• Boris dagliga blogg

Fredagen den 21:a april 2017.

Elfsborghjälp till MFF.
Europa League med skadade svenskar.
Tre matcher till förlängning.
Semifinaler för Manchester United, Celta Vigo, Lyon och Ajax.


GÅRDAGENS SKVALLER:
Joe, Romelu, Ronaldinho.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1986: Alvin Martin gör ett unikt hat trick.

FÖDDA IDAG:
Thomas, Tobias.

DAGENS TRÖJA

Elfsborghjälp till MFF.


Torsdagar är det den lite märkliga turneringen Europa League som brukar spelas, men även Allsvenskan spelas och här finns det ju inga speldagar utan det pluttas ut en och annan match då och då. Igår var det en match i fjärde omgången. Serieledande Örebro (tillsammans med MFF) var i Borås och mötte Elfsborg. Det har inte blivit någon riktig rätsida på vilka lag som ska vara med att kämpa om SM titeln. Örebro som var knapp favorit förlorade med hela 3-0 och det öppnar för ett litet ryck av Malmö FF om de kan vinna sin kommande emmamatch mot Djurgården.
 

Europa League med skadade svenskar.


Europa League har ju en massa lag som liksom blev över då lagen i Champion League gör upp om den stora titeln. Men det finns ju lite svenskintresse. Det största är väl att finalen den 24:e maj kommer att spelas på Friends Arena i Solna. Men det finns även tre svenskar i John Guidetti, Zlatan Ibrahimovic och Isaac Kiese Thelin. De två förstnämnda tvingades av planen skadade, medan Thelin kom in och klarade sig helskinnad från returerna i kvartsfinalerna.
 

Tre matcher till förlängning.


Det sensationella var att endast Guidettis Celta Vigo klarade av att gå vidare efter 90 minuter. De vann sammanlagt med 4-3 över Genk. Alla de andra tre matcherna tvingades till förlängning. TV visade ju i vanlig ordning Manchester United som tog emot Anderlecht och öppnade starkt med 1-0 redan efter 10 minuter, men sedan bjöd de på 1-1 och det var samma resultat som i första matchen. I förlängningen gjorde målsumparen Rashford 2-1 på ett hosseskott, men det räckte och United tog sig vidare.
 

Semifinaler för Manchester United, Celta Vigo, Lyon och Ajax.


Även Ajax klarade sig vidare efter förlängning. 2-0 var resultaten i den matchen efter 90 minuter, men i förlängningen hände saker. Schalke 04 hade jätteläge då de gjorde 3-0 och Ajax hade fått en man utvisad, men med tio man lyckades man komma upp i 2-3 innan slutet och det gjorde 4-3 sammanlagt. Besiktas mot Lyon var två 2-1 matcher och här avgjordes det på straffar. Sexton straffar behövdes innan Besiktas missade och Lyon gjorde mål. Alltså är det Lyon (Frankrike), Manchester United (England), Celta Vigo (Spanien) och Ajax (Nederländerna) som ska lottas till semifinalmöten.

GÅRDAGENS SKVALLER

JOE HART


Joe Hart fortsätter placeras i Liverpool. Men managern Jürgen Klopp betonar att målvakten inte är aktuell.
Torino vill behålla Joe Hart, 29, på lån en säsong till. Men Manchester City kan istället sälja målvakten.
Den engelske landslagsmannen har kopplats ihop med Liverpool. Men nu tar Jürgen Klopp död på ryktena.
– Han är en fantastisk målvakt, högsta kvalitet, men det är inte för oss just nu, inte heller i framtiden, säger han enligt BBC Sport.

ROMELU LUKAKU


Evertons skyttekung Romelu Lukaku har sagt till sina vänner att han vill flytta till Chelsea i sommar, enligt uppgifter.
Flera storklubbar runtom i Europa försöker värva belgiske landslagsanfallaren Romelu Lukaku.
Nu skriver The Telegraph att Evertons skyttekung berättat för sina vänner att han vill återvända till Chelsea.
23-åringen har meddelat Everton att han inte kommer förlänga sitt kontrakt. Det löper ut 2019.
Det har tidigare ryktats om att Everton kräver 100 miljoner pund för att sälja Lukaku i sommar.

RONALDINHO


Den tidigare världsstjärnan Ronaldinho avslöjar nu att han hade möjligheten att flytta till Manchester United.
Sommaren 2003 lämnade han Paris Saint-Germain för Barcelona. Det kunde dock blivit Manchester United för Ronaldinho.
PSG hade redan accepterat ett bud från United på 30 miljoner pund.
– När jag lämnade PSG och innan jag kom till Barcelona hade jag den möjligheten - och jag var väldigt nära. United är en storklubb och alla spelare vill spela för en storklubb, men jag tycker att jag valde rätt liga och rätt klubb (Barça), säger Ronaldinho enligt Daily Mirror och fortsätter:
– Därför ångrar jag inget. Jag är tillfredsställd. Det finns många klubbar som alla spelare skulle vilja spela för, så det är svårt att bara välja en. I varje land finns det två, tre eller fyra stora lag och alla spelare skulle älska att vara där. Jag hade chansen att spela för många olika lag i Premier League, men jag anser att alla val jag gjort varit rätt.

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1986 hat trick på tre olika målvakter.

1986 Alvin Martins unika hat trick

 
Idag 1986 spelade West Ham hemma mot Newcastle i ligan. Då matchen var över hade West Ham vunnit med 8-1. Alvin Martin gjorde hat trick. Allt detta är kanske inte helt ovanligt, men ett speciellt rekord slogs:

Det var inte slutresultatet 8-1 utan Matrins hat trick. Han gjorde det mot tre olika målvakter. Vid första målet stod ordinarie målvakt Martin Thomas, men han var inte helt kurant före matchen utan byttes ut i halvtid och mittfältaren Chris Hedworth fick ställa sig i mål. På honom gjorde Martin sitt andra mål. Nyckelbenet gick sönder då en kvart återstod och Hedworth tvingades lämna över målvaktströjan till forwarden Peter Beardsley. Ett brutet nyckelben gjorde att Hedworth fick spela mittfältare igen. Martins tredje mål gjorde han i 84:e minuten på Beardsley.

FÖDDA IDAG

52 år Thomas HELMER född 1965 i Herford, Västtyskland.
Försvarare
68 landskamper för Tyskland.

Klubbar som spelare:
1984-86 Arminia Bielefeld,
1986-92 Borussia Dortmund,
1992-99 Bayern München,
1999-2000 Sunderland,
1999 Hertha Berlin (lån).

38 år Tobias LINDEROTH född 1979 i Marseille, Frankrike.
Mittfältare
22 U- och 76 A-landskamper för Sverige.

Klubbar som spelare:
1985-92 Mjällby AIF,
1992-95 IFK Hässleholm,
1995-96 Feyenoord,
1996-98 IF Elfsborg,
1998-2001 Stabæk IF,
2001-04 Everton,
2004-07 FC Köpenhamn,
2007-10 Galatasaray.  

Lag som tränare:
2011- IF Elfsborg U17.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln