7:e december

NAMNSDAG

Angela:
Kvinnonamnet Angela är en italiensk form bildat av det latinska ordet angelus som betyder budbärare, ängel.
 

Angelika:
Angelika eller Angelica är ett kvinnonamn bildat av latinets angelica – den änglalika. Bland romarna användes namnet som ett mansnamn.

VIP födda den 7:e december

Några andra som också är födda den 7:e december

1932 – Ellen Burstyn,
 Amerikansk skådespelerska. Han spelade senast Coopers dotter som gammal i filmen Interstellar.

1944 – Jonas Hallberg,
 Svensk jurist, journalist och radio- och tv-medarbetare . Han startade i TV som programledare för Måndagsbörsen 1979.

Några i musikens värld som är födda den 7:e december

1987 – Aaron Carter,
 Amerikansk sångare. När han var 9 år inledde han sin popkarriär. å var redan storebror Nick känd i Backstreet Boys.

Några kända personer som avled den 7:e december

43 f Kr Cicero dog 63 år gammal av halshuggning vid en skymfning. Han var en romersk talare, författare och politiker, som har myntat många än idag välkända citat.

1817 William Bligh dog 63 år gammal i London. Han var en brittisk sjöofficer och befälhavare på fartyget HMS Bounty då myteriet på Bounty inträffade.

1997 Billy Bremner dog 54 år gammal av en hjärtattack. Han var en skotsk proffessionell fotbollsspelare, mest känd som en ettrig och hårdför mittfältare och lagkapten för Leeds United under klubbens storhetstid på 1960- och 70-talet.

2016 Greg Lake dog 69 år gammal i cancer. Han var en brittisk rockmusiker, basist, gutarrist och sångare. Känd som medlem i gruppen Emerson, Lake & Palmer. Så blev det bara trummisen Carl Palmer kvar då Keith Emerson begick självmord i mars 2016.

Today in history 7:e december

Några händelser som inträffat den 7:e december

1941
 

PEARL HARBOR BOMBAS AV JAPANERNA.


 Den amerikanska flottbasen i Pearl Harbor, utanför Honolulu, Hawaii utsätts för ett överraskande och förödande anfall av japanska hangarfartygsbaserade flygstridskrafter. Därmed inträder USA i andra världskriget.

1972
 

APOLLO 17 STARTAR.


  Apollo 17, den senaste månflygningen startar. Det var den sjätte och senaste månlandningen. Det var den första nattuppskjutningen och Apolloprogrammets sista.

1976
 

PRINS BERTIL OCH LILIAN FÅR ÄNTLIGEN GIFTA SIG.


  Prins Bertil gifter sig med Lilian Craig-Davies (prinsessan Lilian). De hade träffats redan 1943, men reglerna sa att kungliga personer bara fick gifta sig med andra kungligheter och det var inte Lilian.