• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 30:e december 2015

Premier League med Leicester City och Manchester City borde ge 0 poäng, van Gaal stannar, Championship League. HISTORIA: Humorbefriad domare, Inga engelsmän, Banks, Vogts Liverpoolfödda och en Fulhamtröja.

DAGENS TRÖJA

Skälet till att använda Fulhams tröja idag är att de vann den största segern av de tio lag som var i elden i Engelska ligor igår. De vann över Rotherham hemma med 4-1. Detta tog dem upp på 18:e plats så det kan bli svårt att nå Premier League denna säsong. Tröjan jag har idag var den de hade då de tog sig upp i Premier League förra gången.
Skälet till att använda Fulhams tröja idag är att de vann den största segern av de tio lag som var i elden i Engelska ligor igår. De vann över Rotherham hemma med 4-1. Detta tog dem upp på 18:e plats så det kan bli svårt att nå Premier League denna säsong. Tröjan jag har idag var den de hade då de tog sig upp i Premier League förra gången.

van Gaal vill inte alls sluta frivilligt


Louis van Gaal fick blodad tand av att lyckas ta en poäng hemma mot Chelsea I förrgår. Han nya ställningstagande är att han inte alls har någon tanke på att avgå frivilligt som Manchester Uniteds manager. Fast efter åtta matcher i rad utan seger så får vi se hur man resonerar i Uniteds ledning.
 

Leicester-Manchester City 0-0. Enligt mig borde inget lag få några poäng då de inte kanngöra mål.


Gårdagens Premier Leaguematch missade jag till större delen och lika glad för det är jag. Jag har oerhört svårt för fotbollsmatcher som slutar 0-0. Det gjorde ”toppmatchen” mellan Leicester City och Manchester City. Åter igen vill jag påpeka att reglerna bör ändras och att 0-0 ska ge 0 poäng. Endast oavgjorda matcher där lagen gör mål bör vara värda 1 poäng. Nu är det så att det fortfarande delas ut ett poäng vid 0-0 och Leicester tar sig upp på samma poäng som Arsenal i toppen, men med sämre målskillnad. Manchester City ligger tre poäng efter på tredje plats över nyår.
 

Championship League, Brighton förlorade sin andra match.


Championship League klarade av fyra matcher igår och mest sensationellt var att sensationslaget Brighton åkte på sin andra förlust totalt under säsongen. Det var Ipswich som gästade sydkusten och lyckades göra matchens enda mål. Dagens tröja hämtar jag från Londonlaget Fulham som tog den klaraste segern. 4-1 mot Rotherham. Sedan slutade två matcher oavgjort så dessa fyra lag kan man ju säga förlorade två poäng vardera.
 

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1995 Gazza skojar. 2009 båda startelvorna utan engelsmän

 

1995 Humorbefriad domare
 

Glasgow Rangers och Hibernian spelade idag 1995. I Rangers fanns vid denna tidpunkt en ganska kontroversiell spelare, Paul Gascoigne. För en gångs skull var det inget fult som renderade honom i en varning utan den totalt humolöse domaren Dougie Smith. Dougie hade tappat sitt gula kort och Gazza plockade upp det för att ge tillbaka till domaren. Han kunde då inte låta bli att skoja och låtsades ge domaren ett gult kort. Då Gascoigne lämnade över kortet till domaren tackade han med att ge Gazza en varning på riktigt.

Här finns händelsen. Vad tycker Ni? Var det värt en varning.

2009 Match i Premier League utan engelsmän


Portsmouth och Arsenal möttes idag 2009 i Premier League. Londonlaget vann borta med klara 4-1, men det som var unikt i denna match var att det var första gången i Engelsk fotbollshistoria som en ligamatch startade utan att det fanns en enda engelsman i startelvorna. Lagen bestod av sju fransmän, två algerier och en spelare var från Bosnien Hercegovina, Irland, Island, Sydafrika, Skottland, Ghana, Spanien, Belgien, Kamerun, Wales, Ryssland, Kroatien och Israel.
 

FÖDDA IDAG

Gordon BANKS
78 år
Målvakt
73 landskamper för England.
Klubbar som spelare: Rawmarsh Welfare, Chesterfield, Leicester City, Stoke City, Cleveland Stokers (lån), Hellenic (lån) och till sist Fort Lauderdale Strikers där han var utlånad en match till St. Patrick's Athletic. 
Lag som tränare: Telford United. 
Han blev världsmästare 1966. 

Berti VOGTS
69 år
Försvarare
96 landskamper för Västtyskland.
Klubbar som spelare: VfR Büttgen och i hans vuxna karriär gjorde han alla sina 419 matcher i Borussia Mönchengladbach.  
Lag som tränare: Tyskland U21, Tyskland (ass. tränare), Tyskland, Bayer Leverkusen, Kuwaits landslag, Skottlands landslag, Nigerias landslag och senast Azerbajdzjans landslag. 
Han blev världsmästare 1974.

Charlie NICHOLAS
54 år
Anfallare
27 landkamper för Skottland.
Klubbar som spelare: Celtic, Arsenal, Aberdeen, Celtic igen och avslutningsvis Clyde.

Daniel AMOKACHI
43 år
Anfallare
42 landskamper för Nigeria.
Klubbar som spelare: Ranchers Bees, Club Brügge, Everton, Besiktas, Colorado Rapids och han avslutade I Nigeria för Nasarawa United.  
Lag som tränare: Nasarawa United, Nigerias landslag (ass. tränare), Enyimba, Nigerias landslag igen först som assisterande och sedan som huvudtränare. 
Han vann OS guld 1996.

LIVERPOOLARE

Jim McBRIDE
blev 25 år född 1873
Mittfältare
1 landskamp för Skottland.
Klubbar som spelare: Renton Wanderers (1889-90), Renton (1890-92),
1892 till 1894 tillhörde han Liverpool. Det blev 56 matcher och 7 mål,
Manchester City (1894-97), Ashton North End (1897-98)

Tom McNULTY
blev 49 år född 1929
Försvarare
Klubbar som spelare: Manchester United (1945-54),
1954 till 1958 spelade han i Liverpool. Han gjorde totalt 36 matcher utan att göra något mål.
I stort sett avslutade han karriären i Liverpool, men spelade några matcher i Hyde United (1963-64).

Nathan ECCLESTON
25 år
Anfallare 
1 U-17 landkamp för England.
Klubbar som spelare: 2005 till 2012 tillhörde han den klubb han startade i, nämligen Liverpool FC, Det blev dock bara 9 matcher totalt och utan att ha gjort något mål.
Huddersfield Town (lån 2010), Charlton Athletic (lån 2011), Rochdale (lån 2011), Blackpool (2012-14), Tranmere Rovers (lån 2012), Carlisle United (lån 2013), Coventry City (lån 2014), Partick Thistle (2014-15), Kilmarnock (2015)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv