Premier League den 4:e april igen. Jo pyttsan! Ska Liverpool bli utan titel i år igen? COVID-19 i siffror.

1909: Tysklands största förlust någonsin.
1996: Mike Tyson vinner över Frank Bruno.
2002: Enda avbrutna Engelska ligamatchen för för få spelare.

Theo, Susanne, Terry.

DAGENS TRÖJA

DAGENS BLOGGTEXT OM SÖNDAGEN DEN 15/3 2020

Då jag läser dagens tidning så finns det alltid en sektion på sportsidorna som berättar vilka sportevenemang som visas på vilken kanal. Den lilla tablån fanns inte i gårdagens tidning. Helt enkelt för att det inte fanns några stora sportevenemang att visa. Allt givetvis för coronavirusets härjningar. Detta är en situation som ingen nu levande person varit med om. Ett av de stora intressena rör engelsk fotboll och speciellt Premier League.

Ligan ska återupptas den 4:e april. Fast alla kan inse att så inte kommer att bli fallet. På torsdag kommer klubbarna att träffas för att ha ett möte (undrar hur många som får plats på mötet?) West Hams vice ordförande har redan gett sin syn på Premier League och vill att hela säsongen ska annulleras och att man startar om med samma lag i ligorna nästa säsong som denna. Jag är väl inte helt fel ute om Liverpool kommer att rösta mot detta förslag. För det skulle ju innebära att Liverpool inte kommer att vinna något Premier League i år heller. Fast för min del så tror jag det hade varit ett utmärkt förslag för Watford. Vi får se på fredag vad mötet kommer fram till.

En av mina vänner sände en video på att förvandla Coronaviruset COVID-19 till siffror, då siffror inte ljuger. Detta är ett utmärkt sätt att se på virusepidimin på ett nytt sätt. Kolla!

IDROTTSHISTORIA från den 16:e mars.

1909 Målrekord

Idag 1909 spelade ett Engelskt amatörlandslag landskamp mot Tyskland. Matchen spelades i Oxford och tyskarna ville ha revansch för 5-1 förlusten i Berlin förra året. Tyvärr för Tyskland så blev det istället en förlust som fortfarande står som den största i landets fotbollshistoria. 0-9 och det lär nog knappast kunna slås.

1978 Nigeria trea

Idag 1978 spelades matchen om tredje pris i Africa Nations Cup på Sports Stadium i Accra, Ghana. Matchen gick mellan Nigeria och Tunisien. Tunisien tog planenligt ledningen i 19:e minuten genom Mohamed Akid. Då var allt frid och fröjd, men då Baba Otu Mohammed kvitterade i 42:a minuten ansåg tunisierna att målet inte skulle godkännas. Givetvis kunde de inte övertyga domaren utan lämnade planen för att vägra spela vidare. Förutom den missade bronsmedaljen blev Tunisien avsängda från landslagsspel i två år.

1996 Tyson återtar världsmästartiteln.

Storbrittanniens tungviktsmästare i proffsboxning hade hållit på i tretton år och 1995 blev han även världsmästare. Idag 1996 skulle han försvara den titeln mot amerikanen och världsmästaren mellan 1986 och 1990, Mike Tyson. Matchen gick i MGM Grand Garden Arena i Paradise, Nevada. Femton ronder var inplanerade, men redan i tredje bröt domaren Mills Lane matchen. Efter att ha tagit emot en slagserie på tretton träffar på raken var Bruno försvarslös och Mike Tyson hade vunnit på TKO, teknisk knockout. Mike Tyson återtog alltså världsmästartiteln efter sex år. fast denna gång var han bara champion tills den 9:e november samma år (1996). Då mötte Tyson förre världsmästaren Evander Holyfield, som nu gjort comeback efter hjärtbesvär. Den matchen stoppades efter att domaren gått emellan i 11:e ronden och tilldömt Holyfield segern på teknisk knockout.

2002 tunt med spelare på plan

Idag 2002 spelade Sheffield United en ligamatch hemma på Bramall Lane mot West Bromwich. Det startade illa för hemmalaget som redan efter nio minuter fick sin målvakt utvisad. Det var dock bara 1-0 till gästerna i paus. I andra blev det 2-0 efter 63 minuter. Då bytte United in sina två afrikaner Patrick Suffo och Georges Santos. Efter ytterligare en minut var båda två utvisade. Strax efter att West Bromwich gjort 3-0 skadades två Sheffield Unitedspelare så illa att de tvingades lämna matchen. Då alla byten var gjorda och United bara hade sex spelare kvar på planen tvingades domare Eddie Wolstenholme att bryta matchen pga för få spelare. Normalt blir det ett omspel men detta protesterade West Bromwich mot och de fick behålla poängen och 3-0. Däremot ville inte Sheffield United behålla Patrick Suffo och Georges Santos. De spelade aldrig mer för Sheffield-laget.

IDROTTSPROFILER som föddes den 16:e mars.

Theo WALCOTT blir 31 år
FOTBOLL

Theo James WALCOTT är född 1989 i Stanmore, England
Anfallare
40 U-, 1 B- och 47 A-landskamper för England.

Klubbar som spelare:
Newbury (1999-2000),
Swindon Town (2000),
Southampton (2000-06),
Arsenal (2006-18),
Everton (2018-).

Walcott blev överraskande uttagen till den engelska VM-truppen 2006 av dåvarande förbundskaptenen Sven-Göran Eriksson. Walcott hade då ännu inte hade debuterat i Premier League, och har senare själv medgett att han blev förvånad av uttagningen. Walcott fick inte heller någon speltid i VM.

Susanne LJUNGSKOG blir 44 år
CYKEL

Susanne LJUNGSKOG är född 1976 i Halmstad, Halland, Sverige.