• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 6:e december 2017.

Lucka nummer 6 i julkalendern


Det som skulle vara en spännande sista Champions Leagueomgång blev allt annat.
Grupp A var redan klar.
Grupp B och C var redan klara.
Grupp D var redan klar.


FOTBOLLSHISTORIA:
1930: Publikt bottenrekord i Englands poffsliga.


FÖDDA IDAG:
Tim, Tony.

DAGENS TRÖJA
BARCELONAs förstatröja 2006/07

Givetvis blev det till att välja en tröja av alla de lag som vann i Champions League igår. Då fick det bli största segern. Den stod Barcelona för med 2-0 över Sporting Lissabon.

Det som skulle vara en spännande sista Champions Leagueomgång blev allt annat.


Det som möjligen var tänkt som en klang och jubelföreställning blev igår en jätteflopp. Jag tänker givetvis på sista omgången av gruppspelet i Champions League. Givetvis skulle sista omgången bli en massa spännande uppgörelser om vilka lag som skulle ta sig vidare till vårens riktiga cupspel och vilka som kom i Europa League och vilka som spelat klart. Jag ska tillstå att jag hittade ingen spänning i någon av de matcher som spelades igår. För att jag ska orka titta så ska det gälla något. För mig var det som om det spelades åtta träningsmatcher då allt det viktiga var klart. Jag har lite svårt att tro att något lag går in edd 100% för att bli trea och ta sig in i Europa League.
 

Grupp A var redan klar.


Grupp A var i teorin inte helt klar, men i praktiken hade Manchester United vunnit före Basel, och jusr så slutade det då båda lagen vann sina sista matcher. CSKA Moskva tog sig till Europa League. Åter en gång var Zlatan helt borta från Manchester Uniteds trupp och det förklaras lite luddigt av Mourinho (som ju alltid förklarar allting mer än luddigt) att Zlatan behöver vila från matcher för att träna upp sin muskulatur i benen lite mer???
 

Grupp B och C var redan klara.


Grupp B var ännu klarare. Hät var alla positioner redan klara. Trots att Bayern München vann sista omgångens match över PSG så vinner Parislaget gruppeb före Bayern, och trots att Anderlecht besegrade Celtic så var det skottarna som blev trea. Grupp C hade redan Chelsea vidare. De blev tvåa i gruppen då de nöjde sig med ett poäng igår medan Roma vann sin match. Alltså Roma etta före Chelsea och Atletico Madrid till Europa League. Givetvis blir de en av favoriterna att ta hem heladencupen i vår.
 

Grupp D var redan klar.


Slutligen så spelades Grupp D klart och även här var allt klart på förhand. Jag skulle vilja gå så långt att jag påstår att denna grupp  var klar redan efter lottningen tidigt i höstas. Alla var på det  klara med att barcelona skulle vinna gruppen före Juventus, och det var precis vad som hände. De vann sina matcher igår. Barcelona över redan klara trean Sporting Lissabon och Juventuus över det klara sistalaget Olympiakos. Nej, det var inte en Champions Leagueomgång värd att titta på, men ikväll finns det ett fåtal frågor som ska besvaras i tre av grupperna.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 6:e december.

1930 Thames AFC sätter botterekord

 
Thames AFC hette en engelsk klubb som bildades 1928. 1930 hade laget tagit sig till ligasystemet och spelade i Third Division South. Idag 1930 mötte de Luton Town och klubben satte rekord i engelsk fotboll. De hade 469 betalande åskådare. Detta är bottenrekord inom fotbollen i engelska proffsligan. Även om Thames vann matchen med 1-0 så hade de svårt att klara sig kvar i ligan. Det gick dock. Jag vet inte om det är ett rekord, men Thames AFC var inte ett lag som spelade fotboll i många år. Redan kommande säsong var det slut. Klubben lades ner efter att bara ha funnits i fyra år.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 6:e december.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv