• Boris dagliga blogg

Fredagen den 26:e april 2019

Regn blev sol och ytterligare en varm dag.
Dåligt med fotboll och deckare och film tog över kvällen.
Allsvenskan 1-1.

City regerar i Manchester och England.

FOTBOLLSHISTORIA:
1902: Newton Heath blir Manchester United,
1903: Athletic Club de Madrid grundas,
2000: Andorra tar sin första och största landskampsseger.
2003: Ägaren hoppar in.

FÖDDA:
Sara, Avi.

DAGENS TRÖJA

DAGENS BLOGG OM DEN 25:e APRIL 2019

Regn blev sol och ytterligare en varm dag.


Vid den tidiga morgontimmen regnade det och då var det slut på våren för denna gång, tänkte jag. Men det dröjde inte länge förrän solen tittade fram och det blev en än varmare dag igår som gjorde att den tunna jackan där jag kan ta loss ärmarna kom fram. Hundpromenad och lite handlande stod på programmet. Bara för att jag inte är i Växjö så har inte mitt uppdrag som personlig kock lagts ner. Jag lagar min middag efter City Gross matkassar. Det blev lite extra av den Svenska Moussakan så det blev sex extra matlådor till Ebba så att hon har både lunchlåda och middag. Senare på dagen fyllde jag ytterligare några lådor med ”Örtkryddad pasta med falukorv”.
 

Dåligt med fotboll och deckare och film tog över kvällen.


Torsdagar är en väldigt tunn fotbollsdag då det inte spelas Europa League, så det var inte mycket att kolla i fotbollsväg. Istället passade jag och min fru på att se en av våra favoritdeckare. Nästan allt vi ser hämtar vi från streaming. SVT Play hade sjunde säsongen och andra avsnittet av ”Mord i paradiset”. Många säger att då den ordinarie huvudrolleinnehavaren försvinner är det inte detsamma längre. I denna serie är det tredje Kommissarien Jack Mooney (Ardal O'Hanlon) och hans team som löser mordfall på den solindränkta ön Saint Marie. Jag tycker serien är lika bra. Tänk bara vad populär James Bond är och den rollen är det sju olika skådespelare som haft. På Viasat har lagts till filmen ”Alien: Covenant”. Den tänkte jag se, men då det är en fortsättning av filmen ”Prometheus” från 2012 så blev det den jag såg istället. Sådär!
 

Allsvenskan 1-1.


Fast det var ju lite fotboll. Jag hade faktiskt lite fulstream av Helsingborgs IF mot GIF Sundsvall, men den slutade jag titta på i halvtid och då hade det inte blivit några mål. Det blev det i andra kunde jag läsa om innan jag kollade film. Allsvenskan hade lyckats med konststycket att avverka en hel omgång på bara två dagar. Det innebär att det spelades tre matcher igår och dessa är lätta att kommentera. Det blev 1-1. HIF mot Giffarna gjorde att HIF frångick succéen med hemmasegrar. Djurgården mot IFK Norrköping innebar att serieledarna DIF bara ökade tabelledningen med en poäng och Kalmar FF mot IFK Göteborg gav ett poäng var till mittenlagen som de är just nu.
 

City regerar i Manchester och England.


Det var faktiskt även spansk ligafotboll, men där blev den intressanta matchen än sämre än de svenska. 0-0 slutade det mellan Getafe och Real Madrid. Inte ens Zidane kan få Real att lyfta, men de har ju sin Champions Leagueplats ganska klar till nästa säsong så de kanske mer koncentrerar sig på nästa säsong. För Getafe var poängen mer viktig. De har just nu fjärde platsen i ligan men jagas av Sevilla som också har 55 poäng och som vann sin match igår. Annars var skriverierna mycken om vilka som regerar i Manchester och även i England.

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 26:e APRIL

1902 Manchester United föds

Idag 1902 blev det officiellt att Newton Heath blivit Manchester United. 1878 bilades Newton Heath Lancashire and Yorkshire Railway FC, senare endast Newton Heath eller rätt och slätt “the Heathens”. 1902 var klubben nära konkurs med en stor skuld på drygt 2500 pund. Dåvarande lagkaptenen Harry Stafford hittade då fyra lokala affärsmän, däribland John Henry Davies (som blev ordförande), som var villiga att investera £500 i utbyte mot ett direkt intresse av att driva klubben. Det gick ut på att byta ut klubbfärgerna gult och grön till rött och vitt. Klubben skulle även få nytt namn. Olika förslag kom som "Manchester Central" och "Manchester Celtic". Man enades till slut om Manchester United FC. Detta beslutades den 24:e april och idag var namnbytet officiellt. Så Grattis United på 117-årsdagen!

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 26:e APRIL

1903 Nytt Madridlag

Idag 1903 grundade tre baskiska studenter i Madrid en ny fotbollsklubb. Klubben sågs som en gren av baskiska Athletic Bilbao. Därför kallade de sin nya klubb Athletic Club de Madrid. Då Athletic Bilbao grundades av engelska arbetare från Southampton fick de rödvitrandiga tröjor. Då den nya Madridklubben grundades av Bilbao-fans så fick de också ha rödvitrandigt. Efter det spanska inbördeskriget (1936-1939) slogs Athletic samman med laget Aviacion Nacional från Zaragoza och fick namnet Athletic Aviacion de Madrid. 1947 fick klubben sitt nuvarande namn, Club Atlético de Madrid.

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 26:e APRIL

2000 Andorras största seger.

1996 spelade Andorra sin första landskamp. Fram till idag hade det bara blivit förluster och en 0-0 match. I dagens vänskapsmatch 2000 mot Vitryssland gjorde både Jesús Julián Lucendo och Juli Sánchez mål. Det betydde att Andorra tagit sin första landskampsseger. Det är också deras största seger genom tiderna. På sina, till idag 140 landskamper har de lyckats med ytterligare två 2-0 vinster, över Albanien och  San Marino och tre 1-0 segrar över Makedonien, Ungern och Liechtenstein men that´s it.

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 26:e APRIL

2003 John Ryan hoppar in.

John Ryan föddes i Doncaster den 1:a maj 1950. Han växte upp som en stor supporter av fotbollslaget Doncaster Rovers. Han kom att bli rik inom industrin för skönhetsoperationer. Så rik att han beslöt att köpa sitt favoritlag, men han nöjde sig inte med det. Äger man ett fotbollslag så kan man även bestämma sig för att spela med i laget. Idag 2003 hade han fått tröja nummer 28 och i ligan som kallas Conference National mötte Doncaster Hereford United på hemmaplan. Nummer 28, John Ryan hoppade in i sista minuten. Han rörde aldrig bollen, men fick trots det plats i Guinness rekordbok som den äldsta spelaren i en engelsk ligamatch 53 år 11 månades och 26 dagar gammal. Doncaster vann med 4-2.

FOTBOLLSPROFIL SOM FÖDDES DEN 26:e APRIL

Sara THUNEBRO blir 40 år

Sara Kristina THUNEBRO är född 1979 i Strängnäs, Södermanland.
Försvarare
50 U- och 132 A-landskamper för Sverige.

Klubbar som spelare:
IK Viljan (1990-96),
Gideonsbergs IF (1997-98),
Djurgårdens IF (1999-2009),
FFC Frankfurt (2009-13),
Tyresö FF (2013),
Eskilstuna United DFF (2013-15).

FOTBOLLSPROFIL SOM FÖDDES DEN 26:e APRIL

Avi NIMNI blir 47 år

Avi NIMNI är född 1972 i Holon, Israel.
Mittfältare
4 U- och 80 A-landskamper för Israel.

Klubbar som spelare:
Maccabi Tel Aviv (1980–97),
Atlético Madrid (1998),
Maccabi Tel Aviv igen (1998–2003),
Derby County (1999–2000 lån),
Beitar Jerusalem (2003–05),
Maccabi Tel Aviv än en gång (2005–08).

Lag som ledare:
Maccabi Tel Aviv (2008-11 general manager).

Nimni är den spelare som gjort flest mål någonsin för Maccabi Tel-Aviv (174) och var länge lagkapten i det israeliska landslaget.

.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv