• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 25:e augusti 2021

Golf med Koko.   Förlorade kort funna!   Ingen lag på tatueringar!   MFF-förlust men vidare ändå.


IDAG: 25/8 -21:
Nationaldag:
Uruguay

Namnsdagar:
Lovisa och Louise

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN 25/8:
1928: Arsenal och Chelsea använder nummer på tröjorna för första gången.
2007: Sevillas Antonio Puerta faller ihop under ligapremiären och avlider några dagar senare av ett antal hjärtstillestånd.

FOTBOLLSPROFIL FÖDD 25/8:
Ricardo RODRIGUEZ.

DAGENS MATCHTRÖJA.

FAKTA OCH TANKAR FRÅN TISDAGEN DEN 24/8 2021.

Curryfisk med äggkräm & syrade rädisor Curryfisk med äggkräm & syrade rädisor

Golf med Koko.


Det blev lite hektisk innan alla kom till lugn och ro i förrgår, vilken innebar att jag var först ur sängen igår morse. Det var faktiskt bara jag uppe då jag lämnade huset 20 över åtta. Det var tisdag och efter förra veckans inställda Koko-golf så var det dags igår igen. Hela tio gubbar och en yngre förmåga hade samlats för att i det strålande fina och i stort sett perfekta vädret gå arton hål. En hade bara möjlighet att vara med de första nio. I vår boll var vi tre. Den nye spolingen Andreas, Micke Falk och jag. Det lustiga inträffade att vi alla hade två slag bättre än banans par på de första nio hålen. Alltså 34 slag. Då jag hade några tiondelar lägre handikapp så är reglerna att den med lägst handikapp vinner. Fast tji fick jag. En i första bollen hade sex slag bättre än sitt handikapp, alltså 30 slag. De sista nio gick sämre och jag slutade sist av oss tre. Fast bara med två slag sämre än mitt handikapp. Andreas var på besök och tog potten på in och allt.
 

Förlorade kort funna!


Jag hade lite bråttom hem då båda vuxna var hemma och jag hade en fiskrätt att laga. ”Curryfisk med äggkräm & syrade rädisor”. Jag hann bli klar med maten tills de andra två hade letat färdigt efter alla de kontokort och körkort som äldsta dottern blivit av med efter alla turer på vårdcentraler och sjukhus. Halsen var bättre och dottern återgår till jobbet idag. Men det var ju extra jobb med att spärra alla kort, och det blev klart lagom tills middagen var klar. Det blev lite korsord på altanen innan jag gick upp på mitt rum och skickade in svaren till ICAKuriren och Kvällsstunden. På mitt bord låg ett fodral som innehöll alla de kort som dottern blivit av med. Så var det problemet löst. Körkort var ju okay, men då kontokort redan var spärrade så gick det inte att ändra på utan där blir det att vänta på nya kort.
 

Ingen lag på tatueringar!


I tidningen fastnade jag för en trebarnsmamma som berättade om sina problem som diagnosticerad med ADHD. Två av barnen hade också dessa problem. Detta är ju till viss del ett problem som man ska kunna få hjälp med. Men det jag reagerade på var att denna mamma var fullklottrad med tatueringar på båda armar och upp på halsen. Då kom jag att tänka på ett meddelande som figurerar på Facebook där det står att man motvilligt accepterar de som inte valt att tatuera sig. Vidare kunde man läsa att det inte var skäl nog att förklara bort detta med att man inte visste vad som fanns i vaccinationen. För att man tog sina mediciner som läkare skrivit ut utan att riktigt veta vad de innehöll och man tog sina tatueringar utan att riktigt veta vad bläcket innehöll. Där föll detta meddelande som rekommenderades att skicka vidare, pladask! DET ÄR FAKTISKT INTE LAG PÅ ATT HA TATUERINGAR. För att komma in på fotbollen så kan jag säga att i mina ögon stiger Cristiano Ronaldo flera meter då han i stort sett är den enda toppspelare i fotboll som inte har några tatueringar.
 

MFF-förlust men vidare ändå.


Tatueringar eller ej så var det självklart Malmö FF och deras möte nere i Razgrad som är en stad i nordöstra Bulgarien. I denna lilla stad finns fotbollslaget Ludogorets som egentligen heter PFK Ludogorets Razgrad. Sedan laget kom upp i högsta ligan i Bulgarien så har de vunnit den varenda gång. Alltså tio år i rad. Men mot Malmö FF låg de under med 0-2 då matchen igår startade. Efter tio minuter hade de knappat in ett mål. Sedan var det märkligt vad man vant sig vid Premier League efter bara två omgångar där. Det jag tänker på är engelsmännens förändring av hur man använder sig av VAR. Hos UEFA kör man samma eländiga regler som det som gjort VAR så felaktigt. MFFs urtjusiga kvittering blev intet mål då man i situationen innan hittat en offside på någon centimeter. Men Malmö fick sin kvittering innan paus och det såg ljust ut. Ända tills VAR kom igång igen och hittade en oerhört tveksam hands i straffområdet. Jag fick för mig att handsregeln inte gällde så långt ner som den kortärmade tröjan räcker, men det gjorde den igår och ännu ett märkligt VAR beslut gick emot MFF. Men längre än 2-1 kom aldrig Ludogorets och MFF är vidare till huvudturneringen i Champions League.

IDAG: ONSDAGEN DEN 25/8 2021.

NATIONALDAG:
Uruguay

 

Uruguay deklarerade sin självständighet från Brasilien 25 augusti 1825 , självständigheten erkändes några år senare, den 27 augusti 1828.
Uruguay började koloniseras under 1600-talet. Efter ett fyra år långt självständighetskrig mot den spanska kolonialmakten hade landet år 1815 gjort sig fritt från främmande makter. Självständighetsrörelsen leddes av José Gervasio Artigas som idag betraktas som Uruguays landsfader och nationalhjälte. Redan året därpå (1816) invaderades landet av Portugal vars styre över landet sedan övertogs av Brasilien.  Den slutliga frigörelsen skedde efter brittisk medling.

NAMNSDAGAR:
Lovisa och Louise

 

Namnsdagar för den 25:e augusti i kronologisk ordning:
 
Före 1750 – Ludowicus (till minne av den franske kungen och helgonet Ludvig den helige)
1750–1900 – Lovisa
1901–1985 – Lovisa
1986–1992 – Lovisa, Louis (utgått) och Louise
1993–2000 – Lovisa och Louise
Från 2001 – Lovisa och Louise

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 25:E AUGUSTI.

1928 Arsenal och Chelsea har nummer på tröjorna.
 

Den Engelska ligan startade idag 1928 med några nyheter. Två lag hade kommit på iden att ha nummer på tröjorna för att lättare kunna skilja spelarna åt. I högsta divisionen var det Arsenal som i premiären mot Sheffield Wednesay hade 1, målvakt. 2, högerback. 3, vänsterback. 4, högerhalva. 5, centerhalva. 6, vänsterhalva. 7, högerytter. 8, högerinner. 9, center. 10, vänsterinner och 11, vänsterytter. Det var så uppställning och spelsystem såg ut i många år framöver. Det hjälpte dock inte matchresultatet då Arsenal förlorade med 2-3. Chelsea som spelade en division under vann däremot sin match med hela 4-0 över Swansea.

2007 Antonio Puertas sista match

 

Spanska ligan spelade sin första omgång idag 2007. Sevilla mötte hemma Getafe och vann med 4-1, men resultatet verkar meningslöst med tanke på vad som hände i matchen. Sevillas nya stjärna Antonio Puerta som fått debutera i det spanska landslaget säckade ihop i den 36:e minuten. Sjukvårdare rusade in och fick den 22-årige Puerta att vakna till liv igen. Det blev givetvis byte och på väg till omklädningsrummet svimmade Puerta av igen. Han fördes till sjukhus i ilfart, men avled tre dagar senare av ett antal hjärtstillestånd som inte gick att häva.

Bild = länk

FOTBOLLSPROFIL SOM FÖDDES DEN 25:E AUGUSTI.

Ricardo RODRIGUEZ blir 29 år

Ricardo Iván RODRIGUEZ Araya är född 1992 i Zürich, Schweiz
Försvarare
33 U- och 86 A-landskamper för Schweiz (2009-).

Klubbar som spelare:
FC Schwamendingen (2001-02),
Zürich (2002-12),
VfL Wolfsburg (2012-17),
Milan (2017-20).,
PSV Eindhoven (2020 lån),
Torino (2020-).

TITLAR:
Med VfL Wolfsburg
Tysk Cupmästare: 2014–15.
Med Schweiz
FIFA U-17 världsmästare: 2009

DAGENS ORD.

DAGENS RHIANN.

HA EN FIN ONSDAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv