• Boris dagliga blogg

Söndagen den 28:e maj 2017.

Ingen Dubbel för Chelsea.
Skönt att fusk straffar sig, fast en ersättare efter tio minuter vid utvisning vore en regeländring att kämpa för.
Wenger och Arsenal mesta FA-cupmästare.
Celtic tog dubbeln och Norrköping tog ledning i Allsvenskan.
Fotbolls-VM
På tok för sena cupfinaler en lördag.

NYA TRÖJOR
Swindon Town och Rapid Wiens förstatröjor 2017/18

GÅRDAGENS SKVALLER:
Marco Silva, Arsene Wenger, Bernardo Silva.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1928: VM i Fotboll föds.
1980: Nottingham bäst i Europa för andra gången, men bar bäst i England en enda gång.

FÖDD IDAG:
Kyle.

DAGENS TRÖJA

Ingen Dubbel för Chelsea.


Nej, det blev ingen ”Dubbel” för Chelsea. Trots storfavoritskapet så visade de inte var de kan. Kan det vara så att firandet av Premier Leaguetiteln låg dem i fatet. Det var ett Arsenal som var betydligt mer taggade. Till och med så pass att de använde händer och allt möjligt för att få in ledningsmålet. Den dag fotbollen sväljer stoltheten och accepterar videogranskning på målsituationer så hade Arsenal aldrig fått ledningen. Nu fick de det, och 1-0 i paus var faktiskt rättvist.
 

Skönt att fusk straffar sig, fast en ersättare efter tio minuter vid utvisning vore en regeländring att kämpa för.


Andra halvlek låg Chelsea på fram till 68:e minuten då Moses skulle fixa eller fuska sig till en straff. Då han redan hade en varning var det fullständigt riktigt av domare Taylor att visa ut Moses. Sedan kvarstår min åsikt om utvisningar i fotboll, att efter tio minuter skulle Chelsea få spela med fullt lag igen. Nu straffas hela laget av en spelares dumhet. Trots detta lyckades Diego Costa kvittera, bara för att Ramsey och Arsenal skulle ta ledningen igen. Då gjorde Conte ett drag som liknade Benitez taktik. Conte tog ut den ende målfarlige spelaren Costa för att sätta upp sina backar i anfallet.
 

Wenger och Arsenal mesta FA-cupmästare.


Arsenal vann alltså med 2-1 och tog därmed sin 13:e FA-cuptitel. Det leder de på. Det är en titel mer än Manchester United. Men det var tur att Arsenal vann. Både de och FA-cupen sponsras av Fly Emirates. Banden på pokalen var tryckta med Fly Emirates, och det hade kanske sett lustigt ut att dela ut en pokal till Chelsea med Fly Emirates på. Men dessa blå-vita band fanns med på Wembley. Just detta var en fråga jag lärde mig då jag besökte gamla Wembley ör cirka 20 år sedan.
”Vad är det som tas med till varje FA-cupfinal, men som aldrig används?”
”Jo, det förlorande lagets färger på band till pokalen!”
 

Celtic tog dubbeln och Norrköping tog ledning i Allsvenskan.


Det spelades en det andra matcher också. I Skottland så tog Celtic ”The Double”. De vann cupfinalen med ett mål på två minuters övertid. Det betydde 2-1 mot Aberdeen. Det var även sista omgången i Serie A, men i Italien bryr man sig inte om att sista omgången ska spelas samtidigt. Juventus vann borta över Bologna och Atalanta slog ChievoVerona. Så har dessa fyra lag spelat klart. Matcherna betydde ingenting för ligaställningen. Det betydde matcherna i Allsvenskan. Här tog serieledarna IFK Norrköping segern mot bottenlaget Eskilstuna. Jodå, ny ledare i Allsvenskan. Upp till bevis Malmö FF mot AIK i morgon.
 

Fotbolls-VM


Fotbolls-VM för U-20 lag avverkades i C och D grupperna. C-gruppen var jämn. Zambia var redan vidare och passade på att förlora till Costa Rica med 1-0 och Portugal tog sin första seger. Den kom över Iran och betydde att Portugal blev tvåa och Iran sist. I Grupp D spelades oavgjort i båda matcherna så där blev det inga förändringar i slutställningen. Uruguay, Italien och helt säkert även Japan är vidare. Sydafrika har spelat klart.
 

På tok för sena cupfinaler en lördag.


Det var inte bara FA-cupen som avgjordes. Både Tyskland och Spanien spelade sina cupfinaler. Jag har klagat på att FA-cupen har flyttat från eftermiddagsmatch till kvällsmatch. Tyska cupfinalen gick klockan 20:00 en lördagkväll. Löjligt! Eintracht Frankfurt och Borussia Dortmund möttes och det blev favoritseger. 2-1 till Dortmund. Spanska finalen är så sjuk speltid att den knappt är värd att nämnas. 21:30 en lördagkväll. Vansinne. Fast den var ganska ointressant då Barcelona var ena laget och Alaves det andra. Jag förutsätter att Barcelona vann ganska enkelt.

NYA TRÖJOR

SWINDON TOWNs förstatröja 2017/18


League Twolaget Swindon Town visade upp sin nya hemmatröja från Puma. Den följer kommande säsongs Pumatröjor. En enfärgad tröja med prickar på axlarna som övergår i ett helt fält. Swindon åkte ju ur League One och ska med denna skapelse försöka ta sig tillbaka upp i ligasystemet igen 2017/18.

RAPID WIENs förstatröja 2017/18


Österrikes mesta mästare (32 gånger) Rapid Wien har förståss tyska Adidas som tillverkare. Här har Adidas frångått det nostagiska och tillverkat en i tyget omönstrad tröja. Dock har man piffat till det med de mörka ränderna längst ner. Då jag är svag för grönt gillar jag tröjan.

GÅRDAGENS SKVALLER

Marco Silva tar över Watford


Via sin officiella hemsida meddelar Watford att man har tillsatt Marco Silva som ny tränare.
Marco Silva lämnar Hull City och tar över rodret i Watford, meddelar den sistnämnda klubben via sin officiella hemsida.
Silva signerar ett tvåårskontrakt och ersätter därmed Walter Mazzarri, som fick sparken från Londonklubben.

Arsene Wenger uppges förlänga med Arsenal


Rapporter gör gällande att Arsene Wenger kommer att krita på ett nytt tvåårskontrakt med Arsenal.
Arsene Wenger har varit Arsenals tränare sedan 1996, men sitter på utgående kontrakt.
Nu skriver Daily Mirror att oavsett resultat i kvällens FA-cupfinal mot Chelsea kommer fransmannen förlänga.
Wenger kommer att signera ett nytt tvåårskontrakt, något som offentliggörs i början av nästa vecka.

Bernardo Silva helt klar för Manchester City


Trovärdiga BBC går ut med informationen att portugisen kommer att tillbringa de närmaste säsongerna.
Tidigare under fredagen kom uppgifter att Bernardo Silva var i Manchester för att läkarundersökas.
Nu skriver anrika BBC att portugisen klarat av denna och skrivit på för Manchester City.
Enligt BBC kommer Silva att kosta 43 miljoner pund att köpa loss från Monaco.
Manchester City förväntas bekräfta affären.

FOTBOLLSHISTORIA från idag
1928 VM föds.
1980 Forest igen

1928 VM:s födelsedag

 
Idag 1928 hade FIFA en kongress i Amsterdam. En sak som diskuterades var den succé som FIFA haft genom att arrangera fotbollsturneringarna i OS 1920 och 1924. Även den OS-turnering som startade i dag 1928 hade startat med Portugal-Chile 4-2 och Belgien-Luxemburg 5-3 så det såg ut att bli publikvänligt även här. Då tog FIFA beslutet om att det även bör spelas ett VM i fotboll som skulle gå vart fjärde år mitt emellan två OS. Första värdland fick bli Uruguay då de var regerande Olympiska mästare och även skulle vinna OS 1928.

FIFAs medlemmar på kongressen 1928 som beslutar om Fotbolls-VM.

1980 Nottingham Forest rekord

 
Idag 1980 spelades Mästarcupfinalen på Santiago Bernabéu Stadion i Madrid. Det var de regerande mästarna Nottingham Forest som vann med 1-0 året innan mot Malmö FF i final, som spelade mot Hamburger SV. Även denna gång blev det 1-0 till Nottingham Forest. Målet gjordes i 20:e minuten av John Robertson. Det märkliga med segern är att Nottingham Forest i och med det blivit Europamästare två gånger, men de har bara blivit bäst i England en gång då de vann ligan 1978.

FÖDD IDAG

27 år Kyle WALKER född 1990 i Sheffield, England.
Försvarare
14 U- och 25 A-landskamper för England.

Klubbar som spelare:
1997-2009 Sheffield United,
2008 Northampton Town (lån),
2009- Tottenham Hotspur,
2009-10 Sheffield United (lån),
2010-11 Queens Park Rangers (lån),
2011 Aston Villa (lån)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln