• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 22:a september 2020

Måndag som söndag för mig, ingen uppkoppling och Citys tionde raka seger i premiären.

FOTBOLLSHISTORIA:
1950: Tyskland är välkommen tillbaka i FIFA.
2005: Jonathan Woodgate ör allt annat än succé i debuten för Real Madrid.
2010: Northampton slår ut Liverpool på Anfield.

FÖDDA:
Thiago, Maarten, Harry, Emmanuel, Stefan.

DAGENS TRÖJA.

Då detta är en helt ny tröja så har jag väntat lite på dagen jag kan bära den. Det blev idag beroende på att Manchester City vann sin premiärmatch förtionde gången i rad. Igår blev det 3-1 borta över Wolves.

FAKTA OCH TANKAR OM MÅNDAGEN DEN 21/9 2020.

Då var det måndag igen. En ganska tung dag med fem dagar fram till nästa veckoslut. Fast vänta; Jag är ju pensionär. Alltså var det som en söndag. Härliga måndag. Det var bara att ta det lugnt. Tanken var att jobba lite på datorn. För en vecka sedan var det lite problem då jag var i Jönköping och dotterns lägenhet inte hade fått sitt abonnemang inkopplat än. Problemet var att vårt internet inte fungerade bättre. Jag kollade ledningar och kopplade av och på routern. Jag hade faktiskt en arbetsuppgift, och det var att skanna in tre dokument till dottern i Jönköping. Detta klarade jag, men det gick ju inte att skicka. Alltså Sms-ade jag henne och berättade problemen. Strax efteråt fick hag ett meddelande från henne i mobilen som berättade att på Ärtgränd var det problem för ComHem att distribuera ett fungerande nät. Det skulle vara avklarat till 22:00. Alltså en dag utan Internet även här. Det blev många korsord lösta och så hann jag till City Gross och hämta veckans Familjekasse med middagar.

Strax före sju kopplade jag upp mig för att se hur nätet fungerade. Det fungerade bra och jag kunde bänka mig för första matchen igår. Det var även första matchen för Aston Villa den nya säsongen. Alla vet numera vad jag anser om utvisningar i fotboll och speciellt frilägesutvisningar. Efter 12 minuter inträffade detta mellan Aston Villa och Sheffield United. Så var den matchen förstörd. För Sheffield ändrades taktiken och deras mål var bara att hålla nollan och få oavgjort. Då blir det ganska tråkigt spel. Sheffield United hade endast ett skott på mål och det var en straff som de missade. Villa hade två skott på mål. Fast ena skottet varen nick. Den gick in och matchen slutade 1-0.

Andra matchen var på förhand en ganska spännande uppgörelse. Wolverhampton tog emot Manchester City. Fotbollskännare bör veta att Manchester City ska vara favoriter, men förra säsongen så vann faktiskt Wolves båda mötena. Hemma blev det då 3-2, och då blev Citys målvakt Ederson utvisad efter 12 minuter. Fast där blev det en spännande och målrik match ändå. Manchester City är inget lag som lägger sig på förvar för att säkra ett 0-0 resultat. Gårdagens match var Citys premiär för säsongen och de vinner alltid den första matchen. Så ock igår. 3-1 slutade det, men sista spiken kom inte förrän efter över fyra minuters övertid, så från 78 :e minuten var det en spännande kamp. Det blev alltså Manchester Citys tionde raka premiärseger.

Fast det var mer än Premier League. Serie A har också startat. Milan begick debut mot Bologna. Det slutade 2-0 och Milan hade en tvåmålsskytt. Zlatan Ibrahimovic. Största segern i gårdagens matcher i Allsvenskans 21:a omgång tog Helsingborgs IF på bortaplan mot Varberg. För första gången sedan premiären så är HIF över alla nedflyttnings- och kvalstreck. På samma poäng som AIK.

FOTBOLLSHISTORIA från den 22:a september.

1950 Tyskland välkomnas igen av FIFA

Det tyska fotbollsförbundet bildades redan 1900, och fungerade som Tysklands fotbollsförbund fram till 1940 då det upplöstes till förmån för ”Det Tredje Rikets” fotboll. Nu blev det inte så mycket med detta då det inte spelades några riktiga landskamper under Andra världskriget. Då "det tredje riket" slutade 1945 återupptogs tyska förbundet som Västtyska fotbollsförbundet. Men på grund av vad som hänt i världskriget förbjöds både det tyska och japanska landslaget av FIFA. Men idag 1950 godkände FIFA att Västtyskland kom med igen. Två år senare kom även Östtyskland med i FIFA.

2005 Woodgates första framträdande i Real Madrid

Jonathan Woodgate hade köpts till Real Madrid redan 2004, men en skada satte stopp för hans debut i sin nya spanska klubb. Men idag 2005 fick han äntligen chansen i en match mot Athletic Bilbao. Efter 25 minuter hade Jonathan gjort sitt första mål för Real Madrid. Problemet var att han gjorde det i eget mål. Som om det inte var nog på eländet så drog han på sig sin andra varning 20 minuter in på andra halvlek och blev utvisad. Tur att han spelade i Real Madrid för de vann till sist med 3-1 trots att deras nyförvärv inte var den förstärkning de tänkt.

2010 Liga Cup sensation.

Liverpool hade skrivit kontrakt med Roy Hodgson, men säsongen hade inte startat bra. Av de fem första matcherna hade det bara blivit en seger. Pool låg på sextonde plats i tabellen, men idag skulle de kunna släppa loss och visa vad de gick för. De mötte Northampton hemma i Liga cupen. Northampton låg 69 placeringar nedanför Liverpool i tabellsystemen. Trots detta lyckades de spela 2-2 och då straffavgörandet tog vid missade Liverpool två och Nothampton missade bara en straff. De hade skapat en av de större sensationerna i Engelsk fotboll på senare tid. Tyvärr för Northampton var skrällarna slut i fjärde omgången då de åkte ut mot Ipswich.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 22:a september.