• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 1:a oktober 2019

En ganska lång måndag.
Orolig natt.

Spela tills domaren blåst!!!
Groteskt att sätta pris på en död fotbollsspelare!


FOTBOLLSHISTORIA:
1977: Pelé gör sin 1375:e och sista match.
1996: Arsene Wenger gör sin första match som manager för Arsenal.

FÖDDA:
George.

DAGENS TRÖJA

Det blev varken Nanchester United eller Arsenal som jag bär idag. De spelade ju 1-1. Istället kollade jag resultaten i Premier League 2. Där vann Stoke City borta över Reading med 4-0. Och det är ju inte var dag man kan ta på sig en Stoke-tröja. A-laget tar inte så många segrar.

DAGENS BLOGG OM MÅNDAGEN DEN 30:e SEPTEMBER 2019

En ganska lång måndag.


Det skulle visa sig bli en ganska lång måndag. Den startade klockan fyra då Frida skulle till sitt tåg för vidare resa till hennes arbetsplats i Svendborg på Fyn. Klockan sex var det Ebbas tur att fraktas till Hyllie för vidare befordran till Växjö där hon har sin arbetsplats. Halv tio var det dags att frakta Rhiann till djursjukhuset för vidare kontroll av komplikationerna kring operationssåret. Sedan fanns det lite lugnare läge fram till fyra på eftermiddagen då det var tid att åka till City Gross och hämta ut veckans matlåda. Då denna var hemma med lite annan veckohandling så var det tid att åka till Löddeköpinge för en match i Lödde Ligans korpserie i bowling. Inte nog med att vi spelade dåligt, Krister och jag, vi hade en sjuhelsikes otur med alla käglor som stod och vickade och vägrade att falla. Det blev faktiskt, trots detta, serger i första serien med en ynka poäng, men sedan spelade våra motståndare som de skulle och till slut blev det förlust med 126 poäng. Det gör att vi behåller sjunde och nästsista plats i tabellen efter fyra matcher.
 

Orolig natt.


Det blev lite fotboll innan det var dags att lägga sig. Nu hade Rhiann fått sådan oro i kroppen att hon en gång i kvarten skulle ut i trädgården. Det resulterade i att jag lade mig i vardagsrumssoffan och hade altandörren öppen så att Rhiann kunde vandra ut och in bäst hon ville. Efter ett par rundor somnade jag och vaknade vid sextiden. Då var det lite kyligt i rummet och hunden sov i sin korg på ovanvåningen. Detta gör att det blir ett sent utskick på bloggen idag.
 

Spela tills domaren blåst!!!


Fotbollen jag sett fram emot var matchen mellan Manchester United och Arsenal. Inte för att de två lagen längre är några topplag att räkna med, utan för att de varit gamla topplag. Nu ska jag inte var en viktigpetter, men att det skulle bli oavgjort hade jag på känn sedan tidigt. Det är ju två lag som i år inte har visat framfötterna så därför var 1-1 inte alls överraskande utan snarare väntat. 1-0 i första halvlek var ett snyggt långskott och 1-1 målet var ett mål som inte hade blivit mål förr i tiden. Det vinkades nämligen felaktigt offside, men domaren väntade med att blåsa. Reglerna är ju sådana att man ska fortsätta spela tills domaren blåst. Så de spelare i Manchester United som eventuellt slutat spela får skylla sig själv att de inte fattat de nya reglerna. Efter VAR-koll så blev det helt riktigt dömt mål och matchen kunde sluta 1-1. Arsenal är visserligen fyra och United tia. Det är mellan dessa placeringar som de båda gamla storlagen kommer att sluta.
 

Groteskt att sätta pris på en död fotbollsspelare!


Jag hämtar ett inslag från tidningen som handlar om Emiliano Sala. Man önskar att han borde vila i frid. Han var ju spelaren som i våras köptes av Cardiff City från Nantes. Det tragiska som hände var att hans inhyrda privatplan störtade i Engelska Kanalen och Sala omkom. Nu har vi ett bevis på att fotboll enbart handlar om pengar och inget annat. En människas värde är inte omätbart om man är, eller var, fotbollsspelare. Cardiff City har av FIFA tilldömts att betala runt 64 miljoner kronor till Nantes för köpet av en död fotbollsspelare. Helt groteskt!

FOTBOLLSHISTORIA från den 1:a oktober.

1977 En era tar slut

 

Edson Arantes do Nascimento mera känd som Pelé spelade idag 1977 sin sista fotbollsmatch. Det var på New Jersey's Giants Stadium inför 77 000 åskådare som denna match spelades. Det var mellan de två lag som var de enda Pelé spelat för. Nämligen brasilianska Santos och New York Cosmos. Matchen slutade 2-1 och det var Pelé som gjorde New York Cosmos ena mål. Hans sista i karriären. Pelé kunde inte förlora då han spelade första halvlek i Cosmos och avslutade matchen i sitt gamla Santos. Totalt med alla träningsmatcher inräknade spelade han 1375 matcher och gjorde 1284 mål. Det blir ett snitt på 0,9338 mål per match.

FOTBOLLSHISTORIA från den 1:a oktober.

1996 Wenger i Arsenal.
 

Arsene Wenger gör officiellt sin debut idag 1996 som Arsenals manager. Efter 147 matcher som spelare i lag runt och i Strasbourg sadlade han om 1984 och blev tränare. Efter Nancy-Lorraine, Monaco och japanska Nagoya Grampus Eight kom han till London och Arsenal. Här har han lyckats ta The Double, ligamästare och cupvinnare under samma säsong, två gånger. Han är ensam tränare utanför Storbritannien som lyckats med detta. 2003-04 lyckades han även få sitt Arsenal att bli ligamästare utan att ha förlorat en enda match.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 1:a oktober.

George WEAH blir 53 år

George Manneh Oppong WEAH är född 1966 i Monrovia, Liberia.
Anfallare
61 A-landskamper för Liberia.

Klubbar som spelare:
Young Survivors Clareton (1981-84),
Bongrange Company (1984-85),
Mighty Barrolle (1985-86),
Invincible Eleven (1986-87),
Africa Sports (1987),
Tonnerre Yaoundé (1987-88),
Monaco (1988-92),
Paris Saint-Germain (1992-95),
Milan (1995-2000),
Chelsea (2000 lån),
Manchester City (2000),
Olympique Marseille (2000-01),
Al Jazira Club (2001-03).

Han var den förste afrikan till Europas bäste fotbollsspelare 1995.
Efter fotbollen blev han politiker och var en av kandidaterna i presidentvalet i Liberia 2005, men förlorade till Ellen Johnson Sirleaf. Weah vann sedan valet den 26 december 2017 och tillträdde som Liberias president den 22 januari 2018.

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv