• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 20:e december 2017.

Lucka nummer 20 i julkalendernCarabao Cup
Ganska ointressanta utgångar av kvartsfinalerna med en storfavorit i varje match.
Arsenal - West Ham, 1-0 i mål och 1-0 i skott på mål. Hur kul är det ?
Även i straffsparksläggning känns Manchester City överlägsna.


Fotbollshistoria och födda hade felaktig hamnat på den 16:e december. Nu är det rätt.
FOTBOLLSHISTORIA:
1983: Första VM-pokalen försvinner för alltid
.

FÖDDA IDAG:
Ashley, Geremi.

DAGENS TRÖJA
ARSENALs förstatröja 2011/12

Två matcher i Ligacupen i England skulle ha två vinnare. Största segern tog Arsenal då de vann med 1-0 över West Ham. Manchester City vann på straffar, så då blir det en Arsenaltröja idag.

Carabao Cup


Efter en tuff dag med både läkarbesök, tandläkarbesök och trots plågor vara tvungen att ta hand om Fotbollsaffärens iternetsförsäljning, så skulle jag koppla av med lite Ligacupsfotboll. Då jag i min ungdom följde denna cup så kommer jag ihåg att den kallades ”Mjölkcupen”. Det är ju så att Ligacupen började sponsras 1982 och sedan dess har den kallats för det som företaget som sponsrade cupen hette. De första fem åren var det mejerierna i England. Dryck har varit populärt. Coca cola var inne i sex år och nu ätr det den thailändska energidrycken Carabao som sponsrar.
 

Ganska ointressanta utgångar av kvartsfinalerna med en storfavorit i varje match.


Turneringen hade kommit till kvartsfinaler, och från början var det alla lag från de fyra högsta ligorna som var med. Nu är det sju Premier Leaguelag kvar och Bristol Coty från andradivisionen Championsship. Trots fri lottning så är det de fyra favoriterna Manchester City, United, Arsenal och Chelsea som ställs mot Leicester, Bristol City, West Ham och Bournemouth. Trots att alla lag kör med B-betonade uppställningar så bör det bara kunna gå på ett sätt.
 

Arsenal - West Ham, 1-0 i mål och 1-0 i skott på mål. Hur kul är det ?

 
Till skillnad från Premier League så kan Viasat visa båda matcherna trots att de gick samtidigt. Jag startade med Leicester mot oövervinnerliga Manchester City. Då det blev 1-0 till City slog jag över till Londonmötet Arsenal mot West Ham. Då det även här blev favoritledning till Arsenal knappade jag tillbaka till Leicester. Tur var väl det för Arsenal vann och gick vidare med 1-0. Med tur för mig menar jag att det inte hände mycket mer i den matchen. Skott mot mål vann Arsenal med 1-0 så då kan ni förstå att det var lite av ett sömnpiller.
 

Även i straffsparksläggning känns Manchester City överlägsna.


Leicester lyckades få en straff på fem minuters övertid och den satte Vardy i mål. Alltså blev det 1-1 och förlängning. Där hände inte mycket, så allt fick avgöras på straffar. Där gick det som det brukar. Givetvis fattade alla att Manchester City skulle vinna straffläggningen och det gjorde de också, för då Leicester skulle lägga sina sista två straffar (man kör så kallad tie breakmodell med två straffar per lag innan nästa lag får lägga två på raken) så var det de bästa målgörarna Vardy och Mahrez som givetvis bommade och då var det redan klart att manchester City gick vidare och även i går var oövervinnerliga. I kväll kommer självklart Manchester United och Chelsea att gå vidare och i semifinalerna ändras förutsättningarna något. De spelas nämligen som dubbelmöte i hemma och bortamöte.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 20:e december.

1983 VM-pokalen stals

 
Idag 1983 försvann Jules Rimet Trophy för evigt. Pokalen var den man fick om man lyckades bli världsmästare i fotboll. Redan 1966 stals pokalen då den befann sig i England som skulle arrangera detta års VM. För säkerhets skull försäkrades den för drygt 300 000 kronor även om den bara var värd drygt 30 000.
 

Den 19:e mars var den med i en utställning på Westminster Central Hall. Trots polisbevakning stals den dagen därpå. En lösensumma på halva värdet av pokalen krävdes. En vecka efter stölden var en man, David Corbett och hans hund Pickles, ute och gick då Pickles snusade fram till något som var inlindat i en tidning och låg under Corbetts häck. Det visade sig var pokalen som då kom tillrätta. 1970 blev Brasilien första land att bli världsmästare för tredje gången. Det betydde att de fick behålla Jules Rimet Trophy för alltid. Det hade den inte längre än till idag 1983.
 

Denna dag stegade bankmannen och fotbollsagenten Sérgio Peralta och två medhjälpare in på Brasilianska fotbollsförbundet och lyckades stjäla VM-pokalen och två andra pokaler. Ytterligare en person, en guldsmed var inblandad och det tros att Jules Rimet Trophy smältes ner till guldtackor och såldes. Alla inblandade greps och dömdes till fängelse. Hjärnan bakom det hela, Peralta frigavs 1998 och dog 2003 i en hjärtattack. Även de andra inblandade dog, men på lite våldsammare sätt, en i en bilolycka och en blev skjuten av andra skurkar. Så kanske vilade det en förbannelse över pokalen. Numera finns en kopia att beskåda på Brasiliens fotbollsförbund om man skulle ha vägarna förbi.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 20:e december.

37 år Ashley COLE född 1980 i Stepney, London
Försvarare
7 U- och 107 A-landskamper för England.
Klubbar som spelare:
Arsenal (1997-2006),
Crystal Palace (lån 2000),
Chelsea (2006-14),
Roma (2014-16),
LA Galaxy (2016-).

39 år GEREMI Geremi Sorele Njitap Fotso född 1978 i Bafoussam, Kamerun
Försvarare/Mittfältare
118 landskamper för Kamerun.
Klubbar som spelare:
Racing Bafoussam (1995-96),
Cerro Porteño (1996-97),
Gençlerbirliği (1997-99),
Real Madrid (1999-2003),
Middlesbrough (lån 2002-03),
Chelsea (2003-07),
Newcastle United (2007-09),
Ankaragücü (2010),
AEL (Athlitiki Enosi Larissa FC 2010-11)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv