SUB Sønderborg,
2003-10 Midtjylland,
2010- West Ham United

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln